mandag 5. juli 2010


Denne helgen har både vært produktiv og deilig :-). Jeg har malt tak og vegger på det nye rommet til eldstemann. Jeg har også hatt små lommer av lykke, blant annet i utestuen. Lørdag kveld hadde vi besøk av en venninne og satt her og skravlet med masse tente lys til langt på natt.


I år har har jeg fått hengt opp en hylle til i utestuen, så nå har jeg god plass til pelargoniene mine. Stiklingene har blomster allerede. En av dem venter på min tante som leser denne bloggen. Når kommer du for å hente den? ;-)


I dag må jeg vise frem en annen deilig "lomme" også. Jeg tar gjerne med meg kaffekoppen hit når jeg skal være i nærheten av barna mine som leker ute eller for å nyte en stille morgen alene. På hver side av stolene vokser klatrerosen New Dawn som jeg plantet i fjor, og jeg gleder meg til rosebuskene møtes over vinduet høyt oppe på veggen.
 

New Dawn kan visst bli rundt 3 meter. Den er svært herdig og utrolig skjønn. Mine to har massevis av knopper nå og noen få har åpnet seg.
Louise Odier som jeg har flyttet til en mer solrik plass enn tidligere (ved stakittgjerdet) har også mange knopper og en rose. Den er utrolig skjønn og dufter herlig! Jeg ser allerede at den trives bedre ved stakkittgjerdet. Det kjedelige er at den, i likhet med flere av de andre rosene mine lider av meldugg. Jeg har forsøkt å gi dem medisin som består av 4 l vann, 2 dl melk, 10 dråper zalo og 1 ss bakepulver, og jeg er spent på om det gir resultater.


Ved siden av Louise Odier står stokkrosene mine, som alle er unge. Noen er røtter jeg fikk tilsendt av en "hagegal" i fjor og noen har jeg sådd selv i år. Jeg er veldig spent på å se dem i blomst!


Jeg gleder meg også til det begynner å blomstre i det nye opphøyde bedet som jeg har laget ved kortveggen på espalieen vår. Det meste her har jeg sådd selv direkte i bedet (pyntekorg/cosmos og erteblomst) så jeg må innrømme at jeg er veldig stolt :-). I tilegg er jeg fascinert over hvor lett det faktisk er å så på friland. Jeg la fiberduk over de første par ukene for å beskytte frøene, bevare fukt og hindre ugressfrø. Det kan anbefales!


I dag ble jeg endelig ferdig med rommet til eldstemann, og nå skal jeg kose meg med å innrede det. Foreløpig har jeg seng og to hengestoler til han. Før og etterbilder kommer etter hvert.

So long!

Foto: Nooria

7 kommentarer:

Anonym sa...

for et flott uterom.hyller blir det vel aldri nok av.det er jo både dekorativt og praktisk.ska henge opp noen hyller selv også,men roter meg aldri til det.tihi:)
ha en flott dag.klem:)

Min stil sa...

Heisan du. Så koselig uterom du har. Tenker det er godt å slappe av der omgitt av skjønnhet.
:) Susanne

Anonym sa...

Så koselig du har det:-)
Nyter sol og sommer her også - kos dere masse!
Klem, Hege.

Mia sa...

Du har det jo så fint, Nooria, både i utestuen din og i hagen. Og mange vakre roser har du også plantet. Min New Dawn måtte beskjæres nesten helt ned ved roten i våres etter vinterens herjinger, men heldigvis har den kommet seg betraktelig nå, og mange knopper er å se (ingen som har åpnet seg enda). Verre er det med min Louise Odier, som jeg også flyttet, siden den ikke trivdes så godt på det opprinnelige stedet. Men nå er den helt borte for meg. Savnet er stort, og jammen så tror jeg at jeg må kjøpte meg en ny Louise!

BROCANTE sa...

Slik skal livet være - håper sommeren blir riktig lang og varm...

Anonym sa...

Så fine bilder.
Koselige "lommer av lykke" du har :D
Ha en fin dag/myr

Elfrid sa...

Koselig små uterom, tenker de har blitt flittig besøkt i sommer. Håper du får bukt med melduggen, gartneren på frokost-tv hadde også ei oppskrift (tror det bl.a. var bakepulver i) Gleder meg til å hente Pellisen, tar snart av meg ullsokkene og kommer plutselig ;)