tirsdag 10. april 2012

Cosmos - villig, robust og vakker!For seks dager siden sådde jeg Cosmos (Pyntekorg, Stolt kavaler) inne i stuevinduet mitt og nå står allerede mange spirer flere cm over jorda. Cosmos er en utrolig vakker, frodig og villig sommerblomst som det er verdt å bruke tid på å så. Med de dårlige somrene vi har hatt de siste årene, har den kommet i blomst litt sent på sommeren, men da har den stått til frosten tar overhånd.


Her ser du et frodig bed jeg hadde sommeren 2010. Disse var over en meter høye og blomstret rikt. I dette innlegget kan du se bedet noen dager etter at jeg hadde sådd http://www.nostalgiskenooria.blogspot.com/2010/05/en-evig-lang-sommer-foran-oss.html. Der kan du også lese mer om hvordan jeg sår direkte i bedet.


Cosmos egner seg godt både til å så inne på våren og til direktesåing i bed. Jeg gjør begge deler. De jeg sår inne kommer i blomst tidligere, men jeg vil ha mye mer enn det jeg orker å styre med på våren, ettersom jeg gjør det i stua (prikling, tilvenning, flytte ut og inn til det er trygt for nattefrost osv). 

Cosmos finnes i ulike fargenyanser, og både fylt og enkel. I mitt arkiv fant jeg bare bilder av den sterk rosa "Tetra Versailles Red", og jeg har derfor lånt bilder fra andre bloggere. Om du ønsker å besøke bloggenes deres for mer inspirasjon finner du adressen under bildene.

Cosmos er som sagt veldig villige, og seks dager etter at jeg sådde ser mine slik ut.


På sensommeren finner du Cosmos både i hagen min og i stua. Villig, robust og vakker!


Flere enn meg som liker Cosmos?

4 kommentarer:

Exam Papers sa...

very amazing collection of these lovely and colorful flower.
Exam Papers

marit´s,,, sa...

En nydelig blomst med så flotte farger.
Nydelige bilder også , Marit.

Anne (Moseplassen) sa...

Så flott at du skriver om cosmos :)
Jeg har faktisk null erfaring med å så den selv, prøvde halvhjerta ett år men spirene døde når jeg ikke orket å prikle de. Det blir nok ikke kosmos her i år, men til neste år tenker jeg at jeg vil ha noen, for de finnes jo så mange vakre :)

hagen vår sa...

Enig, Cosmos er vakre blomster. Jeg sår dem hvert år - både enkle og fylte. De er nydelige sammen med peoner, hvis man klarer å så dem tidlig nok, men man kan jo kjøpe en plante.