fredag 12. februar 2010

Hvordan henter du energi?

Nå er det endelig fredag, og jeg gleder meg til å lade batteriene. Jeg for min del får energi av å være sammen med mennesker jeg trives sammen med, og jeg blomstrer i gode sosiale lag. Sender du meg alene på en hytte i ødemarken derimot, mister jeg all gnist… ja og så tenker jeg best mens jeg snakker.

Jeg tok nylig preferansetesten JTI. JTI er en individuell vurdering ut fra åtte preferanser som alle mennesker bruker til forskjellige tider og formål. En preferanse er det man foretrekker om man kan velge fritt. Man kartlegges ved hjelp av over 56 spørsmål. Spørsmålene blir analysert og man blir plassert i en av 16 forskjellige typer
Grovt sett er det følgende åtte preferanser:

Ekstrovert – Introvert, som handler om hvorvidt man henter energi sammen med andre eller når man er alene. Dersom man er introvert, henter man energi når man er for seg selv, og dersom man er ekstrivert, henter man energi når man er sosial. 

Sansing – Intuisjon som beskriver hvordan vi oppfatter hendelser. Sanseren er fokusert på det som skjer her og nå, mens den intuitive er mer opptatt av fokus på muligheter og framtid og det som kan skje. 

Tenking – Følelse som tar utgangspunkt i hvordan man tar avgjørelser. Tenkeren foretrekker å ta beslutninger på en logisk og objektiv måte, mens føleren organiserer og strukturer informasjon på en personlig og verdibasert møte. 

Avgjørelse – Oppfattelse hvor Avgjøreren har preferanse for å leve på en planlagt og organisert måte mens Oppfatteren er mer spontan og fleksibel i sin livsstil.

Selv hadde jeg ekstroverte preferanser på 14 av 14 mulige! Jeg tror ikke at noen som kjenner meg lar seg overraske av det resultatet ;-). Jeg hadde også veldig klare preferanser for Intuisjon. Den som har preferanser for intuisjon, ser gjerne muligheter. Her kommer altså kreativitet inn i bildet. Hva har vi da? Tja, en hypersosial dame med kreative eksplosjoner hver dag :-)). Det siste avhenger selvsagt av at jeg er i dialog med andre mennesker. På de to andre dimensjonene var jeg ikke så tydelig, men jeg er nok først og fremst en logisk tenkende (Tenking) som liker å ha en viss struktur på tilværelsen (Avgjørelse). 

Har du tatt en slik preferansetest? Det kan være nyttig for å bli kjent med seg selv og sine samarbeidspartnere (partner, kollegaer osv).

God helg!


Foto: Nooria

7 kommentarer:

Drømmer om drømmehuset sa...

Nei,har ikke tatt en sånn test. Men hadde vært kjempe artig å tatt den.
Ha en vidre fin kveld.
Klem fra Christina

Kreoline sa...

Hei, har nok aldri tatt en slik test, men det hørtes interessant ut. Hvor jeg henter inspirasjon, alle steder tenker jeg. Å være sammen med noen betyr mye, og gir både energi og inspirasjon. HA en fin helg, klem fra Mona.

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Hm! Ja kanskje det hadde vært nyttig med en slik test. Selv om jeg er så sammensatt og skiftende at jeg nok hente energi både sammen med andre, også når jeg er aleine. Men aller mest i en deilig kopp latte:9
Ha en fin valentine, morsdag og fastelanven. Må jo bli bra med så mye å feire.
Klem:)

Mammadamen sa...

Dette høres ut som en interessant test jeg gjerne skulle likt å bli vurdert mot:-) Jeg tror nok bestemt jeg vil helle mot å være en introvert person. Jeg er fullstendig avhengig av å ha alenestunder for å hente meg inn og samle energi. Slik har jeg alltid vært. Å lese for eksempel er noe som alltid har gitt meg veldig mye.

Håper du og dine har en fin Valentine-mm-helg:-)

Sjarmerende VINTER sa...

Ønsker deg en fin "trippel-søndag" med alt det søte det gode liv har å by på...
Klem fra Hanna

AnnaJohanna sa...

Så flott blogg du har!! Du har virkelig sansen for å lage det hyggelig og flott rundt deg! Takk for tipset ang test, har aldri hørt om det før men det virker veldig spennende ut!!

Ønsker deg en flott søndag!!

klem Johanna

Elisabeth sa...

Jeg er nok som deg ja! Henter energien fra omgivelsene og folk rundt meg. Det minner meg om (og bildene på bloggen!) at det er alt for lenge siden lysthuset ble fyret opp. Når mars står for døresn er det på tide syns du ikke?

Flott blogg fru Nooria. Nydelige bilder, herlige små anektoder og linker til mange andre flotte damer sine blogger. Gleder meg masse over det!