onsdag 30. november 2011

Pynter til jul



Det er første desember i morgen og jeg har begynt å pynte. Jeg satser på naturlig og enkel pynt. Her er en gren jeg tok med meg hjem fra fjellet tidligere i høst, barnematglass fra barna var baby, hyssing og ståltråd.


Nå spiller vi julemusikk, spiser klementing og drikker krydderte. Helt klar for å nyte adventstiden!

tirsdag 29. november 2011

Rester etter julemarkedet



Jeg har noen rester etter julemarkedet. Blant annet den petrolfargede på bildet over i str M og kjolen under i str L.


Disse har jeg i litt ulike størrelser.


Se gjerne mer bilder på http://othiliedesign.blogspot.com/, og send epost til othilies@yahoo.com om du er interessert.

lørdag 26. november 2011

Masse folk, masse julegaver og masse god stemning!



Jeg er overveldet av glede og begeistring etter første dag på Det lille store julemarked.


Folk kom fra fjern og nær for å besøke oss, og det var stor begeistring blant de besøkende.


Ja vi var i grunnen ganske begeistret vi som er ustillere også :-).


Det er gøy når man har stått på for å få til noe, og man opplever å møte en så positiv respons.


Ikke minst synes jeg det er hyggelig at så mange liker, og vil ha klærne og veskene som jeg lager (Bildet under viser standen min slik den så ut rett før vi startet i dag).


Nooriamannen toppet dagen ved å lage full julemiddag med ribbe og alt tilbehør. For en dag! Nå skal jeg stupe til køys og lade batteriene til i morgen. Vi blogges!

torsdag 24. november 2011

Litt til gutta



Nå sånn i innspurten til julemarkedet ble det litt til gutta også.


Åpningstider: Lørdag:11-17 og søndag: 13-16.
Adresse: Østre Skoklefald gård (ungdomskafeen), Nesodden

lørdag 19. november 2011

Stemningsrapport på en lørdag


Deilig lørdag og vi har spist frokost som Nooriamannen har laget (det er gjerne hans jobb). Han ville at jeg skulle dekke fint bord, og det gjorde jeg. Flytter vi litt på perspektivet så det imidlertid sånn ut ;-).


Det blir nok litt sying i dag også. I går var jeg på IKEA for å kjøpe et klesstativ til standen som jeg skal ha på julemarkedet neste helg. Jeg tror jeg gjorde personlig rekord på den handleturen. Jeg har aldri kommet meg gjennom IKEA før på 15 minutter. Likevel var det også et grått lammeskinn, kubbelys, nye glass og et par leselamper til rommet til eldstemann i veska da jeg gikk.


Jeg kan forresten anbefale klesstativet som jeg kjøpte. Det er enkelt, rimelig og ganske fint faktisk. Selv har jeg et sånt stående på soverommet med noen av mine fine kjoler. Her jeg hengt opp noen av kjolene jeg har laget til neste helg.


Jeg er veldig inspirert av naturen denne høsten. Elementer fra naturen og naturens farger. Det blir litt sånn lun, jordnær, rustikk nostalgi fra meg.


Ha en fin lørdag!

PS! Neste helg braker det løs

søndag 13. november 2011

Vi forbereder førjulstiden


Jeg kjenner på hele meg at adventstiden nærmer seg, og vi har så smått begynt å forberede oss. Det vil si at vi har spist opp julebaksten fra i fjor, funnet ut at vi ikke har nok kubbelys til adventsstaken, og vi har tatt frem Jesusbarnet. Han ser veldig salig ut der han ligger i krybben sin, som hviler på mose jeg plukket på fjelltur for noen uker siden. Lite visste vi at den deilige krybben skulle bli knust av noen små barnehender kort tid etter at bildet ble tatt ;-).


Det blir natur, sink og nostalgi her oss oss denne julen også. 


Ekstra koselig er det at vi i år har den gamle brisken fra Nooriamannens slekt ved enden av spisebordet. Den er forresten ikke bare koselig men også veldig praktisk. Jeg får nemlig plass til mengder av tekstil i den. Jeg elsker å åpne lokket og dykke ned i skattekisten min. Her er det alt fra loppefunn som gamle duker og sengetøy til dyre tekstiler med nydelig print, kjøpt fra utenlandske nettbutikker.


Jeg får kreative kick av alle disse deilige fargene. Her er en kombinasjon som jeg holder på med nå. Dette skal bli turkise kjoler til jenter fra 2 år og oppover.


Til slutt to bilder fra en fotoseanse vi hadde i dag. 


Petrolfargede Othiliekjoler til store (damestr. M) og små (str 1-11 år).


Nå skal jeg lage meg en stor kopp krydderte og spise clementin. Jeg elsker førjulstiden!
PS! Sjekk www.detlillestore.no og Facebookgruppen til Det lille store julemarked.

lørdag 5. november 2011

En helg for kreativt pyssel


Her i huset har vi akkurat spist en sen frokost og jeg nyter en stor kopp kaffe med kanel (en juletradisjon jeg har med hjemmefra og nå er det jo førjulstid :-). Storesøster har fått på seg prinsessekjolen og lillebror sjørøverhatten.


For meg er det kreative sysler som står på planen for helgen.


Symaskin, saks, heklekrok, Photoshop og strykeark til printeren er redskapene jeg skal bruke.


Resultatet skal jeg vise på bloggen senere. 


Det er bare tre uker igjen til Det lille store julemarked, så jeg kjenner at trykket øker.


Bildene i innlegget er eksempler på produkter de ulike utstillerne kommer til å selge på julemarkedet (De vakre jentene på bildet under er dessverre ikke til salgs, men det er kjolene de har på seg ;-). Vi legger daglig ut nye bilder i den åpne Facebookgruppen vår.


Ha en fin helg!

torsdag 3. november 2011

Inspirasjon


Jeg liker høsten. Stemningen, fargene, levende lys og varm te. 


Høstbildene i dagens innlegg er fra bloggen jeg driver for Dorothea. Jeg tenkte kanskje noen av dere har lyst til å stikke innom den. www.dorotheas-eventyr.blogspot.com.



Ha en fin dag!

tirsdag 1. november 2011

Lykter i Boligpluss




Har du sett disse fine heklede lyktene i siste nummer av Boligpluss? Det er min venninne Josefine som står bak designet. Jeg synes det er gøy at spiren ble sådd på Det lille store julemarked for to år siden. I løpet av de nærmeste dagene strømmer hennes heklede lykter, bordskånere, tørkerullholdere, gulvtepper osv ut i interiørbutikkene.


Josefine er en fast del av gjengen bak Det lille store julemarked, og der selger hun kun egenproduserte ting. Det er nemlig et viktig prinsipp for julemarkedet vårt, unikt og egenprodusert!  Jeg legger med et bildet fra søndagens fotoshoot. To unike jenter i unike ullkjoler :-).

Foto: Nooriamannen