søndag 12. september 2010

Be the change you wish to see in the world
Som jeg har fortalt om i flere tidligere innlegg var Nooriajenta og jeg på kosetur til Tønsberg med noen venninner i går. Målet for turen var å besøke bruktbutikker og livstilsbutikker. Vi hadde en helt herlig dag :-).

To av butikkene hadde skilter med en tekst som traff meg hjemme ”Be the change you wish to see in the world”.


Jeg har tenkt mye på akkurat det i årenes løp, uten at jeg har satt de ordene på det før. Jeg har vel egentlig forsøkt å leve etter det også selv om jeg på ingen måte skal skryte på meg at jeg alltid gjennomfører det. Jeg tenker på at man kan klage over at naboen ikke hilser, at det er så mye elendighet i verden, folk er for lite opptatt av miljø, jeg er så ensom og det er ingen som tar kontakt med meg osv.Tenk så mye som kunne skjedd om man i stedet er den naboen som skaper en hyggelig atmosfære i nabolaget, er den vennen som putter penger i en konvolutt sammen med hilsenen ”fra en hemmelig venn som vil deg vel” og putte i postkassen til alenemoren som alltid ser så sliten ut,eller alltid inviterer noen som ikke har familie hjem til seg på julaften. Hva med å være den som snakker vel om kollegaer og ledelse på arbeidsplassen slik at noen flere kanskje begynner å tenke vel om bedriften/organisasjonen?


Jeg tror at det kan skape reelle endringer i verden... hvertfall rundt en selv. Dessuten så får man jo et mye bedre liv om man skapes en positiv atmosfære rundt seg. Det er det vel verdt!?


Bildene i innlegget tok jeg i går. De tre øverste er fra butikken Landromantikk som hadde mye kult. Jeg har en sterk fascinasjon for lamper i industriell stil for tiden. De to nederste bildene er fra en bruktbutikk i sentrum av Tønsberg.

Selv kjøpte jeg ikke noe stort i går, men det ble noen nye beslag, knotter, bokstaver, et par sinkkurver, og det skal jeg ta bilder av i dag.

4 kommentarer:

Trefemtien sa...

Fint innlegg med viktig budskap!!
Det er alltid best å se hvilke forandringer man kan gjøre hos seg selv før man kritiserer andres oppførsel..

Ha en fin søndag videre:)

lillelaila sa...

Flott innlegg Nooria!
Det er jo bare å fortsette å "be the change you wish to see in the world" og ikke gi opp!
Det koster jo ingenting og være positiv og spre litt glede rundt seg i vår travle hverdag!
Og det er det jo verdt!!
klem Laila

Sjarmerende-Gjenbruk sa...

ja du har så rett!...en klem og et smil er gratis...så hvorfor ikke øse ut i øst og vest...Er innom for å takke for hilsen hos meg og ønske deg en deilig uke.
KLEM

Landcharm sa...

Mye kloke ord dette....