torsdag 18. juni 2009

Nymalt loppefunn og ny espaliee i hagen

Denne uken har jeg igjen fått jobbet litt med mine mange små malingsprosjekter i garasjen, og i går kunne jeg sette dette nymalte bordet på verandaen. Da jeg kjøpte det på loppis i Sverige var det trehvitt, men nå er det isblått. Fargen står godt til den gamle sølvgrå benken jeg kjøpte på vårens siste lokale loppemarked. 

Det skjer stadig nye ting her hos oss for tiden, og nå har vi en ny espaliee i hagen. Optimistisk som jeg er plantet jeg to stk humle (som skal klatre på den) allerede før arbeidet ble påbegynt ;-).

Nooriamannen fikk beskrevet av husets arkitekt hvordan espalieen skulle se ut og gikk løs på oppgaven.

Som du kan se av bildene, har vi et huskestativ rett ved siden av spiseplassen som ikke er overdrevent sjarmerende. Dette skal nok ikke stå der i veldig mange år til, men uansett skal det bli deilig å få en vegg av humle og clematis mellom.

Jeg er tilhenger av "vegger" som gjør uterommene lune og koselige. Jeg tror det blir både lunt, koselig og veldig fint når humle og clematis en gang vokser tett i tett her.

En espaliee laget av staur og armeringsjern er lettvint, ganske rimelig, praktisk og fint (!).


Dessverre vil ikke plantene ta overhånd i år, men det kan også bli sjarmerende med hjemmelagede lyslykter (av babymatglass og ståltråd) og evt. annen pynt.

Om du ser nøye etter på det siste bildet kan du finne Sommerfugllavendel, Cosmo/Pyntekorg og Million bells. Dette var gårdagens fangst da jeg besøkte en av mine favoritthagesenter, Oasen Hageland.

På gjensyn!

3 kommentarer:

Dreamgirl sa...

Nydelig hage og gode ideer. Jeg er imponert over arbeidsinnsats og kunnskapsnivå...

Det blir sikkert mange deilige sommerkvelder ved de hvite fine hagemøblene dine.
Liker også hagebenken kjempegodt!

KLEM

Margrethe sa...

så fint det blir med armeringsjern. Den ideen har jeg også planer om, men vi har en del andre prosjekter som må ordnes først! Jeg har ikke noe problem med å se for meg at det blir veldig vakkert med humle og clematis på veggene. Det blir helt sikkert frodig og lekkert!

Så gøy med loppefunn, da! Alltid kjekt med noe man kan pusse opp til det ugjenkjennelige :)

Jeg har forøvrig vasket 1. etg med min nye såpe, og det dufter veeeldig godt! Verd sine 155 kroner, den såpen der, enig med deg :)

Ha en flott kveld! Hilsen Margrethe

Landcharm sa...

Her er sommeridyllen i ferd med å komme, skjønner jeg. Ønsker deg en fin sommer!