mandag 30. juli 2012

Hagen i slutten av juli



Nå er vi hjemme igjen etter en deilig ferie i Tyskland og Frankrike. Jeg gledet meg veldig til å se hagen etter tre uker borte, og jeg ble ikke skuffet. Aldri før har jeg hatt en sånn blomstring som nå!


Spesielt gledelig er det med mine to New dawn som danner en frodig blomsterkrans rundt det ene stuevinduet.


Kattostene mine (Malva) fra Småland er også gigantiske i år.


Vakre, høyreiste og frodige!



I tillegg har jeg blomstring på Louise Odier og Heritage


Snart blomstring på selvsådde Cosmos (pyntekrage),


og diverse stauder.


I Provence jogget jeg morgenturen min rundt vinrankene. Min egen drueplante er litt liten i så måte, men jeg har faktisk druer på gang på verandaen ;-)


og deilige epler (for første gang blir det faktisk litt epler).


En liten rapport fra hagen min i slutten av juli. Det har falt mye regn, jeg brukte hele dagen i går på å få den litt på stell. Nå håper jeg det blir mange fine sensommerdager til å nyte den. 

Hvordan er din hage i år?

tirsdag 24. juli 2012

Siste løpetur rundt vinåkeren og livsstil på ferie



Nå har jeg løpt siste tur rundt vinåkeren og vi er på vei hjemover. Provence har vært en nytelse, og det blir definitivt ikke siste gang for oss! Vi har hatt sol og varme hele oppholdet, og vi har sett og opplevd mye vakkert! 


Det har også vært godt at jeg har kunnet holde på gode treningsrutiner og mitt nye kosthold. Både her i Frankrike, og i Tyskland (som vi også tilbragte noen dager) er det rikt utvalg på sunn, næringsrik og økologisk mat i butikkhyllene. Det er helt utrolig deilig å kunne å få et rikt utvalg av skinke, brød, salat, spirer, tomat, nøtter, juice, linsesalat mm, som faktisk er økologisk. 

Vi blogges!

søndag 22. juli 2012

Samlet



Vi er alle veldig klar over at det i dag er ett år siden. Selv er jeg langt hjemmefra, men jeg opplever likevel at vi er samlet i sorgen.

lørdag 21. juli 2012

Marked i Provence II



I dag har vi testet ut to av bruktmarkedene (Vide granier på fransk) jeg fortalte om i går. Markedet i Pertuis var veldig lite og ikke spesielt imponerende, mens det Peypin-d'Aigues var betydelig større og ganske så bra.


Blant annet kunne man få tak i den del gamle og vakre ting i bomull og lin, samt en del gamle redskaper. Hadde jeg hatt god plass i bilen, skulle jeg kjøpt noen nydelige gamle urner til hagen.


Den mest spennende fangsten for oss i dag var nok et gammelt lekekjøkken de to minste ba tynt om å få. Jeg vet ikke hvor gammelt det er, men det må være noen tiår etter stilen på esken å dømme (noen som har sett et slikt før?). I tillegg kjøpte jeg et gammelt hvitt sengeteppe og en koselig gammel fløtemugge.


Vi nøyde oss med to markeder i dag, og så var det tid for lunsj. Takket være min kjære som er veldig flink til å gjøre research, hadde vi funnet en restaurant med lekeplass og hage. Jeg tok kaffen i hagen.


Min kjære og jeg elsker å gå gjennom de trange gatene i landsbyene her (barna er mer ivrige på å komme seg tilbake til bassenget ;-). Vi bytter på å ha kameraet, og ved slutten av dagen er det alltid spennende å se hvilke motiver vi har fanget.


Som vanlig må jeg dele noen av dem med dere.


Ellers så må jeg si at tankene nå går mye til den sorgen vi alle deler, når det i morgen er ett år siden tryggheten vår ble smadret. 

fredag 20. juli 2012

Marked i Provence



Etter at jeg hadde tatt min daglige morgenløpetur rundt vinåkrene, dro vi i dag for å oppleve vårt første marked i Provence. Jeg tror det ga mersmak til store og små.


Barna fikk hver sin sølvring, og jeg fikk kjøpt meg et par nye sommerkjoler. I tillegg fikk vi med oss litt honning og et økologisk brød.


I morgen har vi planer om å stå tidlig opp for å teste et par tre bruktmarkeder.  De aktuelle markedene er i Nans-les-Pins, Peypin-d'Aigues og Pertuis.


Flere som er i regionen og skal på bruktmarkeder i helgen?


torsdag 19. juli 2012

Lite visste jeg at det er her Paradis på jord er



Nå har jeg endelig fått ny kabel for å laste ned bilder, og jeg kan gi en liten stemningsrapport fra Provence i form av bilder.


Dette er første gangen for meg men definitivt ikke den siste!


Jeg har jo hørt folk snakke med begeistring om Provence, og det blir fort en klisje, men her er paradis på jord for meg!


Uansett hvor jeg vender blikket, er det noe vakkert å se på.


Jeg opplever også at franskmennene har klart å holde på det autentiske selv om regionen er en magnet på turister.


Både barna og vi voksne nyter.


Vi har til og med blinket ut noen bruktmarkeder som vi skal teste ut. ;-)


Ønsker deg en deilig sommerdag, uansett hvor i verden du er!


onsdag 18. juli 2012

Livets lyse sider og bloggdebatt




Dagene mine i Provence er lyse, vakre, stemningsfulle, velduftende, ja rett og slett vidunderlig. Ikke bare jeg, men min kjære og våre tre søte små nyter dette virkelig. Innimellom all nytelsen følger jeg med på bloggdebatten som startet med kronikken  "Familielykke fanget i nettet" av bloggkollektivet MADDAM i Dagbladet.


Astrid med bloggen I just had to tell you so..., Mammadamen, SerendipityCat og flere andre har gode og reflekterte innlegg i debatten.


Selv blogger jeg om kreative påfunn og livets lyse sider, og jeg synes det er veldig hyggelig at noen har lyst til å stikke innom bloggen og dele dette med meg. Det betyr ikke at dagene mine bare er lyse. Faktisk har jeg nylig vært gjennom en tøff periode med sykdom. Det er imidlertid ikke det denne bloggen handler om.


Jeg tror helt genuint på å skape det gode liv. Jeg opplever også at det å dele inspirasjon, estetikk, hverdagsgleder, kreative påfunn og hageideer bidrar i så måte. MADDAM skriver i kronikken sin at 
"Som feminister er vårt mål at alle skal få gjøre det de selv vil uavhengig av kjønn." 

Jeg registrerer at i en tid hvor vi kvinner har minst like mye utdannelse som våre mannlige partnere, hvor vi jobber mye og har store økonomiske forpliktelser, er det fortsatt mange som liker å dele matoppskrifter, vise frem håndarbeid og har stort fokus på mammarollen med alt det innebærer. Eksempler på dette er noen av de mest besøkte norske matbloggene som er drevet av jurister, en av de svært godt besøkte interiør- og mammabloggene som er drevet av en geolog fra oljebransjen. Selv er jeg statsviter og byråkrat, og driver altså denne bloggen hvor jeg blant annet skriver om kjoledesign, hage og interiør. 


Jeg kunne ønske meg at vi oppmuntrer og heier hverandre frem når vi faktisk gjør det vi selv vil, i stedet for å kritisere hverandres valg.

mandag 16. juli 2012

Ferie med Mindfullness



Kveldens løpetur gikk blant annet rundt en vinåker. Mange sanseopplevelser på veien; lyden av sirisser, duften av lavendel og eføy som klatrer opp langs trærne. 

Ferie med Mindfullness.

Provence



I dag våknet jeg opp i Provence. Tenk noe så vidunderlig!

Foto lånt av: http://www.allposters.no/

Jeg skrev i forrige innlegg at vi at vi er ute på eventyr, og da ante jeg ikke at vi skulle ende opp i Provence. Etter noen herlige dager hos gode venner i Tyskland kjørte vi hit i går, hvor vi har leid en nydelig leilighet i en relèstasjon fra 1600-tallet.


Jeg gleder meg til å utforske alt Provence har å by på; landskapet, markeder, maten, duften av lavendel osv.


Barna har allerede spurt om vi kan flytte hit. Vi får se om vi voksne også blir fristet... ;-)

mandag 9. juli 2012

Ute på eventyr



Ute på eventyr, på jakt etter gode opplevelser.


For en familie med tre små barn er det ikke sikkert at store hoteller i storbyer gir de beste opplevelsene.


Vi finner vel så mye spennende når vi googler bed and breakfast eller bondegårdsferie.


Vi blogges!

fredag 6. juli 2012

Sommerferie



Nå er sommeren her helt på ordentlig. I går tilbragte vi store deler av dagen på stranden, og på kvelden inviterte vi gode venner hjem til oss for å spise reker. Intens nyting! Du og?

onsdag 4. juli 2012

Friminutt



I går trakk jeg inn sent på kvelden, etter å ha tilbragt den ute i hagen. For meg er hagen stedet for ro og nytelse. Det sies at den som har en hage blir gammel, og det kan jeg forstå for en hage er medisin for kropp og sjel. For meg er det virkelig mindfullness.


Med disse bildene deltar jeg i Norske Interiørbloggeres månedsutfordring Friminutt. Du kan se de andre bidragene her.