onsdag 18. juli 2012

Livets lyse sider og bloggdebatt
Dagene mine i Provence er lyse, vakre, stemningsfulle, velduftende, ja rett og slett vidunderlig. Ikke bare jeg, men min kjære og våre tre søte små nyter dette virkelig. Innimellom all nytelsen følger jeg med på bloggdebatten som startet med kronikken  "Familielykke fanget i nettet" av bloggkollektivet MADDAM i Dagbladet.


Astrid med bloggen I just had to tell you so..., Mammadamen, SerendipityCat og flere andre har gode og reflekterte innlegg i debatten.


Selv blogger jeg om kreative påfunn og livets lyse sider, og jeg synes det er veldig hyggelig at noen har lyst til å stikke innom bloggen og dele dette med meg. Det betyr ikke at dagene mine bare er lyse. Faktisk har jeg nylig vært gjennom en tøff periode med sykdom. Det er imidlertid ikke det denne bloggen handler om.


Jeg tror helt genuint på å skape det gode liv. Jeg opplever også at det å dele inspirasjon, estetikk, hverdagsgleder, kreative påfunn og hageideer bidrar i så måte. MADDAM skriver i kronikken sin at 
"Som feminister er vårt mål at alle skal få gjøre det de selv vil uavhengig av kjønn." 

Jeg registrerer at i en tid hvor vi kvinner har minst like mye utdannelse som våre mannlige partnere, hvor vi jobber mye og har store økonomiske forpliktelser, er det fortsatt mange som liker å dele matoppskrifter, vise frem håndarbeid og har stort fokus på mammarollen med alt det innebærer. Eksempler på dette er noen av de mest besøkte norske matbloggene som er drevet av jurister, en av de svært godt besøkte interiør- og mammabloggene som er drevet av en geolog fra oljebransjen. Selv er jeg statsviter og byråkrat, og driver altså denne bloggen hvor jeg blant annet skriver om kjoledesign, hage og interiør. 


Jeg kunne ønske meg at vi oppmuntrer og heier hverandre frem når vi faktisk gjør det vi selv vil, i stedet for å kritisere hverandres valg.

5 kommentarer:

mali-mo sa...

Signerer!

Og ønsker deg gode sommerferiedager!

Anne C sa...

Kos deg videre på ferie. Jeg kjenner at jeg lengter tilbake til Italia allerede, og vi har ikke vært hjemme en uke en gang.

Villrose sa...

Jammen har du rett i det!
Trenger jo noe å koble helt av med. Jeg som jobber som ingeniør blogger om hage...

Mammadamen sa...

Godt skrevet, Nooria! Denne debatten synes jeg er veldig trist! Og jeg synes dette er så feilslått både i forhold til likestilling og bloggsfærens rykte.

Kos deg med fine feriedager. Bildene du har lagt ut er herlige!

Klem fra Karianne:)

Nooria sa...

Mammadamen: Debatten er trist, men ikke overraskende. Jeg håper at vi feminister kan begynne å heie på hverandre i stedet for å kritisere hverandre.

Fortsatt god ferie til deg og dine også!