lørdag 2. mai 2009

Fuglebad, planting og alt som er deilig på denne tiden

Dagene vi er i nå er intense, vakre og opplevelsesrike. Det gjelder å stoppe opp hver dag å få med seg hva som faktisk skjer! Nå er det lysegrønne blader på bjørka, kirsebærtrærne blomstrer, scilla, blåveis og forglemmegei har nydelige små blå blomster. Jeg kjenner at jeg lever med hele meg!

Bildet over viser fuglebadet som jeg har laget i hagen. Rundt det skal jeg lage et bed. Hvilke planter skal jeg ha der mon tro? Akkurat da jeg tok bilde var det en bitteliten vase i fuglebadet med årets første bukett fra min lille prinsesse :-).

I år har jeg sådd ganske mye, og jeg bruker tid hver dag på å stelle med spirene mine. Jeg har også fått en del småplanter av nye genererøse venner. Snakk om å være heldig! Jeg kan anbefale alle hageinteresserte forumet http://www.hagegal.no/. Medlemmene der har masse kunnskap og entusiasme å dele, og jeg har altså til og med fått småplanter og frø (sendt i posten) fra et par av dem. Det har vært julaften her flere dager denne uka :D.


Jeg har også (endelig!) fått plantet to New dawn under et av vinduene. Det har jeg gledet meg til i over et år, og drømmen er å få til omtrent den stemningen som er på bildet under.

Foto: Lånt fra http://images.mooseyscountrygarden.com/

Som jeg skrev i gårdagens innlegg, hadde vi en deilig dag i hagen i går. Midt på dagen tuslet vi opp og spiste lunsj i hagen til en venninne og hennes familie. Hun har fire barn, og ungene løp barfot i gresset.

På bildet studerer de marihøner.Foto i innlegget: Nooria

5 kommentarer:

Elfrid sa...

Heia!
I dag har vi òg fått en ørliten smak av sommer. 17 varme grader - vi takler dem utrulig bra:D Vært ute i marka - på Gossen med, panorama mot Skogsøyfjellene.
Tegner til å bli en flott hage hos dere! Håper ikke sneglene blir for plagsomme... Flotte loppefunn også -
med vaskebrett og det hele. Hvordan går det med jakten på hagebenk?
Ha ei toppers helg.

Nooria sa...

Jeg satser på at hagebenken dukker opp når jeg minst venter det ;-). Kanskje på loppistur til Sverige om en og en halv uke...

Hulda sa...

Koselig innlegg! Jeg føler det på samme måten som deg, man virkelig lever med hele seg på denne tida av året. Det er så mye å glede seg over. :) Fine bilder! Det bedet du skal lage rundt fuglebadet blir nok fint.

GundaM sa...

Vakkert bilde av stein og blomster i vase ;) Og marihøner, har dere det alt!!!

os dere videre på lørdagen ;)

Maliva`s verden sa...

Hei,så koselige bilder du viser...go`ide med fuglebadet du har lagd der også...Også ser jeg du har funnet flere gamle skatter nedenfor her.....Spent på hva du gjør med de?Nyt dagen min venn..Klem fra Maliva