torsdag 30. august 2012

Hva inspirerer deg?

 

I går var det to stykker som fortalte meg på Facebook at bloggen min betyr mye for dem. Sånt er veldig hyggelig å høre, og jeg ble nesten litt overrasket. Det finnes mange fantastiske blogger, og veldig mange har imponerende mange lesere. Jeg vet jo selv at man kan følge en blogg og hente mye inspirasjon, uten at man nødvendigvis gir så mye tilbakemelding på det.


Men nå fikk jeg faktisk lyst til å spørre dere som følger bloggen min. Hva liker du å lese om her inne? Er det spesielle temaer som inspirerer deg? Jeg lurer også på om det er noe du vil at jeg skal skrive mer om?


Oppdatering: Jeg har fått tilbakemelding på epost om at det var helt umulig å legge igjen kommentarer på innlegget på grunn av håpløs ordbekreftelse. Jeg har nå fjernet innstillingen om ordbekreftelse, så nå håper jeg det skal gå mye lettere.

onsdag 29. august 2012

Livsnyteri på en helt vanlig onsdag

 
 
Jeg holder på sommeren så lenge jeg kan. Riktignok får vi høstdager innimellom, men stadig kommer det også noen solrike dager som minner om sommer. Etter en lang dag på jobb, skal jeg ta med en stor kopp grønn te fra Pukka, og krype opp i sofaen med den deilige skinnputa mi. Kanskje tenner jeg også i terassebålfatet mitt.


Livsnyteri på en helt vanlig onsdag! Hva er livsnyteri for deg?

tirsdag 28. august 2012

Før og nå



Denne sommeren har uterommet og garasjeloftet vært i fokus, men jeg har nå også endelig fått ferdigstilt et bord jeg har i stua. Dette bordet er et bruktfunn, og jeg har lenge hatt planer om å male det. Jeg endte opp med å beise det i fargen drivved. Før


og Nå :-)


Det er godt å ferdigstille prosjekter. 

mandag 27. august 2012

Feel good helg



Denne helgen har vært full av feel good. Minstemann har fylt fire, og det måtte selvsagt feires.


Mere feel good var

- Kajakktur med kjæresten
- Joggeturer med og uten kjæreste
- Vinkveld på terassen med koselige venninner
- Grønn festival og deilig lunsj med gode venner på Hellviktangen



(Jeg måtte bare vise frem partylysene mine på verandaen ;-)


Og sånn så det ut da helgen gikk mot slutten. Bursdagsgavelego er bygget, frokost og restekake inntatt og storesøster har hentet frem sin bursdagskrone (hun har også hatt bursdag må vite).


Ny uke, nye muligheter! :-)

tirsdag 21. august 2012

Livsstil og bokanbefaling



I dag har vi hatt fest på terrassen vår. Minstemann fyller fire og det måtte feires. 


Dette har i grunnen vært en god dag. Jeg har hatt fri og kunne derfor forberede feiringen. Først tuslet jeg gjennom skogen sammen med barna mine til barnehage og skole, før jeg tok en joggetur i lysløypa og til slutt rundet av med å trene Qi gong i hagen. Etter det var stressnakken som jeg våknet med mye bedre, og velværefølelsen bredte seg i kroppen. 


I en samtale med en venninne i dag kom jeg på at jeg må dele en bokanbefaling. I dette innlegget skrev jeg om det å finne motivasjon til å endre livsstil. Min motivasjon var i boks etter at jeg hadde lest boken "Munken som solgte sin Ferrari", av Robin S. Sharma. 


Kanskje den er noe for deg også?

mandag 20. august 2012

Mitt hjemmekontor



I min forestilling om en spiseplass, har det alltid vært en god gammeldags slagbenk ved enden. I fjor sommer ble drømmen realisert, da svigermor lot oss få den gamle slagbenken som i mange generasjoner har stått i familiens lille røde stue i Krokskogen (brukt som hytte av de siste generasjonene). Mannen min pleide faktisk å sove på den som liten.


Nå sitter jeg her, ikke bare ved hvert måltid, men også når jeg jobber. Denne lune gode kroken er altså mitt hjemmekontor. Jeg tror at slagbenken er fra 1800-tallet. Bordet, som er tre meter langt er fra IKEA. Det samme gjelder min nye deilige lammeskinnspute. De andre putene er fra Tine K og Himla. Lyktene foran er fra minJosefine og rosene er fra hagen min (Louise Odier, Mary Rose og Heritage).


Her får jeg inspirasjon!

søndag 19. august 2012

Om å være en livsnyter i en god sirkel



Jeg har alltid satt høyt det å skape de gode øyeblikkene. Tidligere handlet det for meg gjerne om et langbord dekket med god mat, fullspekket med gode venner og nære kjære. Mat og gode venner er fortsatt uendelig viktig for meg, men jeg har i større grad funnet andre typer livsnytelse. Jeg snakker da om fysisk aktivitet, naturopplevelser, avspenning, frisk luft og mindfullness.


Jeg og Nooriamannen snakket litt om dette da vi satt ute i hagen tidligere i dag, og jeg fant ut at jeg må blogge om temaet. Saken er, at det er jo en veldig god sirkel når det man virkelig nyter å gjøre gir energi, livskraft, avspenning, helse og godt humør. 


Jeg regner med at mange synes det høres deilig ut. Men kanskje er det også frustrerende å høre at noen har kommet inn i denne gode sirkelen, for hvordan kommer man egentlig dit? For meg handlet det om å finne den rette motivasjonen, til å ta meg tid og å orke. Det er MANGE ting som konkurrerer om tiden vår, og for de fleste av oss er det mange ting vi gjerne skulle gjort men som vi aldri rekker. Men jeg tror du vil være enig med meg i at det som er absolutt aller viktigst for oss, det tar vi oss tid til. Så da gjelder det å finne motivasjon til å prioritere og til å orke. Men hvordan finner man den motivasjonen? 


For meg var det helsa som ble brekkstangen. Jeg kom til et punkt hvor jeg fant ut at jeg må prioritere en livsstil som fremmer helse. Den motivasjonen er så sterk at jeg trener med glede, spiser mat som bygger opp (og dropper det som bryter ned) og gjør andre ting som gir positiv energi. For deg kan det kanskje være noe annet som gir den rette motivasjonen. 

Hva kan motivere deg mon tro?

fredag 17. august 2012

Høydepunkt og nytelse i solen



Etter en uke med flere høydepunkter, milepæler og vakre øyeblikk har jeg hatt en rolig ettermiddag i solen. Med jordbær i skåla og hjemmelaget rips- og solbærsaft fra svigermor, var det duket for nytelse. Jeg må samtidig innrømme at jeg er veldig fornøyd med de nye fine fluktstolene jeg fikk kjøpt på Home & Cottage sitt sommersalg.


I går fulgte vi datteren vår til hennes første skoledag. Jeg var glad for at jeg hadde store solbriller på da hun gikk frem for å hilse på læreren sin, for ikke å snakke om da hun kort tid etter stod sammen med de andre i klassen og holdt venninna si hardt i hånden. Rørende, rart og herlig!


Rosebusken på bildet over (Austenrosen Heritage) plantet jeg et par dager før jenta vår ble født. Den hadde en  noe brokete start, men i år er den endelig vakker, velduftende og frodig.

Ha en god helg!

mandag 13. august 2012

Kultur, stemning og mindfullness



Jeg har hatt en intens avslutning på ferien, og nå har jeg begynt å jobbe igjen. I helgen hadde likevel jeg og en liten miniferie sammen med en god venninne. Vi reiste opp til Vinstra lørdag og så Peer Gynt spelet ved Gålåvatnet. Utrolig vakker og stemningsfull opplevelse!


Etter en deilig hotellovernatting og sen frokost søndag toppet vi nytelsen med en tur på Skeikampen.


Dette var en kombinasjon av aktiviteter jeg vil anbefale alle som trenger nytelse, frisk luft, stemning, kulturell opplevelse, fysisk aktivitet og mindfullness.


Men nå skal jeg beise et bord ;-)