søndag 12. februar 2012

Lavendel - nydelig og praktisk
Jeg har et helt spesielt forhold til lavendel. Den er nydelig å se på, lukter vidunderlig og kan brukes til flere praktiske formål. Selv har jeg masse lavendel i hagen, mye av det selvsådd. Inne bruker jeg vaskemiddelet fra Durance til å vaske duker, puter og sengetøy for å få lavendelduften i huset. Spesielt fornøyd er jeg med at lavendel er et naturlig middrepende middel. I tillegg pleier jeg å ha litt lavendelvaskemiddel i små krukker som jeg setter rundt omkring i huset (gjerne skjult bak et bilde) for stadig å få små doser av duften. Det setter deilig duft på selv en grå mandag. Anbefales!

Sommerfugglavendel som jeg har tatt bilde her overlever ikke norske vintre og må inn på et kjølig men frostsikkert sted. Synd at den ikke kan spre seg fra år til år, men det er altså mulig å beholde den om man vil. Jeg deltar med dette bidraget i X-faktor konkurransen som Anne på Moseplassen arrangerer. De andre skjønne bidragene kan du se her.3 kommentarer:

Elin sa...

Nydelig lavendel! Jeg elsker duften av denne planten, og har prøvd å hatt det i hagen selv også, uten hell. Men jeg gir meg ikke så lett, jeg VIL ha den! ;-) Lykke til videre! :-)

Landcharm sa...

Ja, den er nydelig, og gav meg en sommerlig følelse nå...Nyt dagen videre.

Huldra sa...

O salige lavendel.. Det blir nok noen av de her hos meg i år også. :)

Lykke til fra Huldra :)