torsdag 3. februar 2011

Hagen før og nåFor snart syv år siden flyttet vi inn i et nesten nybygd rødt hus, med en stor, åpen og veldig steril eiendom. Drømmen var egentlig et hvitt hus i en stemningsfull hage.


Jeg vokste opp et sted hvor bare de tøffeste plantene klarte å klore seg fast, og jeg hadde minimalt med kunnskap om hage. I utgangspunktet bestemte jeg meg for å satse på vakre trær og busker. Etter noen år ble jeg imidlertid helt bitt av basillen, og jeg må vel egentlig definere meg som hagegal.


Det er enda et stykke igjen til hele eiendommen er lun og koselig, men den har endret seg ganske mye. Som du ser på bildet har huset blitt hvitt. Bildet ble tatt i 2008, og nå har det skjedd en hel del til i hagen.Nå lengter jeg etter vår, sol, jord uten tele, Scilla som baner seg vei opp av jorden, og alt som etter hvert spirer.


Jeg elsker årstidene og forventingene, men aller mest elsker jeg våren og sommeren.


Jeg ser frem til å tråkke barfot i gresset, lange lyse kvelder, duften av lavendel,


gjensynet med Kattosten, Stokkrosene (overlever de vintren?), klatrerosene, sterke klare farger,


utelivet og lange lyse kvelder.
Hva ser du frem til?

7 kommentarer:

salige lavendel sa...

Ser fram til lysere tider jeg også,og det hjalp jo godt å se de herlige bildene her hos deg da... men prøver å nyte dagene i den mørke årstiden også.Nyter en daglig tur i skogen med min bittelille firbente venn (en Prazsky Krysarik) og synes naturen er vakker på sin måte gjennom alle årstider. Men intet er som å gå i tynn sommerkjole barbent i gresset eller langs en av strendene her i Mandal...drømme drømme =)

Parkvegens Hageglede sa...

Så fint du har fått det til. jammen er det deilig å lengte til våren og dsommeren, spesielt når en har det så vakkert rundt seg. jeg har ikke noe mere å tilføye, er enig med deg i det du sier. Ønsker deg en fin helg.

silje-sin sa...

Så nydelig! Hadde aldri trodd det hadde sett sånn ut før! Jeg sliter med det samme, nybygd hus, tomt uten vekster, og naboer foran og på siden. Har du noen tips til hvordan jeg kan gjøre det lunere?:) Jeg har plantet ganske mye, men det tar jo så lang tid! Blir veldig glad for noen råd:) Ha en fin kveld:) klem

Grip dagen sa...

Så rart å se at du skriver om hagen før og nå.
Jeg skal nemlig på foredrag om Bli-ny-hage om noen dager. Det er en kjent hagedesigner som skal fortelle og vise bilder.

Var på foredrag med henne for noen år siden. Temaet var da "Stein i hagen". Jeg sa til henne at da skulle hun sett hagen vår, der fins mye stein; steinrøys, ur, svaberg, fjell og store kampesteiner. Ho ble så nyskjerrig at ho kom på besøk!
Ho ga meg mange tips for å designe hagen vår!
Jeg har allerede begynt så smått med hagearbeid, men lengter etter varmere vær... Det kommer nok snart!
Vårlig hilsen Marit

Hulda sa...

Merker at jeg ser fram til akkurat det samme som du så vakkert beskriver for oss her. De lange, lyse sommernettene her nord, med blikkstille hav, og sol i fjellene. Sukk.... lengter nå, ja..

Nydelige bilder fra hagen deres, jeg kan virkelig se at dere begynner å få en frodig og fin hage. Nydelig!

Anonym sa...

Å, deilige hagebilder !
Takk for kommentar på bloggen min. Det var hyggelig :)
På motsatt side av sengen er det ikke skråtak så der har vi to doble Pax-skap fra Ikea.
Hvis dere har skråtak så fant vi en lur løsning på badet da vi kastet ut badekaret til fordel for skap.
Dette var før jeg begynte å blogge , men jeg har bilder på facebook tror jeg.
Skal sjekke og evt sende på mail.

krepsemor sa...

Det var store forandringer, og flere blir det visst også =)
Hagen din er skikkelig frodig, med fine stier!
Jeg ser frem til å kunne begynne å grave nye bed, plante ut alle staudebarna mine, og se de vokse seg store og flotte!
Takk for titten, og God helg!