søndag 7. juni 2009

Se min kjole!

Foto: Nooriamannen
I går var jeg invitert i bursdagen til en venninne. Først og fremst benyttet hun dagen sin som en unnskyldning til å invitere til en herlig, sprelsk, jålete, rosa, morsom og vidunderlig jentefest :-). Hun hadde dekket langbord til tjue jenter, og vi skravlet, spiste, nippet til vinen, sang singstar, lo, spiste litt mer, beundret skjønne gaver (sånne ting som virkelig kan få en jente til å føle seg vel), lo, skravlet enda mer og berømmet hverandres antrekk ;-).

Jeg hadde sydd meg ny kjole til anledningen... dvs jeg brukte festen som en anledning til å ferdigstille et redesignprosjekt jeg har hatt liggende en stund. En omslagskjole i silke fra Noa Noa ble forvandlet til kjolen på bildet over. I tillegg til omslagskjolen som er brukt til skjørt og avslutning på halsåpning og ermer, har jeg brukt støvblå chenille i overdelen og gjennomsiktig gullfarget tyllstoff og pudderrosa fôr i ermene. Som dekor satte jeg på en rosa blomst i livet. Det er gøy å pynte seg med noe man har skapt selv :-).

Selv om det ble sent i natt, stod jeg opp i relativt grei tid og dagen i dag har vært fin. Den GODE nyheten i dag, er at min kjære ferdigstilte det nye stakittgjerdet vårt. Se så fint det ble!

Foto: Nooria

Dessverre så kan jeg ikke male det hvitt før neste år, ettersom det er bygget av trykkimpregnert treverk. Som jeg var inne på i et tidligere innlegg skal jeg plante hortensia, stokkroser, syrin og andre romantiske stauder og busker langs gjerdet på innsiden. Det er sånn min kjære ønsker det :-).

Han og jeg satt ute i hagen og koste oss etter at våre tre søte små var kommet over i den tilstanden hvor de er på sitt søteste. Kvelden er helt vidunderlig, og det er skjønt å se hvordan det vokser og gror. Nå er tiden for løkblomster og de tidligste vårblomstene over, og våre tre vakre Rhododendron viser seg fra sitt beste. Snart sprekker knoppene på peonene opp og en ny epoke tar over. Åh, sommeren er vidunderlig :-).

I de neste to ukene har jeg flere prosjekter på gang. Jeg skal blant annet planlegge det jeg liker å kalle sommerens vakreste eventyr. I år er jeg vertinne for gourmetklubbens årlige sommerfest, og da skal ingen ting overlates til tilfeldighetene. I tillegg til alt sommerfesten medfører har jeg mange maleprosjekter i garasjen (les: loppefunn) og stadig små og større prosjekter i hagen (Blant annet skal vi reise en vegg av armeringsjern... hvor blant annet de to humlene jeg plantet i dag skal klatre). Massevis av kos og kreativt pyssel!

Kos deg til vi høres igjen!

19 kommentarer:

Nanni sa...

Kjolen og dama er nydelige!!

Hulda sa...

Så flott kjole! Du er virkelig flink med klessøm. Veldig fotogen også! :) Nydelig, gammeldags stakittgjerde dere har. Slike er så fine.

Blå-hvit samlemani sa...

Flott kjole! Så flink du er

Nei, Hortensiaene vokser helt vilt. De dekker så fint ugresset!! Regner med at de kommer til å blomstre i sommer også..

Landcharm sa...

Hørtes hyggelig ut dette, og kjolen var vedlig fin. Høres ut som det dukker opp flere anledninger til å bruke den...

Söta prickar sa...

Vilken jättehärlig kjol! Så söt!
Kul att hitta till din fina blogg!
Nu ska jag kika vidare!
Ha en härlig kommande vecka!
Kram Lotta

Anita fra hjerterommet sa...

For en fantastisk nydelig kjole du har laget!! Likte bloggen din så godt, her kommer jeg nok tilbake!

Akkurat passe Frø sa...

SUKK!
Så nydelig re-design!!!
Den kjolen blir sikkert ein favoritt...

Stakitt med flotte plantevalg vil nok gi hagen eit nostalgisk og romantisk preg! Håpar å få sjå meir til den etterkvart!

:O) FrueFrøet

Nooria sa...

Tusen takk for skjønne kommentarer! Jeg setter enormt pris på det... ja og så ser jeg jo at det er nye blogger jeg må besøke også ;-).

Livs Lyst sa...

Så gøy med kjolen! Og gjærdet!! Det så gammeldags og skjønt ut! Helt etter mitt hjerte...

Hilsen Liv

Gammel Idyll sa...

Hei!
Så utrolig fin kjolen ble =)
Du er så flink med dine kreative hender.

Du setter forventningene høyt til sommerens vakre eventyr… gleder meg =) =)

Ha en fortsatt god mandag!

Anonym sa...

For å være helt ærlig synes jeg din overdrevne bruk av superlativer, samt din liksom-poetiske skrivemåte, for å beskrive din rosenrøde verden er tidvis komisk og verd et studium i seg selv. Bare ro litt ned...

Dreamgirl sa...

Du er virkelig begavet! Nydelig kjole og en vakker dame også!

Det virker som du elsker hagen din. Så deilig å ha slike grønne fingre. Jeg må innrømme at jeg nok er litt lat angående hagearbeid. Men jeg kan nyte andres arbeid altså.

TIl deg og din kjære: ta dere en tur til Ramme gård en torsdag i juli. Da er Havlyst åpen og dere kommer til å ELSKE denne hagen. Den er fantastisk, selv for meg med min begrensede hageinteresse. Med en kopp kaffe og en deilig varm kanelsnurre blir ikke opplevelsen dårligere. (Bilder på bloggen min.)

Stor klem til deg og ønsker om en deilig uke!

Nooria sa...

Uups, jeg glemte visst å skrive i profilen min at bloggen først og fremst er ment for de som trives her.

Jeg ønsker på ingen måte å forsure tilværelsen for noen... utfordringer har vel de fleste av oss nok av i hverdagen og jeg vil på ingen måte at bloggen min skal legge sten til byrden. Den skal helst være et fristed for det gode liv og kreativt pyssel :-).

Lisemoren sa...

Nydelig kjole du er flink til å sy. Gjerdet var skikkelig fint det og, i gammel og nostalgisk stil. Håper å få se mer fra hagen : )

Hilsen Lisemoren

Kaja72 sa...

Så deilig med superlativer her inne! Jeg tilbringer arbeidsdagene med kolleger som er veldig glad i kritikk og negativitet - så jeg blir så glad når jeg kan ta en liten 'pustepause', lene meg tilbake og nyte alt det flotte og vakre som Nooria skaper for seg selv og oss andre. Keep going girl! Husk at det alltid dufter av den hånden som gir bort roser...

Kristin sa...

Hei
Takk for hyggelig hilsen! For en fin kjole :-)
Ja, sommeren er vidundelig. Og hage er på topp hva gjelder favorittsysler her i gården;-) Rekreasjon!! Stakittgjerde er veldig fint, heldig som har det!!
God kveld fra Kristin

Bitteliten sa...

WOW så lekker kjole!!!

siren sa...

Så flott kjole, jeg ville aldri klart å lage en slik pen kjole! :)

Må bare få si at jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver om ang hage. Jeg har også en forholdsvis ny hage, og det er jammen ikke bare bare å vite hvor man skal plassere blomstene som man vil ha i hagen sin.

Du må hilse mannen din å si at stakittgjerde var helt nydelig, han er kjempeflink! :)

Nina i Paradiset sa...

Kjempesøt kjole da!!
Og ett nydelig gjerde!
Og det kan du male tvert!!!
;)
Jeg har nemlig fått med meg det at man SKAL male trykkimpregnert så snart som mulig, men bare for å være helt sikkert, googlet jeg og fant bla. denne linken (og flere med samme innhold omtrent)
http://www.ifi.no/main.jsp?content=/doc/Nyheter/2006/2006_05/impregnerttreverk1306.htm

Så sett i gang og mal!! ;)
Klem!!