tirsdag 31. mars 2009

Kundekveld på Dorothea

Foto: Nooria
I går var jeg og noen venninner på kundekveld på Dorothea på Vinterbro (ca. 3 mil utenfor Oslo). Dorothea er en livsstilsbutikk, og de har klær, møbler, lamper, interiør, gaver med mer. Jeg innbiller meg at det må være Norges største og mest innholdsrike livsstilsbutikk. Det er selveste SHOPPINGPARADISET for oss som liker den nostalgiske landlige stilen :D. De har House doctor, Lene Bjerre, Nomi import, Ib Laursen, Green gate, Rice, Lisbeth Dahl, Odd Molly, Noa Noa, Whonder Who, Ti Mo, Container, Cream… skjønner du eller? Jeg elsker den butikken!
Foto: Nooria
(Engel fra Willow Tree, selges hos Dorothea)
Mine venninner og jeg spaserte rundt i butikken og koste oss i ro og mak, både med forfriskningene og søtsakene som de hadde satt frem, og alle de lekre sakene butikken har å by på. Vi prøvde, kjente, diskuterte… og shoppet, med 20% reduksjon i prisen.
Foto: Nooria
Jeg skulle ikke bruke penger jeg da. Jeg hadde visst glemt at i en butikk som Dorothea er det MINST en ting jeg bare MÅ HA når jeg først tar meg så god tid til å kikke. Så da jeg forlot butikken sånn nærmere halv elleve på kvelden, fulgte en nydelig kjole fra Cream etter meg ut av døra. Jeg var helt uskyldig altså, dessuten så blir jeg veldig fin når vi skal ha babyfest for minstemann på søndag ;-).
Nysgjerrig? Du skal få se en annen gang ;-).

søndag 29. mars 2009

Loppisfunn

Foto: Nooria
Som jeg skrev i forrige blogginnlegg var en venninne og jeg på loppemarked i går. Vi hadde vel ikke den helt store fangsten, men noe ble det. Kurven på bildet skal jeg bruke til puter og tepper i sommer.

Foto: Nooria
Jeg fant to litt forskellige enkle hyller av omtrent denne typen. De skal jeg male i en helt lys farge. Jeg trenger sånne hyller flere steder både ute og inne.
Foto: Nooria
Dukkevognen over skal jeg også male i en helt lys farge. Jeg tror det blir fargen isvann. Den blir veldig koselig for jenta mi å ha ute i sommer.

Foto: Nooria
Dette skapet, som skal bli hvitt eller grått var mitt største funn. Det satt litt langt inne å få tak i det til en pris jeg syntes var sånn noenlunde akseptabel. Jeg hadde gitt opp å få tak i det, da kremmerinstinktet tok tak i min venninne. Hun gikk tilbake og skrudde på sjarmen, så da ble skapet til slutt mitt :-). Tusen takk for hjelpen Tone!
Det er virkelig en egen kultur blant loppisselgerne i Oslo vest og Bærum. Det er tydelig at foreldregruppen der er seg bevisst den jobben de gjør og hva den er verdt. Jeg måtte smile i "skjegget" da jeg hørte en av selgerne ved siden av meg med opphisset røst: "Her jobber vi tredve timer i helgen for at dere skal få musikk på 17. mai, og jeg kan virkelig ikke ta mindre for den". Snakk om serious business! Loppemarked skal jo være gøy, og det å prute er minst halve morroa.

fredag 27. mars 2009

En lykkelig aften

Foto: Nooria

I går kveld hadde jeg og en liten jentegjeng en lykkelig aften i lysthuset til min venninne som fylte år. Det var så vakkert og stemningsfullt, og ikke minst hyggelig!


Foto: Nooria
Venninnen min hadde tent levende lys i i trappene opp mot lysthuset. Allerede fra klokken fire på ettermiddagen hadde hun begynt å varme opp og legge ut lammeskinn og tepper. Alt var lagt til rette for en skjønn kveld.
Foto: Nooria
Vi spiste ost, kjeks og rødvin. Visste du forresten at brente fiken er utrolig godt sammen med ost og kjeks? Til dessert hadde vi deilig brownies.
Foto: Nooria
Se på den nydelige lykten venninnen min har i lysthuset sitt.
Foto: Nooria
Som du kanskje skjønner ut fra bildene, hadde vi altså en meget lykkelig aften. Uttrykket har jeg forresten stjålet fra disse. Jeg har vært med på julebord med de og en gang, og det var fantastisk!
God helg!

torsdag 26. mars 2009

I forkant av en av vårens store loppishelger

Foto: Nooria

Førstkommende helg er visstnok en av vårens tre STORE loppishelger. En venninne og jeg har sørget for nesten helt barnefri (minstemann må jeg ha med) og reservert den største bilen, så lørdag morgen er vi på veien før de fleste har stått opp. Gjett om jeg gleder meg!
Dette er en av de tingene som er så spennende med våren :-).
Før det skal jeg feire en annen venninne med jentekveld i lysthuset hennes. I kveld skal jeg huske kamera, slik at dere kan få se det vidunderlige stedet.
I mellomtiden, ønsker jeg deg en nydelig vårdag (ja jeg vet at vi har masse snø på østlandet ;-)!

tirsdag 24. mars 2009

En spire er sådd

Foto: Nooriamannen

I går kveld kom vi hjem fra en vidunderlig langhelg på fjellet. Været var fantastisk, og både skiløyper og skibakker ble testet ut. Eldstemann stod på ski i slalåmbakkene for første gang, og det var suksess :-). Vi er heldige som har gode venner med flott ny hytte i herlige omgivelser. Tusen takk for turen!

På veg hjem fra fjellturen kjøpte jeg meg ny byste til å prøve kjolene mine. Her er den ikledd en av kjolene jeg jobber med nå. Noen av dere har etterlyst bilde av nettopp denne. Den er ikke helt ferdig, men jeg tror den skal bli morsom.

Foto: Nooriamannen
Det kommer ikke så godt frem på bildene, men jeg synes at mønsteret og fargene på fôret i hetta og inni mansjettene står veldig godt sammen med det turkise chenillestoffet i kjolen.

Foto: Nooriamannen

Med helgens fjelltur tror jeg vi har avsluttet vintersesongen, og i dag har jeg sådd frø (ikke bare ett men flere ;-). Endelig har jeg begynt hagesesongen! Listen over spirene jeg sådde i dag er som følger:

- Ridderspore, Giant Imperial
- Ridderspore, Delphinium
- Lavendel, Elegance ice
- Kattemynte, Blåkant
- Moning Glory, Heavenly Blue
- Diascia, Pink Queen
- Silvermarton, Miss Willmot's Ghost
Noen har jeg byttet til meg av en venninne, og noen har jeg bestilt på Odla nu etter tips fra denne damen.

Minidrivhusene med frø står nå side om side med pelargoniene mine som jeg har tatt inn fra garasjeloftet, og som har masse grønne skudd. Det går bra med din også Madeleine, og den kan avhentes på vinterhotellet når som helst :-). Nå er det vår!
Til slutt må jeg bare si at jeg tror Bolig pluss har fått favorittstatus blant interiørbløder her hos meg nå. Jeg har kost meg med det siste nummeret i dag, og jeg får masse ideer og positiv energi av det bladet. Blant annet fikk jeg ideer til badet som jeg grunner en del på.

torsdag 19. mars 2009

Enda mere lilla!


Jeg må si det er uvant med mørk lilla i Vakre hjem & Interiør. I forrige utgave var det et forsiktig men synlig innslag av lilla på forsiden. På denne utgavens forside er lilla en dominerende farge. Det gjør meg stadig nysgjerrig på hvilken retning bladet vil bevege seg fremover. Foreløpig er det vel ingen andre markant nye ting å melde, synes jeg.
Forsidebildet er for øvrig hentet fra hjemmet til en av innehaverne av butikken Rosenlund Atelier på Nesodden utenfor Oslo. Det er en fantastisk morsom liten butikk, virkelig en av mine favoritter!
Nå skal jeg fortsette å pakke til fjelltur. Det er litt som skal pakkes når tre små og to store skal på tur. Jeg gleder meg veldig til noen deilige dager på fjellet. Solkremen er pakket, og straks skal jeg sørge for at solbrillene ligger trygt i veska.
Til vi "sees" igjen, ha en nydelig vårhelg!

fredag 13. mars 2009

God helg!

Foto: Nooriamannen

Jeg er ganske fornøyd med meg selv i dag, ettersom jeg har sydd ferdig en damekjole i et design og stoff jeg ikke har sydd før… og det er jo en god følelse å starte helgen med :). Dessuten så har jeg fått en pakke med stoff i posten i dag.

Foto: Nooriamannen

Det kommer til å gå i hundre her med tre små barn, såing, fotografering (Nooriamannen er skikkelig i siget med fotografering om dagen), barnebursdag med mer.

Foto: Nooriamannen
Jeg håper du får kost deg, f.eks. med god mat.

Foto: Nooriamannen
En venninne ville ha meg med på loppemarked i morgen, men enda såå lyst jeg har til å starte loppissesongen, må jeg desseverre stå i mot fristelsen denne gangen. Men bare vent!
Jeg avslutter med et bilde som bl.a viser kjelen jeg sikret meg på et av fjorårets siste loppemarked, etter at jeg egentlig hadde bestemt meg for å gå hjem. Den er så fin, og jeg kunne ikke gå fra den :-).
Foto: Nooriamannen

onsdag 11. mars 2009

En vidunderlig vakker dag!

Foto: Nooriamannen

I dag stråler sola fra skyfri himmel og gir bud om våren som kommer :-). Jeg har hentet pelargoniene mine inn fra garasjeloftet, og snart skal jeg ta avleggere slik at de blir mange. Jeg skal også så frø som skal bli skjønne planter i hagen min. Før det må jeg på Oasen hageland, som er mitt favoritthagesenter for å kjøpe såjord.

Men før det igjen må jeg fullføre et par små syprosjekter.

Ha en deilig dag!

lørdag 7. mars 2009

Foto: Nooriamannen

I dag hentet Nooriamannen reflektorparaply med stativ, fester og diverse på posten. Jeg har lenge ønsket meg å kunne blåse ut bakgrunnen på bilder. Aller mest gleder jeg meg til å ta portretter, men i dag testet vi det ut på en av veskene jeg har laget.

fredag 6. mars 2009

Jeg syr

Foto: Nooriamannen
Jeg syr og hekler mye for tiden. På søndag hadde vi en fotoseanse og disse bildene er litt av resultatet. Bildene viser eksempler på kjole, cape, lue og veske som jeg lager.

Foto: Nooriamannen

Jeg har sydd mye i ull, men denne uken har jeg begynt på vårlige kreasjoner. I tillegg har jeg beveget meg mer over i voksenmodeller.

Når jeg sitter ved bordet og syr tenner jeg lysene i sinkfatet mitt. Der har jeg også en bukett nydelige roser jeg fikk av en venninne for noen dager siden. Som kjent har roser en tendens til å henge med hodet etter en stund, og da kutter jeg av store deler av stilken og legger rosen i en liten skål, eller for eksempel denne nydelige gamle koppen som vi har etter min manns mormor.


Foto: Nooriamannen