mandag 27. september 2010

Hagen i slutten av september


I går hadde vi en deilig søndag med tur til lekeplassen og varm te i termosen. Ungene elsker sånne søndager og det gjør vi voksne og.

Da vi kom hjem benyttet Nooriamannen anledningen til å forotgrafere hagen slik den ser ut i september.

Mens Nooriajenta og jeg puslet litt. Mine vakre selvsådde cosmos er enda frodige og flotte.

Jeg har enda noen planter som skal over fra krukker og ned i jorda, men i går fikk vi satt ned en del.

Villvinen er så utrolig vakker når den rødmer i sine høstlige nyanser... og så er jeg glad for høstastersen som er frisk og frodig akkurat nå på tampen av hagesesongen.
Vi blogges!

lørdag 25. september 2010


Deilig høsthelg og jeg nyter med et smil :-). Det er mange frister og små marginer for tiden, så jeg ligger ikke på latsiden. Midt oppi det hele nyter jeg å få være kreativ innimellom. Nå er hagesesongen over, og fokuset mitt er på kjoler og julemarked.

I tillegg småpusler jeg litt med å ommøblere i stuen. Noe flyttes ut og andre ting inn (eller rundt). For meg er det den industrielle stilen som inspirerer om dagen, så gamle kasser, sink og industrielle lamper er varmt velkommen.

Jeg kjenner at jeg blir glad av å være kreativ, og ikke minst av å se vakre resultater :-).
Ha en fortsatt fin helg!

søndag 19. september 2010

Nye kjoler på gang



I fjor gjennomførte vi for første gang Det lille store julemarked, på Skoklefald gård på Nesodden. Det ble god stemning, masse mennesker og masse begeistring. Vi som arrangører var ikke i tvil, det måtte gjentas. Nå er planleggingen i full gang, vi blir enda flere utstillere og vi utvider til to etasjer.


Jeg er i gang med å produsere kjoler og vesker, og dagens bilder viser noen smakebiter.

Foto: Nooriamannen

Tiden går fort til siste helgen i november nå, og vi gleder oss veldig. Dersom du ønsker å se mer bilder og lese mer om julemarkedet kan du sjekke http://www.detlillestore.no/.

Vi blogges!

onsdag 15. september 2010

min Josefine


En god venninne av meg som lager nydelige lykter og andre interiørdetaljer, hadde visning og salg på det lokale velhuset sist søndag. Det kom masse hyggelige mennesker for å se på, og stemningen var god.


Mannen til Josefine serverte deilige kaker og kaffe av beste sort, og folk benket seg rundt bordene både innenfor og utenfor i solen. Jeg ble så glad av å være der. For det første fordi Josefine fikk så god mottagelse på tingene sine, men også fordi det ble et sånt positivt lokalt og sosialt initiativ. Sånt noe kan anbefales!


Josefine inviterte meg til å delta på utstillingen, og jeg hadde et lite hjørne. For meg ble det en liten opptakt til julemarkedet (som Josefine også skal være med på), og jeg var fornøyd med salget.


Om du vil se nærmere på produktene til Josefine kan du sjekke nettsiden hennes http://www.minjosefine.no/

søndag 12. september 2010

Be the change you wish to see in the world




Som jeg har fortalt om i flere tidligere innlegg var Nooriajenta og jeg på kosetur til Tønsberg med noen venninner i går. Målet for turen var å besøke bruktbutikker og livstilsbutikker. Vi hadde en helt herlig dag :-).

To av butikkene hadde skilter med en tekst som traff meg hjemme ”Be the change you wish to see in the world”.


Jeg har tenkt mye på akkurat det i årenes løp, uten at jeg har satt de ordene på det før. Jeg har vel egentlig forsøkt å leve etter det også selv om jeg på ingen måte skal skryte på meg at jeg alltid gjennomfører det. Jeg tenker på at man kan klage over at naboen ikke hilser, at det er så mye elendighet i verden, folk er for lite opptatt av miljø, jeg er så ensom og det er ingen som tar kontakt med meg osv.



Tenk så mye som kunne skjedd om man i stedet er den naboen som skaper en hyggelig atmosfære i nabolaget, er den vennen som putter penger i en konvolutt sammen med hilsenen ”fra en hemmelig venn som vil deg vel” og putte i postkassen til alenemoren som alltid ser så sliten ut,



eller alltid inviterer noen som ikke har familie hjem til seg på julaften. Hva med å være den som snakker vel om kollegaer og ledelse på arbeidsplassen slik at noen flere kanskje begynner å tenke vel om bedriften/organisasjonen?


Jeg tror at det kan skape reelle endringer i verden... hvertfall rundt en selv. Dessuten så får man jo et mye bedre liv om man skapes en positiv atmosfære rundt seg. Det er det vel verdt!?


Bildene i innlegget tok jeg i går. De tre øverste er fra butikken Landromantikk som hadde mye kult. Jeg har en sterk fascinasjon for lamper i industriell stil for tiden. De to nederste bildene er fra en bruktbutikk i sentrum av Tønsberg.

Selv kjøpte jeg ikke noe stort i går, men det ble noen nye beslag, knotter, bokstaver, et par sinkkurver, og det skal jeg ta bilder av i dag.

lørdag 11. september 2010

En deilig dag på gang




Jeg ser at jeg har hatt mange smil, lykkestunder og andre gladinnlegg i det siste. Høsten er i gang for fullt og jeg har ansvar for mange og krevende (men morsomme) prosjekter. I sånne perioder er det viktig for meg å bruke noe av tiden på ting som gir meg positiv energi.


Nooriajenta og jeg blir snart hentet av to gode venninner, og da skal vi på en tur som byr på det meste av sånt som jeg liker :-). Håper du også får en fin dag!

fredag 10. september 2010

Jeg smiler


Jeg smiler når jeg tenker på for en hyggelig dag dette har vært, og jeg smiler når jeg tenker på at jeg skal  på jentetur til Tønsberg i morgen. Kjempekoselige jenter og bruktmarked! Jeg lover at jeg skal prøve å få lastet ned bilder av bruktfunn i helgen og vise på bloggen.

mandag 6. september 2010

Tusen takk for koselige kommentarer på bloggen! Jeg setter stor pris på det.

søndag 5. september 2010

En lomme av lykke


Jeg har landet i sofaen etter en hektisk helg med barnebursdager, middag med mine foreldre, prosjekter hjemme (nytt TV og ommøblering i stua... kommer tilbake til det senere). I mitt hektiske liv er små lommer av lykke helt nødvendig for å hente energi.


For et par dager siden hadde jeg en sånn sammen med mine venninner i Elisabeths lysthus.


Bare det å ankomme stedet er nydelig. Elisabeth har en vidunderlig hage.


 Med vakre detaljer.


Vi jentene har det så koselig når vi møtes. Det er en kreativ, hyggelig og reflektert gjeng.


Tradisjonen tro fikk Elisabeth nydelige vertinnegaver.

Denne gangen overrasket hun oss med gaver også. Hun hadde laget et glass hjemmelaget eplesyltetøy til hver av oss. Tenk å få gave for å komme på besøk da! :-)


Jeg må vise frem utsikten fra lysthuset (Det er verdt å klikke på bildet for å se det i større format). Du skjønner at vi hadde en vidunderlig vakker kveld her? :-). Virkelig en lomme av lykke.

Alle foto i innlegget: Nooria

Ha en riktig god septemberuke :-)

fredag 3. september 2010

Jeg er så glad


I sommer brukte vi i Nooriaheimen mye tid og ressurser på å organisere hjemmet bedre. Det gjør meg glad hver dag å tenke på det. Vi skrudde opp hyller de fleste steder vi kunne komme på at det var plass for en, og vi (les Nooria ;-) kjøpte kasser, kurver og bokser som jeg plasserte på alle disse nye hyllene (og krokene). Nå har veldig mange flere av tingene våre et helt dedikert sted "å bo". Jeg har lært av en venninne at de tingene som ikke "bor et sted" får ikke være i huset, og det skal jeg prøve å praktisere fremover.


God helg!