lørdag 1. februar 2014

Ny matkultur på vei


Deilig lørdag og jeg sitter godt tilbakelent i sofaen med drikken jeg har fullstendig dilla på. Vann kokt på fersk ingefær og saften av en halv sitron. Det smaker nydelig, varmer kroppen innvendig på en helt merkbar måte, styrker immunforsvaret og gjør meg glad.

Her hjemme lager jeg den selv, men da jeg var i London forrige uke kunne jeg kjøpe den flere steder ved hotellet. Det var forresten gøy å oppleve. All den litt "sære" maten jeg spiser, sånn som grønnkålchips, granateple, greens, ingefærdrikk (alt økologisk) m.m., det kunne man kjøpe på annet hvert gatehjørne i London. Jeg innså at det ikke er jeg som har et spesielt kosthold. Jeg ligger bare bittelitt i front av en trend som har kommet mye lenger i større byer og mer folkerike land. En trend som kommer fordi folk er helsebevisst.

Det finnes mange variasjoner av hva som er sunt kosthold, men de fleste er vel enige om at det inkluderer grønnsaker i alle regnbuens farger, bær, sunne oljer (spesielt de som er rike på Omega 3), balansert inntak av karbohydrater, nøtter og mest mulig fisk og kylling. Selv forsøker jeg å redusere inntaket av rødt kjøtt, og så langt det går spise kjøtt av beiteforede dyr.


Heldigvis finnes det steder man får kjøpt sunn mat i Oslo også, og i går fikk jeg endelig testet ut Kolonihagen på Frogner. Det har jeg hatt planer om lenge, og det var akkurat så koselig der som jeg hadde forventet. Jeg og venninnen min spiste skrei med grønnkålchips og perlespelt. Økologisk, sunn mat og akkurat passe stor porsjon. Deilig å kunne kunne nyte med god samvittighet!

Vi blogges!
PS!Straks skal jeg spenne på meg skiene :)

Ingen kommentarer: