fredag 13. februar 2009

Å spille hovedrollen i eget liv

Foto: Nooria
Jeg synes det er viktig at man passer på å spille hovedrollen i sitt eget liv. Bare jeg kan leve ut mine drømmer, mine ideer… ja det jeg opplever som det gode liv. Som mamma til tre barn under fem år, inklusive en jeg fullammer, må jeg si at livet er intenst. Den siste drøye uken har jeg hentet mannen min på jobb fordi han var så syk at han ikke kunne reise hjem med kollektivtransport (vi bor en times kjøring fra jobben hans - det viste seg å være et vanlig magevirus men vi trodde først det var verre), vi har vært nær sykehusinnleggelse med minstemann pga en virusinfeksjon som medførte høy respirasjon og veldig stygg hoste, og i går hadde jeg en krevende dag med storebror som var dårlig i magen. Mine viktigste roller for tiden er å være mamma, matstasjon og kjæreste. I tillegg er jeg Nooria, og Nooria har også sine ønsker for livet. Jeg har blant annet sosiale behov og kreative fantasier som trenger utløp. Jeg lever med hele meg!
Foto: Nooria
For to dager siden var jentene samlet i det vidunderlige åttekantede lysthuset som min venninne Elisabeth og hennes mor har fått laget av bl.a gamle vinduer. Vi var seks jenter som snek oss vekk fra våre små barn, kjærester og huslige sysler for å drikke kakao, skravle og kose oss et par timer, under de deilige pleddene og inni blant alle de levende lysene Elisabeth og hennes mor har innredet lysthuset med. Dessverre glemte jeg kameraet hjemme, men jeg lover at jeg snart skal dra tilbake og ta bilder som jeg skal vise dere. Gled deg!

Foto: Nooria
Det er mulig du er lei av å høre det, men jeg har altså hekledilla. Du finner meg på sønnens svømmekurs med hekling, i godsofaen med hekling… ja snart hekler jeg vel også mens jeg går. Jeg produserer hvite vesker, grå vesker, turkise vesker… ja vi får se hvilke flere farger det blir. Bogerud hadde salg på garn denne uken, og posene mine var fulle da jeg gikk ut.

Foto: Nooria

Mens jeg holder på med alt dette, kverner tankene rundt mine kommende prosjekter i huset. Hva skal vi gjøre med badet for å få en stil vi kan trives med uten å måtte totalrenovere det (det var helt nytt da vi kjøpte huset for få år siden), hvilke farger skal jeg male rommene i andre etasje med, og skal vi bytte soverom med de to minste? Dette og flere tanker enn dette opptar meg vedrørende huset.
Med til mitt intense liv hører også trening. Etter tre svangerskap på fem år, kan man vel si at kroppen trenger en totalrenovering (om ikke badet så hvertfall kroppen min). Jeg prøver så godt jeg kan å få med meg scanetixtimene innimmellom syke barn og diverse. Etter at det ble dårlig med trening forrige uke, kom jeg meg på en trening denne uken.
Men for et lykketreff! Den samme dagen som jeg kom meg på trening, gjenåpnet bruktmarkedet som er naboen til treningsstudioet (etter vinterlukking). Se for et nydelig Figgjofat jeg sikret meg for en billig penge! :-) Jeg kjøpte egentlig to, men jeg trengte bare ett, og det andre fikk min gode venninne Madeleine... fordi hun fortjener det :-).
Foto: Nooria

I dag har mannen og jeg hatt den store ryddedagen. I utgangspunktet er rydding kjedelig, men det kan være utrolig deilig også... en slags mental utluftning :-). Dessuten så har vi nå kommet et skritt nærmere oppussing av soverommet til lillebror (eller blir det vårt?), de nye planene jeg har for et av skapene på kjøkkenet (vent å se! ;-)... ja og mannen fikk flyttet den nye lysekrona opp i andre etasje, så hvem vet, kanskje blir den hengt opp snart også.
Vel vel... dette var en kort oppsummering og noen visuelle inntrykk fra mitt liv, den siste uken... det samme livet jeg spiller hovedrollen i... dog noe hesblesende.
God helg!

7 kommentarer:

Evelyn sa...

Det er vell det lott her i livet vi kvinner har å spille mange roller ...mor , kjæreste, elskerinne, datter osv. ikke enkelt og huske å bare være seg selv bestandig for ikke snakke om å ha tid til seg selv
Nyyydelig veske du har laget , lager du sånne på bestilling ?

mali-mo sa...

Må si jeg kjenner meg igjen i det leve i et heseblesende liv, selv med bare en liten gullklump ;) Men det hørtes hektisk ut!

Noen ganger blir det bare sånn, også løser tiden seg opp, eller strekker seg ut, etterhvert...det er iallfall min erfaring.

Jentetid i et lysthus hørtes...fantastisk ut!!!


Ha en flott helg!

Nooria sa...

Evelyn: Jeg selger hvertfall de jeg har laget ;-). Jeg har snart noen klar som jeg skal legge ut for salg.

Anettes hus sa...

Hei! Jeg linker til deg i dag, håper det er ok?!

Du har forresten en nydelig blogg!

Klem Anette:)

Lisemoren sa...

Det er ganske travelt i småbarnsperrioden ja, særlig når alle blir syke. Godt å høre at alle er litt bedre nå. Jeg ble vannvittig nysgjerrig på det lysthuset, for det hørtes fint ut. Var sikkert en hyggelig kveld også. Du må bare huske på deg selv også oppi alt dette. Det er ganske krevende å fullamme en baby, man skal jo også komme seg etter fødselen. Begge mine ble ammet til de var 18 måneder, og jeg husker ennå hvor sliten jeg var da jeg begynte å jobbe igjen, huff. Men nå er de store og jeg savner denne tiden og synes den gikk altfor fort. Heklearbeidet ditt er nydelig, forresten. Jeg elsker også å hekle, men jeg hekler for tiden bare bunadshekling, med tynt, tynt garn. Det er en egen glede i det å skape noe vakkert som får meg til å slappe så godt av. God helg til deg og pass godt på deg selv : )

Jorunn sa...

Man har mange roller å fylle som mor, kone, kjæreste, yrkesaktiv, venninne, datter, barnebarn osv. Og det er viktig å være tilstede i hver situasjon, men det er utfordrende!! Jeg må si jeg er imponert over alle bloggende småbarnsmødre etter at jeg i 3 uker hadde mine to tantebarn her på permanent basis. All tiden gikk til dem! Du og du, så koselig og verdifullt, jeg nøt hvert minutt! Men tida gikk fort og jeg rakk ikke stort annet enn å være tante jeg :)
Ang kjole, så ønsker jeg meg veldig :) Men ta det når du har lyst og anledning!! Kanskje du kan sende meg en mail på jorunnskatt@gmail.com så kan vi avtale nærmere!!
Ønsker deg og dine ei strålende uke!
Klem fra JOrunn

Nanni sa...

Hei Nooria, min venn,

så kos at du kom innom min noe "spede-start"-side. Jeg holder på å finne ut av Bloglandia og koser meg med å stikke innom deg rett som der er.
Kjenner meg igjen i det du skriver. Jeg tror jeg i langt større grad nå virkelig klarer å spille hovedrollen i eget liv, nå som ungene er litt større. Småbarnsperioden er krevende. Har virkelig respekt over alt dette vakre du klarer å trylle fram samtidig som du har små barn....
Selger du veskene? De er så vakre...
Jeg har latt meg inspirere av div blogger og er nå igang med heklet sjal til mamma og koseteppe til min minste. Herlig puslearbeid ved siden av familieliv.

Gleder meg ellers til rødvin og litt god prat, tar gjerne turen ut til deg når det våres..

God klem