tirsdag 31. mai 2011

Nye prosjekter og hagen i mai


Nå har det vært stille en lang stund på bloggen min. I mellomtiden har jeg vært en hel del ute i hagen. Nå var det på tide å børste bort jord fra neglene og oppdatere bloggen.


Her i heimen har det skjedd en hel del både inne og ute. På bildet over ser du vår aller første syrinblomstring. Denne busken kjøpte jeg til Nooriamannen for noen år siden. I dag har jeg vært hos en venninne og hentet to busker som begge er større, så nå skal det etter hvert bli mye god syrinduft i forsommerhagen vår.


Peoner er en av mine store favoritter. Jeg har skaffet en hel del av dem de siste årene og den på bildet over blomstrer for første gang.


Det samme gjøre denne vakre knallblå valmuesøsteren. Denne skiller seg ut i hagen min.


Ellers så er mye av det "gamle" også på gang i bedene nå. Bedet på bildet over er nok det mest frodige i hagen vår. Det har vært høyt prioritert, noe som nok kommer av dets sentrale plasering ;-).


Denne knall rosa Rhododendronen, som jeg også kjøpte til Nooriamannen for noen år siden leverer en fantastisk blomstring i år.

I fjor fikk jeg smaken på å så direkte i bedene, og det har tatt helt av i år. Det er jo helt genialt å så ute når man legger en tynn duk over. Duken beskytter mot ugressfrø, uttøring og sultne fugler. Dette er ett av prosjektene i år og skal bli en liten blomstereng.


Lekehuset på bildet under er ett av årets prosjekter. Nooriajenta ble fem år tidligere i måneden og helgen før bygde Nooriamannen og faren min "utebod". Jeg koste meg med å sy gardiner, handle inn og innrede ;-), og på bursdagen hennes ble lekehuset avduket. Jeg skal ta bilder inni og vise frem på bloggen senere. Er det forresten noen som har forslag til hvilke farger vi bør male det i? Huset vårt er i fargen frostrøyk, noe som er ett alternativ, men jeg kunne også vært åpen for en morsommere variant.


Ellers så kan jeg røpe at vi har ferdigstilt flere prosjekter ute som jeg skal vise frem på bloggen. Barna har fått morsomme elementer i hagen og jeg har fått meg en "ny" veranda med tak. Siden jeg gjerne vil ha vakker utsikt fra verandaen har jeg også laget et nytt bed med bl.a historiske roser.

Vi blogges!