torsdag 16. februar 2012

Ny rutine
Familien har vært fullstendig utslått av et influensavirus de siste to ukene, men nå er det så godt som over. Vi satser nå på uendelig masse god helse og frisk liv fremover :-). Litt flåsete sagt, men jeg jobber nå som tidligere nevnt bevisst for å styrke kroppen. Oppskriften for meg er helhetlig trening som både består av kondis, styrke og avspenning, og ikke minst sunt kosthold! På bildet ser du dagens sunne lunchsalat.
Jeg er veldig fornøyd med at jeg nå har fått rutine på å lage meg salat hver dag til lunsj. Jeg har lyst til å dele med dere, og kanskje er det noe flere enn meg har behov for. Det jeg gjør er å passe på å kjøpe inn noen salattyper (issalat for smaken og noen mørkegrønne for helsen ;-), vaske dem og ha dem sammen i en bolle i kjøleskapet. På den måten kan jeg lett strekke hånden inn i kjøleskapet og ta meg en håndfull salat til lunchboksen min. I tillegg har jeg alltid mine favorittingredienser lett tilgjengelig i kjøleskapet og på kjøkkenbenken (tomat). For meg er det cherrytomat, grønne oliven fylt med hvitløk, kalamata oliven, løk, hampfrø, fersk basilikum og bønner. I tillegg har jeg over en dasj oliven og balsamico. Det er mye man kan ha i en salat som allerede fra butikken er i et format som gjør det lett å blande sammen en salat av det, så lenge salatbladene allerede er klartgjort i kjøleskapet. Og så er det supert når man har fått en god rutine på det. Dessuten så er salaten min en terapi for kropp og sjel ;-).

Hvitløk og løk er rensende, betennelsesdempende og immunstimulerende, tomater er rik på antioksidanter, olivenolje inneholder sunne fettsyrer som forebygger bl.a hjerte- og karsykdommer og viktige antioksidanter som forebygger all sykdom. I tillegg er disse og resten av innholdet i salaten proppfulle av vitaminer og mineraler som gjør kroppen sterk, frisk og energisk. Ingen ting i den gir ubalanse i blodsukkeret eller ubehag i fordøyelsen (som jeg har slitt med tidligere).

Har du en favorittsalat?

4 kommentarer:

brudeblogg sa...

Takk for påminnelsen om å spise salat hver dag. Det er lett å skli ut!
Lurt å ha vasket salat klar i kjøleskapet :)

Landcharm sa...

Jeg har ingen gode rutiner på det, men syntes det er veldig godt. Ønsker deg en fin helg!

Anonym sa...

Tenkte jeg endelig skulle få lagt igjen en kommentar etter å ha fulgt bloggen din;-) Liker at du er så konkret med tipsene dine.
Klem Bente Wennemo

Emmas hvite borg sa...

Hei :)
Håper du får en fin påske ♥
Siste sjanse for å vinne BoligDrøm abonnement hos meg i dag ;)
Og påskegave fra Solstrand Interiør trekkes på onsdag ;)
Klem Anette