fredag 31. desember 2010

Takk for det gamle!


Dette er en dag for ettertanke. 2010, hva slags år var det? For meg tror jeg det må ha vært det mest produktive ever. Dette året har jeg spilt på mange strenger.


Jeg har vært mamma til tre små (2-4-7 år), kjæreste, foredragsholder, koordinator, kjoleskaper, husmor, prosjektleder, forfatter, blogger, fotograf, saksbehandler og vennine. Jeg har vært inspirert, lykkelig og til tider uendelig sliten.
 

I vinter lagde Tone og jeg vår første brudekjole, og det var utrolig gøy og inspirerende.


Kjoleproduksjonen gjorde jeg innimellom reiser, konferanser og foredrag.


Jeg så frem til en deilig sommer og hagesesong, og noe av det første jeg gjorde på våren var å male gjerdet som Nooriamannen satte opp i fjor. Drømmen om en hage med romantiske stauder, klatreplanter, roser og hengekøye, innrammet av et hvitt stakittgjerde var i boks :-).



Sommer derimot ble det vel egentlig aldri helt :S. Jeg tror faktisk ikke jeg svømte i sjøen en eneste gang. 

Da ferien startet hadde jeg planene klare for hva som skulle gjøres inne i løpet av sommeren. Storebror fikk nytt rom, møblert med nye og gamle elementer.



Dette skapet var et kupp jeg gjorde i påskeferien.



Vi gjorde også noen endringer på kjøkkenet. Blant annet demonterte vi et skap og erstattet det med åpne hyller. Det er vi veldig fornøyd med!


Høststemning i hagen.


Mer høststemning.




I oktober hadde jeg mitt årlige besøk av gourmetklubben.



Med høst flyttet vi kosekroken inn i stua.


Vi gjorde flere endringer i stuen.


Etter litt ommøblering ser det nå omtrent slik ut i sofakroken.


Denne høsten tok julemarkedet mye av min tid og energi. Jeg kom sent i gang med å produsere, men ved hjelp av et ekstra gir fikk jeg en hel del kjoler ferdige.



Alt strev ble belønnet med et fantastisk hyggelig julemarked med masse besøk, stemning og salg.

 Etter en rolig jul er jeg nå klar for et nytt år. Dette året skal være familiens år. Jeg er spent på hva det bringer.


Godt nytt år til alle dere som leser bloggen min! Jeg setter enormt stor pris på dere og den lille lommen som bloggen gir meg.

søndag 26. desember 2010

Vår julestemning


Det er andre juledag og jeg vil gjerne dele litt av julestemningen vi har her i Nooriaheimen. Vi har hatt noen rolige dager sammen med barna og deres bestemor.


Flere av oss har vært litt småsyke, så det har ikke vært mulig med store sprell. Men ro og tid sammen er det vi trenger aller mest etter et hektisk år, så det er kanskje ikke så dumt.


Her er bordet vi dekket til vårt julaftensmåltid.




Lykken er å gå i pysjen til langt på dag, tasse rundt å gjøre hva man vil... kanskje være litt kreativ med farger.


Håper du har deilige dager der du feirer jul.

tirsdag 21. desember 2010

Jeg har tatt inn enda mer natur




Enda en rolig dag med syke barn. Etter netter med litt dårlig søvn er jeg ikke veldig energisk. Jeg har imidlertid lenge ønsket meg en bjørkegren i taket mellom stua og kjøkkenet, og den fikk jeg ordnet med i dag. Jeg sagde den selv fra en stor vakker bjørk vi har i hagen.


Noen av dere har lagt igjen innspill på spørsmålet mitt i forrige innlegg. Selv synes jeg nisser er veldig koselige, men vi har ikke veldig mange av dem her i huset.

Ha en fortsatt fin uke og lykke til med de siste juleforberedelsene! :-)

søndag 19. desember 2010

Må det røde nisser til for å få julestemning?


Det er fjerde søndag i advent og vi har tent alle lysene i adventskransen :-). Jeg pynter så smått til jul, men vi koser oss også med kakao og pepperkaker. Som jeg skrev om tidligere bruker jeg julens egne symboler, materialer fra naturen, sink og fattigmannsølv når jeg pynter. Det er ikke så mye rødt her, men selv får jeg julestemning av disse elemente.


Må du ha røde nisser for å få julestemning?

lørdag 18. desember 2010

Rolig førjulsuke


Denne uken har vi giret helt ned i Nooriaheimen. Vi har fått vannkopper i hus, og har ikke kunnet gjøre så mye annet enn å ta det rolig hjemme.


For å være helt ærlig har det vært ganske deilig. Vi har tent masse lys, tatt frem røkelse, kanelstenger, duftelys og julemusikk.

Vi har hatt en del teselskaper med høytlesing fra snekker Andersen for å si det sånn :-).


Vi har også tovet, laget perlesmykker og lekt med plastelina. I går bakte vi pepperkaker. Akkurat nå drikker vi morgenkaffe og diskuterer hva vi skal bruke dagen til. Et alternativ er å drikke kakao med krem :-). Selv funderer jeg over hvordan jeg skal dekorere en gren jeg har tatt inn og hengt under taket.


Ha en fin adventshelg!

søndag 5. desember 2010

Andre søndag i advent


Andre søndag i advent og kosen fortsetter. I dag skal vi sette opp juletre med lys ute. Kanskje blir det også litt aking og kakao. Ha en fin adventssøndag!

lørdag 4. desember 2010

Adventstemning


Nå er det adventsstemning i Nooriaheimen. Stjernen er på plass i vinduet og jeg har kjøpt inn hvite svibler og amaryllis. Masse levende lys hører med.


Julepyntingen i Nooriaheimen kommer til å være enkel i år. Elementer fra naturen sammen med noen av de symbolene som hører julen til.                                                       

Julekrybba har kommet på plassen sin på pianoet allerede.



Etter et hektisk år med mange spennende og krevende prosjekter, er det utrolig deilig å roe ned og kjenne på stemningen som siger inn over meg. Av juleforberedelser prioriterer vi bare de som er kos. I dag har vi f.eks vært på skøytebanen. Nå sitter Nooriamannen og jeg her i varmen og kjenner blandingen av dufter som hører advent til, og varmen fra lysene. Mmm herlig!

Håper du også har det fint i denne tiden :-)