mandag 5. januar 2009

I går

Foto: Nooria
skrev jeg at jeg lekte meg litt med kameraet. Her er noen av bildene jeg tok. To av dem er tatt fra verandaen.
Foto: Nooria
Bildet over viser go'kroken hvor jeg vanligvis sitter når jeg blogger. Jeg har ikke fått julen helt ut enda. Det går litt sånn stegvis her i huset. Sofaen til venstre kjøpte jeg på et lokalt bruktmarked i sommer. Jeg ga 400 kr for den, og jeg må si jeg har hatt mye glede av de hundrelappene :-)). Jeg er også veldig glad i den nye lampa mi fra House doctor som henger over bordet. Litt vanskelig å se, men det er en prismelampe.
Foto: Nooria
Her har jeg tatt bilde av en nydelig krans jeg fikk av en venninne før jul. Jeg ble veldig glad for den! Tusen takk Elisabeth :-). I bakgrunnen kan du skimte kjøkkenet og spisestua mi... i tillegg til en kar jeg har vært ganske betatt av i en ti årstid ;-). Det er han som egentlig er fotografen her i huset, men jeg kjenner at jeg begynner å bli ganske entusiastisk selv. Takket være den kjekke mannens fotointeresse, har jeg et Canon 20D og noen veldig greie objektiver tilgjengelig.

6 kommentarer:

Anette sa...

Alltid mange nydelige bilder på siden din! Flott bloggekrok du har der! ;-)

Lisemoren sa...

Hei og takk for hyggelig hilsen. Syntes interiørbildene dine her vr veldig fine. Det er gøy med slike gjennom vinduet bilder, man får jo litt inntrykk av atmosferen i hus på en helt annen måte slik. : )

Nina i Paradiset sa...

Hei!
Takk for kommentaren i bloggen min!

Å så frø kan man gjøre omtrent fra høsten av (plantene som frøsår seg selv, slipper jo frøene da...)
Ellers er det litt forskjellig.

Noen stauder og mange trær krever kuldebehandling av frøene for å spire. Da må de stå ute, gjerne under snøen i opptil 3 måneder. Ett alternativ som jeg har brukt i nødstilfeller er å fylle kjøleskapet... (er man gal, så er man gal!)

Sommerblomster sås fra januar og til mai/juni -når de kan direktesås ute.
Jeg sår de tidlig inne, og driver de frem med kunstig belysning (vanlig lysstoffrør) i kjelleren. Dagslyset her i landet kommer litt seint, i forhold til varmen man har i oppholdsrommene, og da blir plantene lange, tynne og svake.
Ypperlig vokstforhold for de fleste er 14-18 grader i 14 timer dagslys/plantelys. (stauder trenger mindre varme enn sommerblomster)
På frøposene står det når sånn ca de skal sås.... (-om du er heldig)
Men det er selvsagt stor forskjell på når du skal så for at plantene skal være så, og så store ved utplanting, ut ifra hvor du bor. Kristiansand og Tromsø har ikke frostfrie netter like tidlig....! ;)

Ellers bruker jeg prøve-feile-metoden, eller spør på Hagegal.no der jeg har vært medlem i 4 år nå.

Håper du fikk svar på noe du lurte på...
Klem fra Nina

Nina i Paradiset sa...

PS
mine planterom har i begge tilfellene vært husets gamle matbod. Husene mine var/er henholdsvis fra 1952 og 1932, og du har sikkert vært innom ett tilsvarende rom (begge mine bestemødre hadde det)
jeg bruker de gamle syltetøy-reolene å sette plantene i, og monterer opp lys under hver hylle som er koblet sammen med ett tidsur. Temp. måler og frostvakt (ovn) har jeg også. (ingenting koster noe særlig, kjøpt på felleskjøpet ol.)

;)

Nina i Paradiset sa...

Jeg bruker alltid kunstig belysning til mine frøplanter, iallefall frem til det er dagslys i ca 10 timer i døgnet.
Timeren på min belysning er satt på 14 timer, noe jeg syns er passende for de små.
PS boksene med frø står ofte på badegulvet frem til de spirer, alt etter om de trenger varme. (særlig sommerblomster liker dette)

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色