tirsdag 30. juli 2013

Make it happen!



I dag har jeg endelig gjort noe jeg har ønsket å gjøre i mange år. Jeg har tatt laseroperasjon av øynene. Operasjonen jeg gjennomførte er en såkalt LASIK operasjon, og jeg er fascinert over hvor enkelt og greit man faktisk kan få klart syn. Selv kunne jeg gjort det igjen i morgen, for å si det sånn. Jeg var veldig spent da jeg dro i morges, og gruet meg nok mer enn jeg var klar over. Nå er jeg bare lettet, glad og ganske  "klarsynt". Om du har tenkt på det samme, kan jeg virkelig anbefale det. Go for it!

søndag 28. juli 2013

Langtur



Hei søndag! I dag har jeg løpt en drøy mil sammen med min venninne Anne. Anne er sterkere i beina enn meg og holder et høyere tempo enn det jeg pleier, så derfor var det en flott utfordring å løpe sammen med henne. Spesielt siden jeg skal løpe KK-mila om en drøy måned. Nå slapper jeg av i utestuen med en kopp Pukka mint green tee. Mine kjære er på fisketur, så her hører jeg bare vinden som leker med trærne. God søndag!

lørdag 27. juli 2013

For en sommer!



Jeg tror denne sommeren går inn i historien som den mest vidunderlige. For oss har Italiaturen vært etterfulgt av strålende vær, bading, gode venner, kos i hagen


og så har vi funnet frem igjen et Settlers som vi spilte mye for en del år siden.

Hvordan nyter du sommeren?


onsdag 17. juli 2013

Du er mer enn nok



I dag har vi hatt en vidunderlig ettermiddag og kveld i hagen. Jeg har jobbet hele dagen og kom hjem til mann og barn, rolig tempo, jordbær og etter hvert et par gjester. Noen dager er det spesielt godt å være til.


I dag må jeg bare dele et visdomsord jeg selv fikk på min vei: "La ikke andres forventninger gjøre deg til noe du ikke er. Du er mer enn nok!" Ha en fin kveld!

tirsdag 16. juli 2013

Sol, D-vitamin, beskyttelse og betakaroten



Det er deilig med sommer og sol, og vi nordboere trenger sårt de D-vitaminene vi kan få via solstrålene. Visste du at solkrem hemmer produksjonen av D-vitamin? Jeg har hatt lave nivåer av D-vitamin en periode, og for meg har det vært viktig å få opp verdiene. Derfor passer jeg på å få noen minutter i solen før jeg tar på meg solkrem.

Dilemmaet er at man på den ene siden trenger sol for å få nok D-vitamin (en stor andel av oss nordboere mangler D-vitamin og det er ikke bra for helsen) men at de samme solstrålene er skadelig for huden. Jeg forsøker derfor å spise en del orange frukter og grønnsaker. Disse inneholder nemlig betakaroten, som bidrar til å beskytte huden mot solskader. Gode kilder er f.eks. cantaloupemelon, gulrøtter og søtpotet.
Her i huset har vi dilla på søtpotetmos som består av halvparten søtpotet og halvparten gresskar (butternut). Biter av disse kokes møre i lettsaltet vann, før de moses og blandes med litt smør. Denne mosen er fantastisk god, og vi har hatt den som tilbehør til både kalkun, lam og storfekjøtt. Anbefales!

mandag 15. juli 2013

Hagen i juli - pioner, roser, clematis mm



Det er virkelig helt skjønt å være hjemme i egen hage igjen. Nå har vi hatt sommergjester noen dager, og vi koser oss maks. Sånn i forhold til hagen, må jeg innrømme at det var spesielt stas å få oppleve pionblomstringen. Jeg hadde egentlig trodd at jeg skulle gå glipp av den ettersom vi reiste tidlig på ferie.


Den største, som jeg viste i forrige innlegg og som også er til høyre i bildet under var ny i fjor. Jeg kjøpte den stor og med mange knopper, og i år har den masse store flotte blomste. Jeg mener å huske at det er en Sarah Bernhardt.


En annen favoritt i hagen er mine clematis. 


Jeg har strevd en del for å få til clematis i min hage, men nå er det flere som klarer seg bra. Den frodigste er en Hagley Hybrid som vokser ved verandaen.


Jeg kan ikke dy meg for å ta med et par bilder av to av de aller skjønneste blomstene i min hage. 


Forleden knipset jeg noen oversiktsbilder av julihagen min.


Oversiden av huset (legg merke til at jeg har plassert fluktstolene slik av vi kan sitte å nyte utsikten mot pionen ;-).


Og nedre de av hagen med kjøkkenhagen og rosehjørnet.


Nedsiden av hagen tatt fra utsiden av gjerdet. Ved gjerdet vokser Louise Odier.


Til slutt noen rosebilder:


Austenrosen Mary Rose. Nyutsprunget over og litt mer bleket på bilder under.


Aimable Aimee på bildet under.


Til slutt: Mary Rose og Louise Odier i et sinkfat på verandaen. 


Nyter du også sommeren?

torsdag 11. juli 2013

I egen hage




Å være hjemme i egen hage med blomstrende pioner og roser - den følelsen!

mandag 8. juli 2013

Gardasjøen



Caprese ved Gardasjøen.


Tærne i vann.


Fiin sommerdag!

lørdag 6. juli 2013

Nå forlater vi Villa san Raffaello



To deilige uker er over og vi forlater Villa san RaffaelloStedet har vært en sann nytelse, og jeg kjenner at alt stress er ute av kroppen. 


Det siste vi gjorde var å sikre oss noe av det smakfulle landet har å by på. Forleden dag besøkte vi nemlig noen produsenter av honning, olivenolje og rødvin.


Men nå skal vi videre og oppleve nye sider av Italia. Jeg håper vi kommer tilbake hit ved en senere anledning. 


Er det noen som vil være med? ;-)

fredag 5. juli 2013

Klar for en ny sommerdag i Italia



Her i familien er vi tidlig våkne, og nå er vi straks klar for en ny dag i solen. På bildene plukker jenta vår kirsebær i hagen her.


Dagen i dag skal tilbringes ved bassenget.


Det vil si at ungene skal kose seg i vannet, mens vi voksne slapper av med sommerlektyren. Altså, vi bader selvsagt innimellom vi også. Dessuten så er det vel storebror som har lest flest bøker, når jeg tenker meg om.


Har du vært ved et basseng med så vakker og stemningsfull utsikt?

torsdag 4. juli 2013

Kjøkkenhagen



Kjøkkenhagen var nok en av årsakene til at vi valgte dette stedet for årets ferie i Italia.


Det er deilig å kunne gå ut og forsyne seg av økologiske grønnsaker til dagens middag.


Løk, tomat, reddik og squash er det som er modent nå, 


i tillegg til timian, rosmarin, oregano og andre krydderurter. 


Flere kvelder har vi kost oss med å grille middag her.


Og da avsluttes gjerne kvelden ved bålet.


Vi blogges!


onsdag 3. juli 2013

Bytur



Dagens blogginnlegg er en liten visuell rapport fra bytur til Tolentino.


Hovedformålet med turen var å besøke Tolentinos ukentlige marked, 


men det er også veldig hyggelig å spasere i byene her i Marche.


Jeg elsker de trange gatene og de vakre gamle mursteinsbygningene.


Min kjære tar gjerne ansvaret for at vi finner bra steder å spise, og på bildet over administreres dagens lunsjbesøk. Den skulle som planlagt inntas i en annen liten by, og her forsikrer vi oss om at den er åpen.  Åpningstidene her i Italia er ikke helt slik vi er vant til. I tillegg til siesta fra ca 13 til 17, er det individuelle variasjoner. 

På vei ut av byen fant vi en lekeplass, til stor glede for barna.


En liten rapport fra Marche, Italia. Ha en fin kveld!

tirsdag 2. juli 2013

Nytelse



I dag har vi hatt en rolig dag. På formiddagen var vi en liten tur på marked, men på ettermiddagen koste vi oss her i hagen. 


Ungene badet i bassenget, og mot kvelden grillet vi sammen med en annen familie som bor her.


Her forleden fant vi ut at vi ikke kunne ha vært i Italia uten å kjøpe italienske sko. En shoppingtur gav resultater for flere i familien, og her er ei som har nye sko fra Fornarina, ny veske og kjole. Vi er flere i familien som har fått nye sko, og bilder kommer etter hvert. Vi har også planer om å få kjøpt med litt god olivenolje, honning og ost.


Ha en fin sommerkveld!