tirsdag 28. juni 2011

Sommerstemning både ute og inne


Det er sommerstemning både ute og inne her hos oss nå. Riktignok regner det innimellom, men vi forsøker å nyte sommeren mest mulig, og det er stadig perioder med sol og varme :-).


Piknik i hagen, jordbærsalat, kosestunder på terassen og blomster som springer ut.


I dag har jeg knipset årets første New Dawn og årets første Alexander Fleming (den blomstret for første gang i fjor, og da trodde jeg den var feilmerket ettersom den ikke var fylt, men i år ser det riktig ut).



Denne lille storkenebben blomstrer for aller første gang og jeg liker det jeg ser.


Det samme gjelder min Sarah Bernard som jeg plantet for to år siden.


Litt sent kanskje, men her er et bilde fra vår herlige St.hans feiring på brygga. God stemning, masse koselige naboer, unger som lekte og herlig mat. Sånt liker jeg!


En liten sommerstemningsrapport fra meg :-).

torsdag 23. juni 2011

En liten lykkeopplevelse


I går hadde jeg en liten lykkeopplevelse. En materialistisk en, men likevel en liten lykkeopplevelse :-). Jeg har lenge vært på utkikk etter en fin kurvsofa til vår nye ute"stue" på verandaen, uten å finne den perfekte. Jeg har hele tiden siklet på Home & Cottage sin men tenkt at vi ikke kan ha den ettersom det står på lappen at den er laget av natur fletting. Vi må ha en i kunstflett ettersom den skal tåle å stå ute (Blant annet fordi Nooriamannen er litt lei av alle de gamle tingene (mye loppisfunn) som står og forfaller ;-). Jeg fikk ikke mindre lyst på den da jeg så forleden at den var satt ned betydelig i pris. I går var jeg innom Home & Cottage bare for en titt, og da nevnte jeg for en av de som jobbet der at jeg fryktelig gjerne skulle hatt akkurat en slik men i kunstflett. "Men det er den jo" sier hun da. Jeg trodde nesten ikke på henne, både fordi det var for godt til å være sant og fordi det stod naturfletting på lappen. Vel, jeg lot meg overbevise og nå er sofaen på vei hjem til oss. Jippi!!

Ha en fin St.hans alle blogglesere! Selv skal vi feire på stranden med hele nabolaget. Det blir kos!

onsdag 22. juni 2011

Nå tar det av snart


Nå er det like før det tar av i hagen her. Roseknoppene er sprekkferdige og likeså peonene. Klematisene klatrer med full kraft og noen blomstrer veldig snart. Jeg er veldig glad i klatreplanter. De gir en helt egen stemning som jeg liker.


Jeg måtte ut og knipse noen bilder i går. Tar med et bilde av terassen også. På espalieet skal det forhåpentligvis flomme over av erteblomster og klematis i løpet av noen uker.

onsdag 15. juni 2011

På en benk under lønnetreet


Jeg tilbringer mye tid i hagen og en del av den tiden sitter jeg på en benk under lønnetreet mitt. Lønnetreet er lite og benken vil jeg etter hvert bytte ut med en som har mer sjarm, men det er et deilig sted. Resten av familien har også oppdaget det, og mens ungene gjerne kryper opp på fanget mitt når jeg sitter der, kan Nooriamannen finne på å lage to kopper kaffe og slå seg ned sammen med meg.


Jeg har googlet litt for å finne alternativer til den kjedelige benken jeg har under lønnetreet mitt, og her er noe av det jeg fant (en av benkene er som dere ser fra Fru K på Skogland).



Jeg kunne nok godt tenkt meg en grønn.
Det gjenstår og se hva slags benk som havner der etter hvert, men foreløpig sitter jeg helt greit på den jeg har :). Ha en fortsatt fin uke!

tirsdag 14. juni 2011

Ny utestue


Enda en nydelig sommerhelg er over, og nå sover salige barn etter å ha vært på stranden, spist masse is, slengt seg ut i wire, sovet i lavvo i hagen (storebror) og avsluttet med middag ved fjorden.


Vi har hatt rikelig anledning til å nyte den nye utestuen vår sammen med gode venner. Et av årets prosjekter er en kombinasjon av espaliee og seilduktak. Nooriamannen har gjort mesteparten av den fysiske jobben, mens jeg stod for ideen.


Planen er at espalieen skal bli overgrodd av klematis og erteblomst. De sistnevnte frøsådde jeg inne tidligere i vår (i begynnelsen av april etter Moseplassens anbefaling for de som bare har en vanlig romtemperert stue å så i) og plantet ut etter 17. mai. Jeg har forresten også puttet oppi noen ekstra frø etter at de ble satt ut. Siden erteblomster har lange røtter, har jeg satt dem i høye sinkbøtter.

Klematisene har jeg plantet i store krukker/kurver siden de trenger mye jord. Før vinteren kommer finner jeg hver sine steder til dem i hagen.


Jeg fryder meg over å ha masse fine planter på terassen uten at det har kostet meg så mye. Blant annet kommer dette av at jeg har overvintret pelargonier (tredje vinteren nå). I tillegg har jeg kjøpt billige små violer på Plantasjen som brer seg utover når de får store plantekar og god næring. Noen av dem har jeg måttet klippe ned nå for at de skal gi ny frodig blomstring (De har stått ute siden 13. mars (!).


Ellers så må jeg bare tipse om at IKEA har en del nydelige sommerblomster til en svært billig penge. De har f.eks store frodige sommerfugllavendel til bare 69 kroner. Tilsvarende hadde kostet nærmere 200 andre steder.


Kjøkkenhage er en greie jeg ikke har blitt god på. Motivasjonen har ikke vært på topp, både fordi sneglene åler seg rundt her, og fordi jeg har opplevd at vi knapt rekker å bruke det vi har hatt (mest urter og tomater tidligere). I år har jeg likevel prøvd meg på noen jordbærplanter og en tomatplante. Foreløpig har jeg ikke fått laget en ordentlig jordbæråker, så de camper for tiden i god og næringsrik jord i en stor sinkbalje. Før juli er omme håper jeg å ha dem i en pallekarm.


Til slutt noen bilder som viser sommerstemningen vi har hatt denne helgen. Glade sommerbarn gjør mor salig om hjertet!

Ha en fin uke!

mandag 6. juni 2011

En vidunderlig vakker sommerhelg



En vidunderlig sommerhelg er over. Den inneholdt det meste. Badeliv, mat på grillen, jordbær, telttur og deilig hageliv. Måtte det bli mange sånne dager i sommer!


onsdag 1. juni 2011

Mine favoritter i hagen


I dag har jeg hatt enda en deilig hagedag. Jeg har plantet peoner, storkenebb og salvie som jeg har fått av en venninne, og sådd erteblomstfrø sammen med barna. Egentlig har jeg sådd erteblomst innendørs som jeg har plantet ut, men med god erfaring fra i fjor sår jeg litt direkte ut også.


Mine favoritter i hagen er peoner,
historiske roser,


klematis,


og gammeldagse stauder som f.eks kattost


og ridderspore.

Nå for tiden driver jeg og samler på storkenebb. Storkenebb er en fantastisk flott plante for den som vil ha en frodig, naturlig og romantisk hage (med minst mulig ugress i bedene!). Selv ønsker jeg egentlig ikke å ha striglede bed, men heller små blomsterenger med naturlige overganger til gresset, og da er det utrolig fint med storkenebb.


I siste utgave av Hagen for alle mente man at rosestorkenebb kan fordrive skvallerkål. Selv har jeg ikke skvallerkål i hagen enda, og jeg håper det er dårlige vilkår her ettersom jeg har masse rosestorkenebb :-).


Noen av bildene har jeg googlet og lånt.