lørdag 28. januar 2012

Det søte liv uten søtsug del 2I innlegget forleden fortalte jeg at jeg for snart et år siden gjorde en stor omveltning i livsstilen og at jeg nå er sprekere, har finere hud, en mage som fungerer godt og har gått ned fra str XL til str M. Sist men ikke minst, søtsuget er helt borte! Flere av dere lurte på om jeg ikke skal fortelle mer, og det skal jeg.

Jeg tror ikke et innlegg er nok til å fortelle om alle grepene jeg har gjort, men dette skal få være en start. Jeg bestemte jeg meg for å leve så sunt som overhodet mulig. Samtidig har jeg hele tiden vært klar over at jeg må ha ting i livet som gir positiv energi og som jeg kan kose meg med. Jeg har derfor kombinert sunt kosthold, fysisk aktivitet og meditasjon, samtidig som jeg har sørget for å ha små lommer av nytelse. Nytelse kan være noe godt å spise eller drikke, men det kan like godt være gode opplevelser. For meg kan det være å lage en ny kjole, plante en ny clematis i hagen eller å drikke en stor kopp kaffe latte. 

Så litt om kostholdet. Siden jeg tok beslutningen om å leve sunt har jeg kuttet alt av sukker og melkeprodukter. Sistnevnte fordi jeg ikke tåler det. I tillegg har jeg tilført kostholdet mitt mat som jeg tror har en terapeutisk effekt på kroppen. Her kan jeg nevne grønne grønnsaker (og da spesielt brokkoli og mørkegrønne bladgrønnsaker), hvitløk, løk, bær, nøtter, havre, kanel, gurkemeie, ingefær, kaldpresset sjokolade, alger, Greens, sunne oljer med omega 3 og mat med D-vitamin. Jeg passer også på å ha et balansert forhold mellom karbohydrater, fett og protein for å ha et stabilt blodsukker. Menyen for meg en dag kan f.eks se ut som dette:

Frokost (denne er fast hver dag): Havregrøt med knuste linfrø, hampfrø, sunn olje og kanel. Et kokt egg, vann og grønn te.
Lunsj: Salat med grønne bladgrønnsaker, tomat, agurk, bønner, kikerter, egg, olje og balsamico. Vann og te eller kaffe.
Middag: Ovnsstekt kylling eller laks på en seng av grønnsaker (løk, purre, hvitløk og gulrot), brokkoli og litt ris med gurkemeie. Vann.
Mellom måltider: Bær, frukt, nøtter, tørket aprikos, dadler, kaldpresset sjokolade (små mengder men daglig), Greens, smoothie, Pukka te av ulike slag, maks to kopper kaffe (sort eller med mandelmelk).
Kveldsmaten har jeg ikke funnet helt ut av enda. Der har jeg litt å gå på. Ofte blir det bare litt nøtter.

For noen uker siden innså jeg at søtsuget er helt borte. De første månedene (det tok mange måneder) fyste jeg stadig på noe, og da spiste jeg kaldpresset mørk sjokolade, nøtter eller frukt. Nå er som sagt søtsuget borte, men jeg liker fortsatt å kose meg. Jeg må understreke at jeg har ikke vært en av disse som aldri har vært særlig glad i søtsaker. Jeg var karbojunkie! Nå har jeg akkurat gjennomført familiejul med masse selskaper hvor de andre spiste kaker mens jeg nøyde meg med kaffen... og det uten problem. Jeg hadde aldri trodd det var mulig og er mildt sagt overrasket selv.

Høres dette vanskelig eller interessant ut? Har du andre erfaringer å dele setter jeg stor pris på det.


8 kommentarer:

Fru Fjeldhammer sa...

Så spennende dette hørtes ut... Så flink du har vært!!

fru Dyregod sa...

Du verden så flink du har vært! Drømmer om å få til en kostomlegging selv. Men du bør nok ikke spise kanel hver dag; det skal ikke være så bra!

Nooria sa...

Tusen takk dere! fru Dyregod: Voksne kan spise 1,4 gram kanel pr dag.

Monica M. sa...

Så bra...!!! :o) Jeg har også tenkt å prøve å kutte ned på sukker, spesielt. Men jeg er en sjokojunkie og det er ikke så lett å finne en sjoko uten sukker. Men har vært flink nå, i ei uke ca. (Vet om en sjoko uten sukker da). Men jeg håper jeg blir flinkere, med andre ting også(brusdrikkingen).
Lykke til videre...!! :o)

Villblomsten sa...

SÅ flink du har vært :-)
selv har jeg kuttet ut melk og mel ,
og opplever som du at søtsuget er borte :-)
Lykke til videre :-)

Darla sa...

May I ask, what is the translation for sotsug? Sounds as if you've found balance and moderation, great job!

Nooria sa...

Darla: Søtsug is crawings for sugar.

Takk for støttehilsninger alle sammen! Kjempekoselig! :-)

Anonym sa...

Da har jo du fått til det veldig mange av oss drømmer om Nooria!
For en deilig følelse det må være å ha klart å gjennomføre dette!!
Det kan du virkelig være stolt av!
Setter stor pris på innlegget ditt.. Blir jo veldig inspirert selv!
klem Laila