mandag 31. august 2009

Sommerdrømmer

Nå er den snart forbi denne sommeren som jeg hadde så mange drømmer om... og den som akkurat var så ung, ny og uendelig. Jeg er ikke helt klar til å slippe taket og enda nyter vi så mye vi kan. Vi pusler litt i hagen, flytter litt planter...

og noen ganger slår vi oss ned et deilig sted i sola.


Noe av det jeg var mest spent på før denne sommeren var blomsten på bildet, som er en selvsådd Ipomea (Morning glory heavenly blue). Jeg har fortalt om den tidligere. Den er ettårig, vokser flere meter på en sommer og skal være riktblomstrende. Jeg sådde den inne tidlig i vinter, og jeg var veldig spent på om jeg ville få lønn for strevet. Med sommeren vi har hatt i år, har den bare gitt noen få blomster. Men den har dekket espalieen godt med sine hjerteformede grønne blader.

og den er vakker!

På forumet www.hagegale.info/forum, som jeg er medlem av utfordres det til å snakke om hagedrømmene for neste år. Jeg vil

  • ha høye dus rosa stokkroser langs det nye stakittgjerdet som jeg også må male hvitt
  • lage ny hvit port med portal over ved hovedinngangen
  • lage portal over den nye porten inn til hagen
  • planlegge og iverksette planer for den største delen av hagen, som er på nedsiden av huset
  • kanskje at vi skal lage lysthus av armeringsjern
  • endelig få plantet knall blå ridderspore
  • lage flere slyngende gangstier
  • plante ripsbusker og solbærbusker
  • flytte et morelltre
  • ferdigstille området rundt garasjen samt pusse ferdig og male muren
(og sikkert mye mer når den tid kommer ;-).
I mellomtiden skal jeg konsentrere meg om mine prosjekter inne. Jeg må snart vise dere bilder av badet i hovedetasjen som har fått seg en make over i sommer. Flere av rommene i loftsetasjen skal få seg en extreme make over, men dette står i sterk konkurranse med et annet veldig spennende prosjekt som jeg skal fortelle om en annen gang!
Alle foto i innlegget: Nooriamannen

onsdag 12. august 2009

Hjemme etter en herlig weekend i Paris!

Etter  en herlig weekend i Paris har jeg nå landet hjemme. En liten reiserapport vil jeg dele med dere. Dessuten så vil jeg vise dere noe av det som havnet oppi veska mi (som jeg lagde før jeg dro ;-).

Som jeg skrev i forrige innlegg, har både jeg og min venninne vært i Paris flere ganger tidligere, så vi kunne denne gangen gjøre akkurat det vi hadde lyst til. Vi nøt Paris fra tidlige morninger til sent på natten. 

Vi besøkte et marked, stakk innom utallige vintagebutikker, var innom en hel del klesbutikker og spiste god mat med det som hører til. På søndag gikk vi gjennom Louvre (uten å gå inn) og da fikk vi med oss en aller så liten operaforestilling. Litt spesielt var det også å nyte forfriskninger i en av stamcafeene til Simone de Beauvoir og  Jean-Paul Sartre.

I ettertid er jeg glad for en deilig helg i Paris og alle de skattene som havnet oppi veska mi :-).

På markedet kjøpte jeg disse vintage underkjolene,

dette gulvteppet som jeg til min store overraskelse fikk med meg hjem uten problemer,

og et par gamle mamelukker 

med nydelige broderier nederst . Legg merke til åpningen mellom beina ;-).

På våre runder i byens mange butikker fikk jeg også kjøpt dette bildet i metall,

et gammelt indisk stempel (som for øvrig allerede har vært i bruk her hjemme),


og en ny dame til hagen.


Ferien går mot slutten, og jeg er så glad for at jeg fikk tatt denne turen.


Nooriamannen har stått på som en helt, og da jeg kom hjem sent mandag kveld var alle lyktene tent i utestua, forfriskninger var satt frem og huset skinte. For en mann jeg har!

Foto i innlegget: Nooria

torsdag 6. august 2009

Jeg reiser til Paris

Som jeg har fortalt tidligere, reiser en venninne og jeg til Paris i morgen. Jeg gleder meg veldig! Vi skal ha en skikkelig jentehelg i den franske hovedstaden... nyte stemningen, sitte på cafè, reise på flere markeder og alt annet som to livsnytende jenter kan finne på i byen. Begge har vært der flere ganger tidligere, så denne gangen skal vi bare gjøre det vi har mest lyst til.

Kanskje du har noen tips å dele? Hva har du satt spesielt pris på å gjøre/oppleve i Paris? En venninne har tipset meg om et bakeri vi bare MÅ innom, så vi får se om vi finner det.

Bildene viser den lys turkise bysten jeg fortalte om i dette innlegget, som jeg kjøpte i Danmark. Den er så fin! Jeg shoppet ikke mye i Darnmark, men denne var jeg fornøyd med å få med hjem :-).

Vi blogges over helgen!

Foto i innlegget: Nooriamannen (som skal være alene hjemme med tre barn i helgen mens kjærsten skal på tur ;-)