torsdag 18. februar 2010

Om mestring og vårlig inspirasjon

En av de minnene som sitter sterkest i meg etter alle årene i yrkeslivet, er en opplevelse jeg hadde en gang jeg holdt et kurs. Jeg drev i den tiden som instruktør og holdt datakurs for voksne. Noen av disse var spesialsydd for firmaer, og dette var et slikt. Temaet for kurset var grunnleggende bruk av datamaskinen og epost.

På begynnelsen av dagen kom en grå, "gjennomsiktig" mann bort til meg og sa at "jeg vil bare informere deg om at meg klarer du ikke å lære noe". Mannen virket trist og hadde null selvtillit i forhold til å det å skulle lære seg å håndtere datamaskinen.

Jeg satte i gang dagen, tilpasset den slik at opplegget passet best mulig for gruppen. Ettersom det som vanlig var stort sprik i gruppen var det en utfordring. Noen var kanskje litt overkvalifisert for kurset, mens andre hadde behov for at jeg gikk svært sakte frem.

Da dagen var over og alle skulle gå hjem, kom mannen bort til meg igjen. Det som var så sprøtt, var at han så helt annerledes ut. Det er helt sant! Han hadde fått farger i ansiktet, han smilte og han så mye yngre ut. Han fortalte meg for en fantastisk dag han hadde hatt og hvor mye han hadde lært før, han "svevde" ut av lokalet. Jeg treffer neppe den mannen igjen, men jeg kommer aldri til å glemme han!

Foto: Nooriamannen og Nooria

Denne historien forteller noe om hvor viktig det er for oss mennesker å føle mestring. Denne mannen hadde fått litt mer selvtillit og mestringsfølelse den dagen, og det betød enormt mye for han. Selv opplever jeg også at følelsen av mestring er enormt viktig. Jeg tror også at vi kan spille andre mennesker gode ved å bidra til mestringsfølelse.

Som du ser har jeg satt sammen noen bilder i collager. Dette er bilder som gir meg en fornemmelse av vår og som har farger og en stemning jeg liker.

Ha en god dag!

7 kommentarer:

Hulda sa...

Dette var flott! jeg er helt enig med deg, mestring betyr mye for selvfølelsen. Det ser jeg hver dag i jobben, jobber på skole. :)

Maliva`s verden sa...

Hei...så hyggelig at du likte teppet jeg har heklet. Ja mestring er tingen både for store og små;o)
Utrolig vakre bilder her inne hos deg. Ang.brødboksen min, har jeg dessverre ingen å vise frem.
Ønsker deg og dine en fin vinterferie..Klem fra Maliva

Landcharm sa...

Så nydelige bilder med god vårstemning. Her er det bare å vente, det snør fortsatt.Fin historie du fortalte.

moa sa...

hei -
å for et herlig-herlig innlegg....
helt nydelig!
..er selv pedagog, og jobber med barn..og området mestring er "mitt hjertebarn"....
og det er viktig - hele livet igjennom...
nydelig bilder av vårstemninger..
moaklem ♥

Anne sa...

Hei og takk for koselig kommentar inne hos meg! :) Den kåpen fra Zara er nok kjøpt tidlig i høst, men jeg tror de får sånne inn hvert år, så du får kjøpe en til din lille prinsesse neste høst :) Koselig historie i innlegget ditt :) Ha en finfin kveld!

Klem Anne

MiaNostalgia sa...

Tusen takk for god-bedrings ønske.
Fint innlegg du har skrevet her, og vakre bilder.

Ha en god torsdags kveld.

Anonym sa...

Heisann - så klok du er:-), akkurat slik tenker jeg:-)
Skjønne bilder!
Riktig god helg til deg og dine, klem Hege.