lørdag 9. januar 2010

Lommer av lykke

Forskere innenfor retningen positiv psykologi mener at om man er optimistisk og har hyppige forekomster av gode følelser, vil man leve lenger. Jeg kjenner gode følelser når jeg ser stoffer med deilige farger og mønstre, eller et nydelig dekket bord en vakker sommerdag.

Det siste året har jeg tenkt en del på det med å skape seg lommer av lykke.

De fleste av oss opplever at livet har flere sider, og at noen av dem er veldig krevende.  Selv er jeg i "leveringsmodus" store deler av min våkne tilstand. Som mamma og yrkesaktiv må jeg være løsningsorientert, serviceinnstilit, kreativ, analytisk, god til å formidle, energisk, empatisk, jobbe i nettverk og gjøre kjedelige forvaltningsoppgaver fra klokken fem på morningen til et stykke ut på kvelden.  

Derfor har det vært viktig for meg å finne lommer som gir energi og glede. Blogging er en slik. Jeg får masse inspirasjon av å lese andres blogger. Jeg elsker å se vakre interiørbilder, gamle skatter og fine stilleben.

Jeg blir inspirert av å se andres kreative prosjekter.

Bilder av frodige hager med roser, lavendel, klatreplanter og gammeldagse stauder gjør meg salig.

         (Dette bildet er lånt fra en av de svenske bloggerne på min bloggliste, men jeg husker desverre ikke hvilken)

Alt dette gir meg en liten dose gode følelser, optimisme og lykke.

Noen reagerer på interiørblogger og opplever at de er overfladiske og formidler et for idyllisk liv. Jeg for min del er helt klar over at interiørbloggere har sine utfordringer som alle andre. Ettersom bloggen ikke er en dagbok men et sted hvor man formidler de deler av livet som er relevant for bloggens tema, klarer jeg helt fint å nyte den delen uten å ergre meg over at det virker for idyllisk. 

2009 har vært det mest hektiske året i mitt liv. Likevel tror jeg at jeg kan si at det har vært det beste... et år hvor jeg innimellom alle oppgaver jeg hadde ansvar for, hadde lommer av det gode liv... et lykkelig liv.

Jeg hadde forresten en god start på denne helgen også. I går fyllte jeg år, og min kjære gjorde dagen til en ordentlig kosedag for meg og barna. De sang bursdagsang til meg på senga (Nooriamannen spilte gitar) og etter jobb, skole og barnehage hadde vi først en koselig familiestund med god mat og andre godsaker, og etter at barna var i seng fikk jeg servert Tapas (Jeg elsker Tapas!) og deilig rødvin. 

Håper du også har en fin helg!

10 kommentarer:

Linneas mamma sa...

For et herlig innlegg!! Må si meg så ening :) Gratulerer med dagen i går, hørtes ut som en helt fantastisk dag :) Ha en fin dag videre :)

Landcharm sa...

Gratulerer med dagen som var! Fin lesing i innlegget ditt, og det er viktig å ha flest mulig stunder hvor man kan nyte og kose seg, og reflektere over livet.
Lykke til med all kreativitet i året som kommer. Jeg er stadig ute og "lufter" den flotte vesken din (eller nå er den min).

Hilde sa...

sÅ FINT innlegg du har laget . kjenner meg godt igjen i tidsklemma med alt som må gjøres ... det er viktig å skape rom for seg selv - det gir både overskudd og inspirasjon til videre insats - hyggelig blogg du har.
HIlde

Kjeruben sa...

Gratulerer så masse med dagen som var. Og så nydelig klokke du har på veggen! Kjempeflott!

Og godt å vite at da kjem eg til å leve til eg er langt over 100 ;-) Hi hi skikkelig livsnyter som ser positiv på det meste - ok så sliter eg litt med alle desse kuldegradene... men da kan vi jo kose oss inne og det er jo positivt :D

Anonym sa...

NYDELIG innlegg , så reflektert - du skriver mye av det jeg tenker..:-D
Ha en fin helg, kos deg!
Klem, Hege.

Bluggi buggi blogg sa...

Flotte bilder og en herlig tekst du har her. Det var fint å lese den.
For en herlig familie du har som laget det så koselig på dagen din i går. GRATULERER med overstått.
Ha en fin dag i dag også.
Trude:)

Mia sa...

Lommer av lykke... det liker jeg! Det er så mye lykke og glede å finne i hverdagen, akkurat som du skriver og viser, og jeg kan lett relatere til f.eks. det med vakre stoffer, nydelig dekket bord og en blomstrende hage. Akkurat nå lengter jeg mest etter det siste (er nok ikke noen vintermenneske) selv om jeg også kan oppleve lykke ved bare å se på det vakre vinterlandskapet vi nå har.

Gratulerer sååå masse med vel overstått!

Inspiration i vitt sa...

hej så mycket fint det var att läsa här. ja visst är det så att man skapar sin egen lycka. Bloggandet gör mig glad också. Tack för titten hos mig, jag blir glad av att inspirera andra och du är såå välkommen tillbaka.
Kram på dig/Ingela.

Nanni sa...

Nydelig innlegg, min venn, klokt!
Gratulerer med vel overstått <3

God klem

Elfrid sa...

Såå fiint og klokt!