lørdag 31. januar 2009

Snakk om lysekrone!

Foto: Nooria

I går var vi en liten jentegjeng på middag hos en venninne. Det var utrolig hyggelig, og vi skravlet ut i de små timer. Maten var også deilig! Vertinnen og familien hennes kjøpte seg nytt hus i sommer, og et av de fineste rommene i huset er spisestuen. Der har de laget seg en "lysekrone". Var ikke den utrolig morsom? :-) (bildet over).


Foto: Nooria
Jeg har tidligere skrevet at jeg holdt på med mitt første ordentlige hekleprosjekt. Resultatet ble denne vesken som vertinnen fikk i forsinket bursdagspresang i går.

Jeg heklet to pudderrosa blomster til vesken. Begge er festet med nål, og den ene (som er inni vesken) kan tas av og festes på feks skjerfet eller kjolen for å matche antrekket med vesken. Nå hva synes du? Søt eller? ;-).

Foto: Nooria
Jeg holder på med en til som har et helt annet uttrykk. Den er ikke romantisk og har ikke lyse duse farger, men fremdeles nostalgisk.

torsdag 29. januar 2009

Jeg har fått en utfordring

Lisemors have og ...something good is going to happen to me today... har utfordret meg til å vise det 6. bildet i den 6. bildemappen min.

Der fant jeg dette skjønne bildet av datteren min :-). På dette bildet var hun bare to dager gammel. Er hun ikke utrolig skjønn?! Jeg elsker den jenta herfra til månen og inn i evigheten... det samme gjelder forresten de to andre småtrollene mine :-).

Siden mange har fått denne utfordringen allerede, gir jeg den til de som er innom bloggen min og som ønsker å ta den.

Nå må jeg tilbake til hekleprosjektet mitt... som ikke lenger er et hekleprosjekt men et monteringsprosjekt ;-). Det skal bli en gave til en venninne jeg skal på middag til i morgen kveld. Hun har hatt bursdag, og jeg tenkte det kunne være koselig å gi henne noe jeg har laget selv.

mandag 26. januar 2009

Jeg har kjøpt meg noen vårtegn

Foto: Nooria

I dag har jeg møtt to av mine barndomsvenninner til lunsj i Drøbak. Det var veldig koselig og tiden gikk så alt for fort. Når jeg likevel hadde tatt turen til Drøbak, måtte jeg innom Oasen Hageland for å kjøpe meg noen vårtegn ;-). Fire potter med perleblomster kjøpte jeg (i tillegg til en blå Hortensia).

Oasen Hageland i Drøbak er et fantastisk hagesenter! Man får utrolig god service, og de har kjempebra utvalg av planter mm til gode priser og kvalitet.

Akkurat i det jeg skulle dra kortet og avslutte (mens leken var god), oppdaget jeg denne flotte damen.
Foto: Nooria
Hun fulgte etter meg ut av butikken og nå står hun i stua mi. Når våren og sommeren kommer, skal hun få bo i hagen min.
Foto: Nooria
Jeg måtte også en tur innom Lille Bille, som er en barnetøysforretning hvor de selger nye og brukte (!!) klær av god kvalitet. Der fikk jeg faktisk kjøpt flotte skisko til jenta mi for 59 kroner. Ikke verst hva! Om jeg skulle kjøpt nye, måtte jeg ut med i underkant av 500 kr.
Videre måtte jeg også innom Lille Due. Det er en bitteliten butikk med alle de nydeligste ting man kan tenke seg. Den lille duen ;-) har klær fra bl.a Odd Molly, Noa Noa, Container, Tina Wodstrup i tillegg til masse fint fra Lene Bjerre, Green gate, House doctor, Durance osv. Alt dette er samlet på noen VELDIG få kvadratmeter, så man må puste ut før man går inn og holde magen inne til man er ferdig å handle… litt vanskelig kanskje når man skal snuse på alt det vakre, men er man riktig heldig unngår man å rive ned noe ;-).
Jeg kunne hatt med meg mye ut derfra, men det ble med denne nydelig vaniljefargede toppen fra Noa Noa denne gangen.

Foto: Nooria

Jeg har tidligere nevnt at jeg hekler for tiden. Jeg har jo akkurat lært det og er overrasket over hvor godt jeg faktisk liker det. Jeg som er såå utålmodig og helst vil ha resultater fort, har liksom tenkt at hekling og tynne heklekroker ikke er noe for meg.

Foto: Nooria

Men det finnes jo tross alt tykke heklekroker og små hekleprosjekter. Jeg har startet med å hekle blomster til kjolene jeg syr.
Nå har jeg flere spennende planer. Med det tykkeste garnet (som du kan skimte nederst til høyre i bildet) og de tykkeste pinnene skal jeg lage noe virkelig fint. Bare vent og se ;-).

Foto: Nooria

Ha en god kveld!

fredag 23. januar 2009

Nå er jeg i gang igjen

Foto: Nooria
Vi er godt og vel over nyttår og jeg er i gang med å sy igjen. Jeg har sydd flere barnekjoler i ullfilt denne uken, er i gang med hettegensre og jeg har sydd en kjole til til meg selv. På bildet under har jeg på kjolen og en lue jeg nylig fikk i gave av en venninne.
Er ikke luen fiin? ;-)) Faktisk så syr venninnen min luer til en hel gjeng av venninner som har holdt sammen siden vi fikk barn høsten 2003. Tenk på det... den ene etter den andre får kule luer i postkassa :D. Heldige oss som har Gry!
Foto: Nooriamannen
Nå må jeg tilbake til heklingen min ;-).

tirsdag 20. januar 2009

Awards

Jeg har fått mine aller første awards, og det er utrolig hyggelig! Denne har jeg fått av lisemors have (Tusen takk!).
Reglene for denne awarden er: 1. Vinneren kan kopiere denne logogen til hans/hennes side.2. Lag en link til han/henne du fikk awarden fra.3. Nominer minst 7 andre blogger.4. Lag linker til disse bloggene på bloggen din.5. Legg igjen beskjed på bloggene til de nominerte.

Jeg vil gjerne sende denne videre til Hulda som stadig gir meg kreativ inspirasjon på bloggen sin, og Gammel idyll som er en utrolig kreativ dame (Følg med den bloggen fremover!), Ninas gale verden som spruter av kreativ energi ikke minst nå som det går mot vår og hagetid, Prinsesse Elin som jeg er innom daglig, Den gode feen som setter meg i sånn god og kreativ stemning når jeg er innom bloggen hennes, Lisbeth som er et vell av ideer og Tines kreative hjørne som rett og slett har et kreativt hjørne.

Denne awardsen har jeg fått av hverdagen vår. Tusen takk! Jeg vil gi den videre til Emmeline og Mia . Bloggene deres er helt spesielt fantastiske! Jeg regner med at begge to har fått alle awards som er verdt å få, men jeg kan ikke annet enn å gi den til de rette vedkommende ;-) (det samme gjelder for øvrig en del av de nevnt lenger opp også).

Jeg har fått dilla på å hekle... så nå sitter jeg og hekler innimellom bloggingen på kveldene ;-). Hittil i kveld har jeg heklet en pudderrosa blomst som jeg skal sy på en kjole i ullfilt. Før jeg hekler mer skal jeg imidlertid ut på ski :-).

So long!




søndag 18. januar 2009

Kontraster

Foto: Nooria
Jeg er fascinert av kontraster. Det er spennende å bruke kontraster til å skape liv i et rom, en hage eller et stilleben. Jeg liker å spille på kontraster mellom det harde og det myke, det kalde og det varme,
Foto: Nooriamannen
det romantiske mot det rustikke,

Foto: Nooriamannen
kontraster i tekstur, farge, sammenstilling av det feminine og det maskuline, eller det sarte og nydelige mot det råe, ubehandla og slitte.

Foto: Nooria

Kontraster skaper spenning… og liv.

Jeg opplever også at man kan ta feks det feminine og romantiske lenger ut om man setter det i kontrast til noe robust, slitt, maskulint eller kanskje uskjønt.


Foto: Nooriamannen

Hvilke kontraster liker du å spille på? Har du kanskje også litteraturtips, altså interiørbøker som skriver godt (og visualiserer) om å spille på kontraster?



fredag 16. januar 2009

Hvilke gulvtepper liker du?

Foto: Nooria

Jeg synes det er veldig vanskelig å finne gulvtepper som passer inn i vårt hus og sammen med våre møbler. Når jeg en gang får det tregulvet jeg ønsker meg, kan gulvet gjerne være bart, men slik det er nå må vi lune det. Mammaen min spanderte det kjempedeilige teppet av ull på meg til jul som vist på bildet under (Tusen takk mamma, jeg er kjempefornøyd med det!) og til bursdagen min fikk jeg, som jeg skrev i forrige innlegg, den kjempefine matten fra Rice som vist på bildet over.

Foto: Nooria
Jeg trenger imidlertid flere gulvtepper, og jeg lurer på om noen av dere som leser bloggen har tips til fine tepper og matter? Jeg lurer også på om du kjenner til tepper i samme stilen som plastmatta mi fra Rice men som ikke er av plast. Please! Tips meg!

mandag 12. januar 2009

Vidunderlig vakker

Foto: Nooria


Sammen med tretten feststemte jenter ikledd nydelige kjoler, hadde jeg en vidunderlig vakker kveld i går. Mange av jentene traff hverandre for første gang. Likevel gikk praten lett fra første stund, og det virket som om alle koste seg.

Foto: Tone

Mannen min bygget en forlenger til spisebordet, slik at jeg kunne dekke til alle rundt ett bord. Det var kjempegøy å planlegge det hele! Jeg dekket med isblå duk, kremfarget servise, gammelt bestikk som min venninne (igjen Madeleine) kjøpte da vi var på loppis i Sverige i høst, nydelige glass som min mann har arvet, masse levende lys og ranunkler. De fleste blomstene hang i vaser fra lysekrona. Jeg lagde kremmerhus med søtsaker inni som lå oppå servietten. Disse hadde navn på og fungerte som bordkort.

De turkise stolene på bildet over er pusset opp av min venninne Pia Mittet som er kunstner. Hun har et estetisk uttrykk som er utrolig fascinerende. I tillegg til å pusse opp møbler (blant annet stoppe og trekke om gamle sofaer) utøver Pia også sin kunst innenfor design, tekstil, hage osv. Hjemmet hennes har vært vist i diverse interiørblader, blant annet siste julenummer av Maison.


Foto: Nooria

Kveldens meny bestod av diverse tapasretter. En venninne kom noen timer før de andre og hjalp meg med å ferdigstille matlagingen. Hun hadde også laget et par retter som hun hadde med seg (tusen takk Madeleine!).

Jeg fikk utrolig nydelige gaver av alle jentene. Blant annet fikk jeg et teppe fra Rice som jeg har ønsket meg veldig (fra tre av jentene i gourmetklubben). Det ligger så vakkert i gangen min allerede.

Foto: Nooria

Av en annen jente i gourmetklubben fikk jeg lue/hatt og votter som hun har sydd. De var utrolig nydelige og akkurat passe!

Foto: Nooria

Bildet nedenfor viser de andre skjønne tingene jeg fikk. Tusen takk jenter! Absolutt alt falt i smak :-).

Foto: Nooria

torsdag 8. januar 2009

Jentefest

Foto: Nooriamannen

Som alltid på denne tiden av året har jeg bursdag... nærmere bestemt i dag. Det har aldri vært noe morsomt å ha bursdag på en tid hvor alle er lei av å feire, og årets bursdag er en helt vanlig en (ikke noe rundt tall altså).


Foto: Nooriamannen

Siden jeg er hjemme i fødselspermisjon og har litt tid og overskudd, har jeg likevel brukt den som en unnskyldning til å lage jentefest. Jeg driver derfor og forbereder tapas og borddekking. I går koste jeg meg med å lage bordkort og å steke kjøttboller.
Femten morsomme og koselige jenter samler jeg lørdag kveld. Mannen og jeg planlegger en løsning for å forlenge spisebordet vårt. Om du er nysgjerrig på borddekkingen må du titte innom bloggen etter helgen.

So long!

mandag 5. januar 2009

I går

Foto: Nooria
skrev jeg at jeg lekte meg litt med kameraet. Her er noen av bildene jeg tok. To av dem er tatt fra verandaen.
Foto: Nooria
Bildet over viser go'kroken hvor jeg vanligvis sitter når jeg blogger. Jeg har ikke fått julen helt ut enda. Det går litt sånn stegvis her i huset. Sofaen til venstre kjøpte jeg på et lokalt bruktmarked i sommer. Jeg ga 400 kr for den, og jeg må si jeg har hatt mye glede av de hundrelappene :-)). Jeg er også veldig glad i den nye lampa mi fra House doctor som henger over bordet. Litt vanskelig å se, men det er en prismelampe.
Foto: Nooria
Her har jeg tatt bilde av en nydelig krans jeg fikk av en venninne før jul. Jeg ble veldig glad for den! Tusen takk Elisabeth :-). I bakgrunnen kan du skimte kjøkkenet og spisestua mi... i tillegg til en kar jeg har vært ganske betatt av i en ti årstid ;-). Det er han som egentlig er fotografen her i huset, men jeg kjenner at jeg begynner å bli ganske entusiastisk selv. Takket være den kjekke mannens fotointeresse, har jeg et Canon 20D og noen veldig greie objektiver tilgjengelig.

søndag 4. januar 2009

Vinterens skjønnhet

Foto: Nooria
Riktignok kaster vi julen ut i disse dager, men det er nå likevel vinter. Vinter kan være utrolig vakkert. Her hos oss har vi hatt noen fantastisk nydelige dager nå. Bildene viser litt av stemningen.
Foto: Nooriamannen
Bildet over og under har mannen min tatt gjennom stuevinduet vårt.
Foto: Nooriamannen
I kveld har jeg vært ivrig med fotoapparatet. Jeg så plutselig noen nye spennende perspektiver.Bildet under er tatt gjennom et annet stuevindu. Hovedmotivet er bokhylla som vi nylig har lagd. Vi har rett og slett festet en 4 meter lang utforing langs hele drageren i denne delen av stua. Til ekstra støtte og litt dekor har vi festet en hvit drager fra Indiska under i hver ende.

Foto: Nooria

De andre bildene jeg tok i kveld får dere se en annen dag ;-). So long!

fredag 2. januar 2009

Odd Molly inn, juletreet ut

I dag har vi kastet ut juletreet, og det var litt deilig. Storebror på fem var så søt, for han fikk i oppdrag av mammaen sin å sage greiner av treet med den nye sagen som han fikk til jul. Greinene skal beskytte noen av plantene i hagen mot frosten. Han tok oppgaven veldig alvorlig og det ble åtte greiner på mammaen. Han måtte få lønn for jobben, så da jeg kom hjem fra handletur ble det en liten ting på han.

Foto: Lånt fra www.oddmolly.se
Mammaen var også veldig heldig med handleturen, for hun fant seg en Odd Molly tunika på salg :D.

For ikke å snakke om shoppevenninnen som fant seg en nydelig gammel stol på miljøstasjonen, som vi var innom på veien.

torsdag 1. januar 2009

En ny vår!


Foto: Nooriamannen
Så har vi bikket over nyåret og vi ser alle frem mot en ny vår :-). Selv gleder jeg meg veldig til det begynner å spire i hagen og hageloppene begynner å hoppe rundt i blodet... ja og for ikke å snakke om vårens loppemarkeder ;).
Foto: Nooriamannen
I fjor på denne tiden hadde jeg det ikke så bra. Jeg var ulidelig kvalm, og klarte knapt å glede meg over det som skulle komme. Det skulle imidlertid vise seg å bli en skjønn sommer med masse gode opplevelser.
Foto: Nooriamannen

Bildene vekker gode minner fra sommerens vakre eventyr...

Foto: Nooriamannen

Kanskje blir denne våren og sommeren bedre for deg enn du forventer…

Foto: Nooria