onsdag 23. februar 2011

Har du noe å skjule?


Har du noe å skjule? Det har nemlig jeg. Jeg har noen stygge svarte høytalere i min ellers så hvite stue, og som om ikke det var ille nok har vi nylig skaffet oss en svær svart flatskjerm-TV.


Jeg kunne jo selvsagt hengt en hvit blondegardin foran, men jeg opplevde ikke at det var den beste løsningen. I stedet prøver jeg meg på å kamuflere. Løsningen for den ene høytaleren er for tiden en gammel trekasse.


I tillegg opplever jeg at TV-en har blitt mindre prangende ved at den har fått en innramming i form av diverse kasser og andre detaljer. Har du noen gode tips til kamuflering av TV og høytalere?


Det er iskaldt ute, og vi har nesten vært konstant syke siden jul (dvs først og fremst barn men også oss voksne), men jeg fester blikket på vår og sommer. Jeg fyller stuen med vårløker,


koser meg med hageblader og drømmer om sommer, sol og Toscana.


Og jeg holder fast ved bloggen som et fristed for lyse tanker, kreativitet, skaperglede.


Ha en fortsatt fin uke!

Alle foto i innlegget: Nooriamannen

lørdag 12. februar 2011

Tips om lavendel




Jeg elsker lavendel, både duften og stemningen det gir i hagen. Derfor har jeg masse lavendel i hagen, både selvsådd og plantet. Bildet over tok jeg sommeren 2009.

Når det ikke er sommer, forsøker jeg likevel å omgi meg med duften. Blant annet bruker jeg lavendel skyllemiddel når jeg vasker tekstiler, f.eks sofaputer, gardiner, tepper og sengetøy. I tillegg hender det at jeg setter ut skåler med lavendelvann lett kamuflert rundt i stua. Som regel tar jeg da en liten kork av gulvvaskemiddelet sammen med vann.

Jeg har lenge brukt gulvvaskemiddelet og skyllemiddelet til Durance. Her om dagen lærte jeg av en av jentene i Dorothea at lavendel dreper midd i sengetøyet, og det var jo en fantastisk nyhet (I tillegg er Durance sine produkter som ikke inneholder lavendel tilsatt et middel socem også er soppdrepende). Nå har jeg derfor gått til innkjøp av dette også.

Det er en strålende dag her hos oss i dag, men med -17 grader og en fireåring med dobbeltsidig ørebettennelse, må vi nok først og fremst nyte utsikten. Kanskje tar jeg meg en skitur senere i dag. Uansett gleder jeg meg til våren kommer for fullt!
Ha en god helg!

torsdag 10. februar 2011


Dorothea har en trekning på bloggen og premien er smykket på bildet. Gi inn her om du ønsker å delta.

Vi blogges!

tirsdag 8. februar 2011

Make over på kjøkkenet



I dag ringte det en ung mann på døren med en pakke som inneholdt dette vakre armaturet. Jeg elsker nostalgiske landlige kjøkken, og jeg har lenge ønsket å bytte ut sentrale elementer på kjøkkenet i den stilen. Forleden da jeg kikket innom noen blogger og googlet litt,  fant jeg endelig det perfekte armatur for meg. Italiensk armatur fra Tapwell. Jeg bestilte det sporenstreks, og nå ligger det og funkler på kjøkkenbenken. 
Det er et stykke vei igjen før vi får innstallert det. Først må vi skaffe porselensvasken på bildet over og finne ny benkeplate. Jeg er som en unge på julaften. Noen får lekebiler og andre dukker. Jeg får meg ny vask, armatur og benkeplate :O. Er det forresten noen som har gode innspill på benkeplate? Jeg har ikke funnet ut hva som er favoritten...

søndag 6. februar 2011

Helg med mening



Til tross for småsyke barn har vi hatt en fin helg. Vi har fått gjort sånne ting som gir oss positiv energi. Ikke minst har vi hatt gode venner på middag i dag. Syv barn og seks voksne var vi tilsammen. Herlig, livlig og meningsfult! Når jeg også har fått fullført et lite maleprosjekt (tar bilde senere), og endelig fått tak i et fint armatur til kjøkkenet, har helgen vært god. Nooriamannen som har kost seg med å teste ut nytt lysutstyr er nok enig (Resultatet sees over - pute og lekebil). Ønsker deg en god uke!

lørdag 5. februar 2011

Sommer i Toscana og Google Translator


Selv om det bare er februar, synes jeg det er vår i luften. Mer lys, mer fuglesang og mildere luft. Deilig!

I år tenker vi veldig lyse tanker om sommeren.  Vi har nemlig reservert en leilighet i Toscana og reiser sammen med noen venner. Bildene i innlegget er tatt på stedet.

 Hele familien gleder seg!

Vi har fått stedet anbefalt av venner som storkoste seg der i sommer, og vi føler oss derfor trygge på at stedet er bra.


Akkurat nå som vi har vært gjennom en runde med omgangssyke, og gått rett over i forkjølelse, hoste og runder med ventoline. Da er det godt å se frem til å flate ut her...


Tusen takk til alle dere som legger igjen koselige kommentarer på bloggen min. Det setter jeg enormt stor pris på! Ha en god helg!

NB! Finally I have a translator in my blog!
Jeg har også registrert bloggen i Bloggurat  http://bloggurat.net/minblogg/registrere/e72b656e5f799637450a2d26b3985e6f9db8523f




torsdag 3. februar 2011

Hagen før og nå



For snart syv år siden flyttet vi inn i et nesten nybygd rødt hus, med en stor, åpen og veldig steril eiendom. Drømmen var egentlig et hvitt hus i en stemningsfull hage.


Jeg vokste opp et sted hvor bare de tøffeste plantene klarte å klore seg fast, og jeg hadde minimalt med kunnskap om hage. I utgangspunktet bestemte jeg meg for å satse på vakre trær og busker. Etter noen år ble jeg imidlertid helt bitt av basillen, og jeg må vel egentlig definere meg som hagegal.


Det er enda et stykke igjen til hele eiendommen er lun og koselig, men den har endret seg ganske mye. Som du ser på bildet har huset blitt hvitt. Bildet ble tatt i 2008, og nå har det skjedd en hel del til i hagen.



Nå lengter jeg etter vår, sol, jord uten tele, Scilla som baner seg vei opp av jorden, og alt som etter hvert spirer.


Jeg elsker årstidene og forventingene, men aller mest elsker jeg våren og sommeren.


Jeg ser frem til å tråkke barfot i gresset, lange lyse kvelder, duften av lavendel,


gjensynet med Kattosten, Stokkrosene (overlever de vintren?), klatrerosene, sterke klare farger,


utelivet og lange lyse kvelder.




Hva ser du frem til?

tirsdag 1. februar 2011

Gave & Interiørmessen


I helgen var jeg på Gave & Interiørmessen på Lillestrøm sammen med jentene i Dorothea. Jeg var spent på å se hvilken vei trendene bærer i 2011, men jeg  registrerer at 2011 blir omtrent som 2010. Det var likevel inspirerende å være der. Mye fint!


Jeg måtte innom skjønne Josefine som deltok på messen for første gang. Jeg er veldig glad i produktene hennes og gleder meg med henne over det gode salget.


Etter messen har jeg vært både i høyden, i form av en herlig fjelltur med gode venner,


og i dypet i form av en real runde med omgangsyke. Det føles som jeg har fått juling og nå må jeg pleie meg selv. Kanskje en kopp te hadde vært deilig.

Vi blogges!