onsdag 4. februar 2009

Vakre hjem & interiør

Foto: Lånt fra nettsiden til Vakre hjem & interiør

I går fikk jeg endelig årets første Vakre hjem & interiør i posten. Jeg var veldig spent på innholdet denne gangen, ettersom de kjempeflinke jentene fra Jeanne d'Arc living ikke lenger er med på laget. Jeg må samtidig innrømme at jeg var litt skuffet over julenummeret. Det ga meg ikke den inspirasjonen som bladet tidligere har gitt meg. Jeg har selvsagt også sikret meg den første utgaven av det nye magasinet til de danske damene.

La meg først si at jeg foreløpig har konkludert med at jeg fortsetter å abonnere på Vakre hjem. Bladet har en hel del forskjellig å by på, og gir håp om at jeg vil finne stadig ny inspirasjon når jeg åpner permene i fremtiden.

Jeg legger nøye merke til to ting på forsiden. Det ene er at fargen lilla har fått en sentral og betydelig plass. Selv er jeg ikke "særlig lilla" om dagen, og jeg har ikke inntrykk av at det er en farge man finner mye av inne i husene til bloggerne som har en stil preget av nostalgi, romantikk og vintage (hagen er dog en helt annen sak). Derfor er det et nytt og spennende element (eller forsøker de å bygge bro mellom to stiler som burde leve adskilt - moderne og nostalgisk?) Det andre er en pute med noe nyere nostalgi enn det jeg tidligere har forbundet med bladet. Puten ved siden av den lilla forbinder jeg med mine bestemødre på 70-tallet. Det blir spennende å se hvilken vei Vakre hjem går fremover!

Endring og variasjon i Vakre hjem står litt motsetning til magasinet til Jeanne d'Ark living, hvor samme stil går igjen i hele bladet, det samme som vi allerede har sett i bøkene deres, og som er en ganske rendyrket fransk landstil.

Hva tenker du? Har du lest disse to bladene og gjort deg noen tanker?


10 kommentarer:

Fotballmamma sa...

Favorittbladet mitt! Uendelig med inspirasjon, kos deg!

Charlotte sa...

Endelig kom bladet til meg også. Og jeg må nok si meg veldig enig i dine konklusjoner, Nooria.
Noe er det, som ikke stemmer med bladets innhold. Men det fenger meg dog alikevell.

mali-mo sa...

Jeg er jo så treg at jeg aldri får somlet meg til å abonnere, så jeg venter fremdeles i spening ;) Og det andre må jeg jo på en interiørbutikk å kjøpe, så det blir nok etterhvert det og ;)

Hulda sa...

Er enig med deg hva forsiden angår. Jeg har aldri vært spesielt glad i lilla, ikke på interiør, iallefall. Jeg har begge bladene, syns begge er flotte. Er ikke skuffet over Vakre Hjem, men man ser jo at det ikke er helt som før. Men, julenummeret var ikke helt meg, de to foregående årene var mye bedre. Jeg ser også at det er ny layout inne i bladet, likte egentlig den gamle best.. Syns det var mange fine reportasjer, men skal jeg sammenligne med JDL, ser jeg jo at sistnevnte har en stil hele veien. Mens, Vakre Hjem har endel ulike innslag.
Blir spennende å følge begge bladene videre. :)

A-mora sa...

Jeg har ikke lest bladet ennå. Skal bli spennendet og se hvordan det blir. Hva heter bladet til J living?

Nooria sa...

A-Mora: Magasinet Jeanne d'Ark living heter det.

Kari Ann sa...

Jeg abonnerer på begge bladene. Ingen tvil om at Jeanne d`arc living overgår Vakre hjem. I hvertfall denne gangen.Jeg synes Vakre hjem har alt for mye reklame. Skjønner at de skal tjene penger, men dog! De burde satse litt mer redaksjonelt.Kommer til å fortsette med begge foreløpig....

Crinoline sa...

Hei og tusen takk for butikk tips i Oslo, Sandvika og Lillestrøm. Skal huske det til neste Oslo tur, er nå på konferanse og det blir ikke så mye tid til overs.

MonaLisa sa...

Hei - ja kom om det passer! Sånn er det bare, og barna kommer først!! Klem

Nina i Paradiset sa...

Må løpe og kjøpe!!!
(moderne stil bør havne i Bonytt, så slipper jeg å kjøpe det...)