lørdag 21. april 2012

Rosedrømmer


William Lobb. Bilde lånt av http://www.rosebacche.it/centifolia_muscosa.htm

Våren fikk helt ny mening for meg etter at jeg fortapte meg i hagen. Tidligere syntes jeg årstiden var alt for lang, men nå nyter jeg den. Det er en intens tid og jeg har mange prosjekter inne (spirer og stiklinger) og ute.

Ispahan. Bilde lånt av: http://www.rosebuddies.com/

Det aller viktigste prosjektet i år er å finne løsninger som beskytter rosene, staudene og tulipanene fra sultne rådyr. Jeg har gått til innkjøpt av både Revira og Blodmel, men klok av skade stoler jeg ikke på at det er nok. I dag har jeg derfor begynt å lage beskyttelsestelt av hønsenetting. Jeg skal få tatt bilde av det senere.

Major. Bilde lånt av http://ruze.unas.cz/

Dersom det fungerer, og jeg ser at rosene får vokse og danne knopper som får springe ut, kan jeg begynne å tenke på å skaffe flere roser. Bildene i innlegget viser noen av de som står øverst på ønskelisten.

Madame Isaac Pereire. Bilde lånt av: http://www.pbase.com/tivoli/image/36320173

Constance spry. Bilde lånt av: http://andrewmikolajski.wordpress.com/

Foreløpig har jeg

Louise Odier
Heritage
New dawn 
Schneewitten
Aimable Aimee
Hurdalsrosen
The Fairy

Selv om jeg nyter årstiden kjenner jeg at jeg gleder meg intenst til sommeren kommer med milde dager og kvelder og vi virkelig kan flytte ut.


2 kommentarer:

hagen vår sa...

Jeg lengter også veldig til varme dager, og jeg lengter etter å se 'Hurdalsrosa' i blomst. Den har av en eller annen grunn ikke hatt det så godt, men nå ser den ut til å ville blomstre. Nydelige rosebilder du har.

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Velkommen i jengen:) Jeg elsker roser og går hver sommer ut i hagne daglig og undersøker om rådyrene har vært der. i år klarte de å spise en klynge tulipaner før jeg fikk satt på hønsenetting-klokkene jeg har laget. Det er bare det som funker har jeg kommet til. Men jeg har vært heldig med de historiske/gammeldagse rosene mine. Kansje de som dufter smaker litt for mye "parfyme". Også har jeg ellers satset på giftige planter da. Veldig mye som er det. Bortsett fra tulipaner da:)) De må jeg bare kutte ut. Jordbærplantene lar de heller ikke i fred.
Våren er beste tiden. Helt klart. Går bare og gleder meg til alt som kommer.
Må du ha en god helg:)