tirsdag 30. desember 2008

Godt nytt år!

Vi går snart inn i årets siste dag, og det er naturlig å både se tilbake på året som har gått, og å se fremover mot det nye året.

Foto: Nooriamannen
For meg har 2008 vært et spesielt år, og viktigst av alt har familien min blitt komplett, ved at lillebror gjorde sitt strålende inntog i august.



Foto: Nooriamannen
Jeg vil ønske deg som leser bloggen min et godt nytt år. Måtte det neste året bringe deg vakre og

Foto: Nooriamannen
gode opplevelser...

Foto: Nooriamannen

Kanskje trenger du å gjøre et sprang...


Foto: Nooriamannen
eller kanskje skal du ta et dypdykk...


Foto: Nooria
og evt. en opprydding...


Foto: Nooriamannen
Det viktigste er at vi finner kursen... og spiller hovedrollen i eget liv.

Foto: Nooria
Selv føler jeg vel at jeg skal holde sånn nogenlunde stø kurs fremover.
Jeg vil gi deg et ord på veien (og minne meg selv): Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer, for livet utgår fra det.
Godt nytt år!

søndag 28. desember 2008

Vi ble fine til jul

Foto: Nooria

Mens andre bakte syv slag og vasket og pyntet til jul, sydde jeg kjoler til meg selv og jenta mi. Jeg ble fornøyd med resultatet (det ble noen få slag med kaker også da).


Foto: Nooria

Som jeg har fortalt om tidligere ferdigstilte vi også oppussingen av et gammelt skap sånn på tampen før jul. Det skal fungere som åpent vitrineskap i spisestua. Jeg vet ikke nøyaktig hvor gammelt det er, men noen andre hadde gitt det opp og jeg fikk det på miljøstasjonen. Jeg har fått skannet de to kremgule fargene på muggen som er vist på et par bilder tidligere i bloggen. Disse to fargene har jeg malt skapet med. I tillegg har vi (mannen min gjorde det for meg) tapetsert bakveggen med en gammeldags tapet jeg bestilte fra England. Det har nok opprinnelig vært et klesskap, og mannen min har bygget de to nederste hyllene. Døren fjernet vi. På det tidspunktet bildene ble tatt, var ikke stylingen ferdig og hyllene ser litt tomme ut.

Foto: Nooriamannen
Skimter du tapeten bak der såvidt?

Foto: Nooriamannen
Under en uke før jul malte jeg og en venninne kjøkkenet. I et eldre innlegg kan dere se flisene slik de var før vi malte. Jeg er veldig fornøyd med at hele kjøkkenet nå er lyst og fint. Det gjenstår bare å få byttet ut benkeplaten med en i heltre og å bytte ut vask og armatur.

Foto: Nooria
Sånn omtrent ser kjøkkenet ut nå.

Foto: Nooria

Magisk jul

Foto: Nooria

Det er så skjønt å feire jul sammen med mine skjønne små på 5 år, 2 1/2 år og 4 mnd. Jeg synes det er magisk. Mon tro hvordan de opplever det? Bildet over viser julestrømpene jeg sydde til de to største i år. Minstemann skal få neste år. De ga ikke uttrykk for noe spesielt etter å ha fått disse, men jeg håper de kan bli en del av de gode minnene fra deres barndoms jul. På storebrors strømpe har jeg sydd et nydelig bilde av han fra luciafeiringen for to år siden. Strømpen til mellomsøster har to engler på den ene siden og et bilde av henne, fra toårsdagen på den andre.

Foto: Nooria
I år har vi et lite og skjevt men ganske koselig juletre. Vi har satt det i en sinkbalje. Jeg har klippet til en striesekk som fungerer som teppe under treet.

Foto: Nooriamannen

Pyntingen her er enkel og nostalgisk. Av blomster har vi 3 Amaryllis og den søte lille hvite Svibelen på bildet over.

Foto: Nooriamannen
Jeg ønsker dere alle en fortsatt deilig jul. Pass på å lade batteriene før du skal ta fatt på resten av vinteren... og bruk tid sammen med de du er glad i!




torsdag 25. desember 2008

God Jul!

Foto: Nooriamannen
Nå har vi vasket gølvet og vi har børi ved (eller tre hvertfall)... ja vi har feiret julaften og er godt i gang med jula. Jeg vil nå benytte anledningen til å ønske alle dere som leser bloggen min god jul. Jeg kan røpe at jeg ble ferdig å sy julestrømper til barna, kjole til meg og lillemor og vi ble ferdige med å male og tapetsere skapet. Skapet har dog ikke kommet inn i huset enda, men hvem vet... kanskje kommer det inn i dag... eller i morgen...
Bildene ble tatt på lille julaften i fjor. Jeg vil senere komme tilbake med bilder som viser julestemningen i år... og da fortrinnsvis stemningen inne.


Foto: Nooriamannen

torsdag 18. desember 2008

Vi pynter oss til jul


Foto: Nooria
Min mor ville nok sagt at jeg ikke er et hår bedre enn henne når det gjelder å styre til jul... sånn i tillegg til at hun nok ikke ville skjønt seg på prioriteringene mine, ettersom jeg vasker og baker ganske lite. Jeg pleier å mobbe henne for at hun alltid sydde nye julegardiner natt til julaften. Selv driver jeg visst både og syr og maler i år. Bildene viser det som skal bli julekjolen til min lille skjønnhet på 2 1/2. Nå er den egentlig så godt som ferdig, men det får dere se en annen gang.

Foto: Nooria
Jeg syr off white kjole til meg selv også. Det er et veldig spennende prosjekt. Hoveddelen er i ullboucle mens armene er i et gjennomsiktig strikket materiale. Jeg håper jeg blir ferdig til jul.

Foto: Nooriamannen

Som om ikke dette er nok, har jeg hatt tre forskjellige maleprosjekter. I går malte en venninne og jeg kjøkkenet mitt. Alle veggene, inklusive veggen med flis (som dere ser på bildet over) ble malt egghvit. Jeg må forresten benytte anledningen til å takke Madeleine for hjelpen. Du er utrolig flink, og en hyggeligere male"kollega" kunne jeg neppe hatt!


Det som gjenstår nå er å ferdigstille det gamle skapet mitt og en gammel kiste. Skapet blir malt i to forskjellige kremfarger og tapetsert inni med en nydelig gammeldags tapet. Jeg er så godt som ferdig å male, men tapeten som er bestilt fra England har ikke kommet enda. Jeg håper bare den kommer i morgen. Kisten mangler et strøk med fargen isvann, for så å bli pusset kraftig ned med pussemaskin.

Her har vi det morro sånn rett opp under jula :D.

Om julekortene blir trykket og kommer ut, gjenstår å se, men jeg fikk nå kjøpt blekk til photoprinteren vår i dag, så det er enda håp ;-).

søndag 14. desember 2008

Ny uke og nye prosjekter

Vi er snart i gang med nest siste uke før jul, og jeg har flere prosjekter på gang. Jeg skal blant annet sy ferdig julestrømpene som jeg har begynt på til storebror og mellomsøster. Lillebror får få neste år :-). Jeg har også noen flere kjoleprosjekter før jul. Sånn ser det ut når jeg holder på. Legg merke til at jeg koser meg med levende lys.



Foto: Nooria
Gavene som skal sendes til familien i nord er stort sett ferdig pakket og klar for å sendes. Bare en liten ting gjenstår før esken kan kjøres på postkontoret.

Foto: Nooria

Det som virkelig blir spennende til uken er mine oppussingsprosjekter. På loftet i garasjen har jeg et gammelt skap (kanskje 100 år gammelt) som jeg fikk på miljøstatsjonen. Det var svart og har nok opprinnelig vært et klesskap. Vi har revet ut døren og veggen bak i skapet. Veggen skal erstattes med en ny som skal tapetseres med en gammeldags lys tapet med mønster i svake gul- og blåtoner. Resten av skapet skal males i en kremgul farge jeg har fått skannet fra den kremgule muggen som vises på et par bilder lenger ned på bloggen. Jeg er veldig spent på resultatet. Skapet skal forresten brukes som vitrineskap.

Det andre som skal skje denne uken er at jeg og en venninne skal male kjøkkenet. Hun skal male flisene og jeg skal male de to små veggsnuttene vi har. Jeg gleder meg til å få bort de stygge terakottaflisene og til å få en helhet på kjøkkenet :D.

Ha en fin førjulsuke!


lørdag 13. desember 2008

Mitt hjerte alltid vanker

Mitt hjerte alltid vanker i Jesu føde rom
Der samles mine tanker som i sin hovedsum
Der er min lengsel hjemme, der har min tro sin skatt
Jeg kan deg aldri glemme velsignet julenatt
Tekst: Hans Adolp Brorson

Jeg er så glad i denne julesalmen, og jeg sang den sammen med en venninne på en adventskveld tidligere i måneden. Bildet viser julekrybben min fra Willow Tree. Den er så nydelig der den står på pianoet vårt og minner om budskapet i sangen. Jeg hadde ønsket meg en julekrybbe i mange år før jeg endelig fant denne.
Foto: Nooriamannen

fredag 12. desember 2008

Idémakeriet

I disse førjulstider har man jo lyst til å lage ett og annet, og da er materialene viktig. Jeg bruker mye ull, gamle noteark og gamle bilder. I år har jeg oppdaget en fantastisk nettbutikk som har masse geniale smågreier jeg kan kombinere med dette til å lage fin ting. Idémakeriet heter den. Du finner den her. Jeg har blant annet kjøpt disse vasene som jeg tenker blir en nydelig venninnegave til jul, i tillegg til at jeg beholder noen selv til å henge i vinduet.
Disse skal jeg bruke både til å dekorere julegaver og til å lage kremmerhus.

I tillegg har jeg kjøpt englevinger i metall som jeg fester på engler jeg lager i ull (noen syr jeg av ullfilt og andre tover jeg), nydelige små sinkengler og en fin blonde. Servicen har for øvrig vært kjempegod!

mandag 8. desember 2008

Førjulstid

Som i mange andre familier går det fort i svingene her hos oss nå i førjulstiden. Vi stresser ikke med å vaske rundt huset og bake syv sorter, men det skjer en hel del likevel.

I går sang jeg på en julekonsert. Jeg elsker førjulstiden, julemusikk og julekonserter, og ikke minst å synge selv. Det er noe helt eget med budskapet og stemningene i julesangene, og mellom menneskene som møtes i et lokale med masse levende lys.


I dag har jeg vært og levert kjoler til en butikk. Hvem vet, kanskje skal de bli julegaver til noen små skjønnheter?

Foto: Nooria

Nå som de er levert kan jeg konsentrere meg mer om juleforberedelsene i heimen. Til helgen har vi planer om å bake litt sammen med ungene. Vi gjør det først og fremst for kosen og det blir nok bakverk a la dette.

Foto: Nooriamannen

Visste du forresten at du kan erstatte kanel og sukker med marsipanbiter og få fantastiske gode marsipansnurrer? Det vil jeg virkelig anbefale og ikke minst til jul! I år kommer nok vår julebakst til å bestå av kanelsnurrer, marsipansnurrer, rundstykker og pepperkaker. Første runde med pepperkaker er snart fortært, så vi må ta en ny runde med det også til helgen. Noen år er jeg så heldig å få verdens beste kransekake i julegave av min svigermor. Mon tro om det skjer i år også?

Ellers så har min mor sydd kjøttruller til meg da hun var på besøk i november. Kjøttrullene skal kokes og presses tradisjonen tro rett før jul. Da fylles huset med en duft som gir barndomsminner. Julefrokost med skiver av kjøttrull på rundstykkene er helt nødvendig!

Adventstiden er det koseligste med hele julen synes jeg. Forventningen, masse levende lys, puslingene og alt som medfører er så utrolig koselig. Da jeg var barn, var dette en veldig stressende tid. Årsaken til det var nok at min mor drev klessbutikk, som naturlig nok hadde lange dager. Jeg bestemte meg tidlig for at førjulstiden ikke skulle være sånn når jeg en gang fikk familie. Så her prioriterer vi å nyte!

Teaterbilletter til juleforestilling ser det imidlertid litt mørkt ut med nå. Det kan se ut til at vi var for sent ute. Kanskje blir det romjulsforestilling i stedet. Vi hadde håpet å se Jul i blåfjell.


Foto er lånt fra Oslo Nye teater.

lørdag 6. desember 2008

Litt av mitt

Jeg oppdaget alle disse inspirerende interiørbloggene i sommer, da jeg holdt på med hagen. Fordi garasjen og flere bestemmelser med den hadde landet, kunne jeg endelig gå i gang for fullt med hagen. Jeg leste i alle mine hagebøker, men var sulten på mer og søkte på nettet. Sånn fant jeg Mias landliv, og gjennom Mias blogg åpnet en hel verden seg for meg. I blogglandia fant jeg andre som hadde samme lidenskapelige interesser som meg, hage, interiør og hobby. Bildene viser litt av mitt innenfor alle de tre områdene.

Denne skjenken kjøpte jeg på loppemarked i høst. Jeg har malt og pusset den. Egentlig kunne jeg tenkt meg å ha den som baderomsmøbel, men foreløpig står den i spisestuen. Oppussing av badet står nemlig på uprioritert liste. Legg merke til den herlige gamle døren. Mannen min har arvet et stabbur med innhold (det står på en gammel nydelig husmannsplass som min svigermor eier). I sommer var jeg innom for å se om det var noe spennende der. Denne døren, en rusten gammel nøkkel, noen gamle kjøkkenredskaper og den rustne metallbøtta som henger i eiketreet to bilder nedenfor ble med hjem.

Her er det som skal bli et koselig uterom i hagen når villvinen vokser til og gjør det frodig og lunt. Espalieen skjermer deler av hagen mot veien. En misforståelse mellom mannen og meg er årsaken til at plankene bare står en vei. De skulle nemlig krysset hverandre. Vi får se om jeg får overtalt han til å ta av annenhver og snu dem til våren.



Her er det i grunnen veldig koselig allerede. Jeg er så glad for at vi skaffet oss hengekøye i sommer.



Dette er den første vesken jeg sydde av denne typen, og siden den var til lille Alva som ble tre år, heter den Alvavesken. Den er sydd av hvit ullfilt med dus rosa fôr, pyntesømmer og perler. Jeg har sydd et bilde av datteren min og Alva utenpå... skjønne sommerjenter som tusler barbeint sammen i gresset.

fredag 5. desember 2008

Kreativitet



"Kreativitet er skapende evne eller virksomhet, det vil si si oppfinnsomhet, idérikdom og det å lage eller finne på noe nytt. Kreativitet er avgjørende for å løse problemer og utfordringer innen alle fag og i alle situasjoner og for å skape forandring og fornyelse" (http://no.wikipedia.org/).


Foto: Nooria

Det sies at jeg er løsningsorientert og det er jo en fordel. Ja jeg har venner som ringer meg når de har utfordringer å løse, fordi erfaringen tilsier at jeg har gode løsningsforslag.

Jeg har også en estetisk side, en del av meg som liker å skape vakre ting med sjel. Bildene viser noe av det jeg for tiden koser meg med å lage/pusse opp.




Slik så hjørneskapet over ut da jeg kjøpte det på loppemarked.

Foto: Nooria


Her er et lite utvalg av klærne jeg har sydd:

Foto: Nooria