onsdag 13. juni 2012

Hagen i juniDet er noe helt spesielt og skjønt med juni. Sommeren er pur ung, rosene og peonene har sprekkferdige knopper og jeg lever fortsatt i håpet om en lang og varm sommer.I går fikk jeg lyst til å ta en runde med kamera i hagen. Akeleiene har tatt over for vårløkene, klematisene har såvidt begynt å åpne seg og rosene og peonene er på gang.

Mens vårhagen var blå, er junihagen mye rosa.


En jeg kjenner som gikk forbi i går, mente at jeg alltid er ute, og det er ikke langt fra sannheten. Hvertfall er jeg ute så mye jeg kan og når jeg ikke er på jobb. Først og fremst koser jeg meg ute, men jeg skal ikke legge skjul på at det er litt vedlikeholdsarbeid med en hage. Nå for tiden jobber jeg daglig for å holde lusene borte fra rosebuskene. I tillegg har jeg små larver som spiser bladene på både roser og klematis. Jeg vil helst ikke bruke giftstoffer, men jeg kjenner på fristelsen. 


Rådyrene har så langt ikke gjort store innhugg i hagen. Noen munnfuller har de tatt, men det er mer i ytterkanten. Som jeg har skrevet før, har jeg både brukt hønsentting (to steder), Revira og Blodmel. Revira alene ser ikke ut til å være nok, men når jeg kombinerer det med Blodmel går det bra (så langt!).Jeg nyter junihagen min!Vi blogges!

9 kommentarer:

Yvonne sa...

så utrolig oselig hage! jeg er helt hage frelst for tiden jeg hehe :) ha en fin kveld! klem fra Yvonne.

Grethe Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Nydelig forsommerhage!
Hva heter dette gresset? Og de søte høye rosa ved siden av?

Fristet til å la lusa gå sin egen gang, men sikkert ikke bra at den invaderer rosene fullt og helt...

Brunt sukker sa...

så flott hage ...nydelige bilder :)her la jeg meg til som føller:))mye fint å se mvh Eli:))

Furulunden sa...

Jeg tar deg med en tur til min hagefacebookside til andres oppmuntring idag:) Siden finner du via min blogg. Koste meg på runden:)

Linda sa...

Nydelige bilder:) Ja nå er det hage, hage, hage som gjelder:) Nyt hagen din:)

Tua sa...

Skjønner godt du nyter denne hagen, den er helt nydelig. Nå på sommeren, selv om egnet øser ned i blant er det fint å være ute. Man blir da ikke våtere enn til skinnet ;))
Ha ei flott hagehelg.

Nooria sa...

Så mange koselige kommentarer det var her da! Tusen takk alle sammen! Det betyr mye for meg :-).

Grethe Gyldenlagg - hage og pusterom: Gresset heter båndgress og stauden kalles gjerne ormerot.

Anne C sa...

Så koselig dere har det! Hagen min er under oppussing, og det var ikke før i fjor at jeg plantet noe særlig. Jeg ser i år at jeg har for lite av blomster som blomstrer akkurat nå. Så jeg synes det er litt trist hos meg.

Solveig sa...

For en koselig hage du har!! Her er det ikke tvil om at det bor noen som bryr seg - noen som liker å skape hygge og kos rundt seg;o)
Takk for fine og inspirerende bilder. Her har vi vært ute for å legge bark. Føles som om en trenger blodoverføring etter all knotten som har bitt rundt ørene;o))))
Ønsker deg en flott uke.
Klem fra Solveig