torsdag 16. juli 2009

Jeg ønsker meg en blomstereng

Jeg ønsker meg en blomstereng rundt eika og bjørka vår. Det er der vi har hengekøya.

Jeg har lest at det første man gjør er å slutte å klippe for å se hva som vokser opp. I tillegg kan man spa ut noen flekker hvor man sår engblomstfrø. Det vil si, dette er metoden for de late ;-)... om man ikke orker å pløye opp alt. Den metoden passet meg bra, så det har jeg gjort. Akkurat nå har jeg masse av denne i flekkene hvor jeg sådde

I tillegg har jeg brunsvidd kløver, noen lange gresstuster og andre ting som ikke er så vakkert.

Ugress må man jo regne med i en blomstereng :-).


Etter at jeg så optimistisk startet prosjekt blomstereng, har jeg blitt fortalt at det slettes ikke er så lett å få til. Faktisk kunne en vennlig dame fortelle meg at det tar 50 år (mon tro om hun selger gressklippere? ;-). Vel, jeg er litt mindre optimistisk nå, men jeg gir meg ikke så lett.Er det noen av dere som leser bloggen min som har erfaring med dette og som har tips om saken? 

En av de nærmeste dagene skal jeg forresten kjøpe meg ljå. Man skal jo slå blomsterengen to ganger i løpet av en sommer, og første gang skal visst være mot slutten av juli.

4 kommentarer:

Armkroken sa...

Hei! Har dessverre ingen tips her, men måtte bare si at det blir nok kjempe fint ettehvert :) gi det litt tid (ikke så mye som 50 år da) så er jeg sikker på at det blir bra! Ha en fin dag!

Livs Lyst sa...

Jeg syns jammen du har funnet ut et og annet selv jeg gitt. Jeg lærte i alle fall noe nytt nå. Og jeg er sikker på at dette kommer til å bli veldig sjarmerende! TIDLIGERE enn om 50 år! ;O)

Hilsen Liv

Nanni sa...

Skråningen vår er nok en blomstereng, men det har kommet opp mye annet rart i løpet av Lofotoppholdet.... hmfr...

Godt å være hjemme, men FOR en tur vi har hatt!
Klemmer

Margrethes hus og hage sa...

Tror nok damen selger gressklippere ;P
50 år høres veldig mye ut! Engelskmenn sier det tar 50 år å danne en gressplen, det er kanskje det hun blander sammen? Og da er det gressplen med stor G det er snakk om.

Du trenger ikke slå med ljå. En kantklipper gjør samme nytten og er mye enklere å bruke. Gresset må bare få ligge så legne at det rekker å slippe frøene, da det er de som skal danne neste sessongs blomstereng :)

Høres skikkelig koselig ut med hengekøye i blomsterenga :)

Hilsen Margrethe