tirsdag 14. juli 2009

En perfekt dag!

Foto: Nooriamannen
I dag har jeg hatt en perfekt dag. Jeg og barna mine har spist markjordbær, blåbær, bringebær og moreller i hagen, jenta mi og jeg har drukket te i den nye utestua vår,

jeg har holdt litt på med maleprosjektene mine som nå er ferdige, puslet litt i hagen, sittet i armkroken til Nooriamannen på en av våre gamle hagebenker, og jeg har sydd ferdig en kjole. Nå sitter jeg og blogger i utestua med levende lys, stillhet og trær som vugger sakte i vinden.

Livet er godt å leve! Er det det for deg og?

7 kommentarer:

Maliva`s verden sa...

Jepp:O)Gjør det samme her..men med min "Bono"syngene i bakgrunn...smelt:O)

Margrethes hus og hage sa...

Høres ut som en perfekt dag, det da :) Koselig med slike gode dager!

Hilsen Margrethe

Armkroken sa...

Ååå, dette hørtes ut som den perfekte dag ja! Har hatt det nesten sånn her og, har fått gjort mye ute i det siste - ble nemlig ganske inspirert av bla deg til å sette i gang på terrassen her om dagen (se min blogg). Ha en fin dag!

Nina i Paradiset sa...

Å, så deilig krok da!!
Herlig sammensetting av pledd og puter! Nydelig!!

Vakker farge på hyllen!

Prinsesse Elin sa...

Hei og god morgen.
Hørtes ut som du har hatt en perfekt dag. Har hatt slik jeg også her de siste dagene. Kan absolutt ikke klage selv om det har regnet litt innimellom.
Har vært så opptatt at jeg har ikke lagt merke til det. En like fin dag ønskes til deg i dag. Klem fra Elin:O)

Ragnhild / Wallas Verden sa...

En helt perfekt sommerdag. Det er slik vi vil at sommeren skal være hele tiden, hver dag, ikke sant:)

Når det kommer til roser, så har jeg vedlig god erfaring med de historiske rosene. De klarer seg selv. De har jo gjerne stått og overlevd en fraflyttet hage i flere tiår. Så da må det gå bra i hagene våre også.
Jeg er ikke så begeistert for de morderne rosene. De skal ha så mye stell. Klippes, gjødsles og passes på. Også er det mye mer utsatt for sykdommer. Så de to-tre jeg har er mer eller mindre døde. fordi de er syke og får ikke nokk stell.
Så vil du ha noen sikre roser, så velger du historiske roser som ikke remonterer. Litt kjedelig at de bare blomstrer 3-4 uker, også er det over. Men det gjør jo alle andre prydbusker og stauder også. Så hvorfor skal vi forlange så veldig mye mer av rosene? Det finnes historiske roser som remoterer også. Men de krever litt mer. Litt gjødsel og god jord. Men er alikevel en mer robust rose enn en moderne rose. Også det viktigste av alt; de historiske rosene dufter himmelsk. Kan ikke sammenlignes med de moderne, der de fleste ikke dufter i det hele tatt. (lurerose:))
Det viktigste er å plante rosen dypt nokk. Rosen har et podepunkt. Det er den klumpen som er der som roten begynner. Dette punktet er litt over jorden når du kjøper en rose i en potte. Det er forde roseforhandleren ikke har dype nokk potter. Dette punktet skal nemlig minst 10cm ned i jorden. Det betyr at de nederste bladene forsvinner ned i jorden. Og det skal de. Om du ikke gjør dette, så fryser podepunktet om du får en litt kald vinter. Og til våren har du en død rose:(
Jeg har også en Louis Odier. Den får roserust hos meg, og de nederste bladene faller av. Det er en remontant rose så den kan være litt krevende. Men jeg har plantet en klematis sammen med rosen, og da viser det jo ikke at rosen mangler sine nederste blader:))
Nå vet ikke jeg hvor du bor, men bor du på østlandet så tar du turen til Vollen i Asker og kjøper rosene på Hesleberg gartneri. Han har 400 forskjellige histiriske roser. og kan anbefale en frisk rose til deg:)

Lurer du på no mer så er det bare å spørre. Bare kjekt å dele kunskape med seg. Jeg er jo helt hekta på disse rosene, som du sikkert skjønner.

Ha en skjønn torstag
:)

Josefine sa...

Sånn skal en go'dag være...at en kjenner en har fått gjort små ting som gir mening:)) Ønsker deg mange flere slike dager...sommerklem