lørdag 22. mai 2010

En evig lang sommer foran oss

Foto: Nooriamannen

I dag kom sommervarmen hit til oss og hele Nooriafamilien har flyttet ut i hagen. Derfor blir det mye uterom og lite innerom her på bloggen min om dagen.I dag både lagde og spiste vi middagen ute. Det vil si at Nooriamannen lagde den, mens vi andre hjalp til å spise.

Det skjer masse i hagen nå. Bare fra i går til i dag kan man se store fremskritt. Se f.eks disse spirene av Cosmos som jeg har sådd direkte ute i bedet. Jeg la litt fiberduk over for å beskytte de akkurat i starten. Det er så gøy når man får resultater! Jeg gleder meg til det bugner av knallrosa Cosomos her. Litt lenger inn i bedet har jeg sådd erteblomst, men jeg er ikke så overbevisst om at det blir en suksess.Foto: Nooria

Bedet er på kortsiden av espalieen på bildet under. På bildet kan du også se at Perleblomstene og Narsissene belønner meg med blomstring. Det er faktisk første gang ever at jeg har plantet løk, og da er det kjempegøy å se resultatet. Nærmest i bildet ser du frodige blader av Storknebb. Jeg har blitt veldig begeistret for den planten nå. Den er ingen solist, men en utrolig flott "korsanger". Helt fra starten har den vært det som fyller mest ut i bedet. Mer Storknebb her ja!


Foto: Nooria

På bildet kan du også se mine Pelargonier som jeg har overvintret. Noen av dem har bodd to vintre på garasjeloftet, og de er store. Tenk at jeg som aldri har hatt grønne fingre har fått til det da!

Barna nyter også sommeren, og spesielt glade er de når de får leke med vann. Jeg fyller bare opp en sinkbalje, og så har de tivoli, sirkus og alt på en gang :-).
Foto: Nooriamannen

Jeg gleder meg til fortsettelsen på denne våren og sommeren. Jeg ser for meg at jeg skal nyte mye av den fra hengekøyen min. Det deiligste nå er følelsen av å ha en evig lang sommer foran seg. Sånn sett er dette den beste tiden, for når ferien starter er det jo nesten over.


Foto: Nooriamannen

Til slutt har jeg et spørsmål. Jeg skulle egentlig beiset veranda i dag, men jeg ble litt i tvil om jeg kan gjøre det jeg hadde planlagt. Saken er den at terassen er tidligere beiset med en brunlig beis som har blitt mørkere med årene. Jeg har vasket med terassebeis, men den ble ikke synlig lysere. Er det noen som har erfaring med å beise en terasse naturgrå når den i utgangspunktet var brun? Er det veldig dumt å forsøke, eller kan resultatet bli bra?

11 kommentarer:

Hulda sa...

Her nord er det regn denne helga, men kan vel ikke klage, hadde jo lenge godvær før 17.mai, og over den forrige helga. Men, er jo litt kjedelig med regn, når man vil være ute..

Herlige sommerbilder du viser. Likte så godt det med hengekøya og stakittgjerde. Kos dere i hagen!

Guttemamma sa...

Hei du,herlig hage!!
Vi skal gjøre det samme, og har fått råd å bruke et kraftig blekemiddel først, heter "Terrasserens" også står det meget kraftig på flasken. Tror det er lut i den, de klate det "terrasseblek" på Byggmakker...vi skal beise med lysgrå terrassebeis etterpå og jeg er så spent på hvordan det blir...
lykke til og god pinse♥
klem

Elfrid sa...

Hei! Vakker sommerstemning hos dere! Dine fingre er blitt veldig grønne og fine :)
Fin den dama på steinen også... for ikke å glemme fine gutten i ivrig vannlek...
Tro om du kan "stjele" noen pellisavleggere fra deg til meg?

Kos dere masse, nyt og flyt!

Nooria sa...

Elfrid: Ja dersom du kommer og henter dem.

Anonym sa...

Hei!

Så fin en blogg du har, og hvor flink du er, må ta et dypdykk her ser jeg!! Vi har brukt terasserens en gang, og det fjernet all gammel beis(den var godt slitt..)

Siri:)

Tonerose sa...

ojoj, så spennende med cosmos'n!! :o) Og SÅÅÅ stas med løkblomstring for første gang! Jeg synes det er så imponerende hvor masse som vidunderlig som kommer ut av en liten løk... De krever så lite og gir så masse!!

Her hos meg spretter det ut masse tulipaner nå, og det er helt herlig!! Ting skjer nesten for fort nå! hihi. Men deilig da, herlig vær vi har hatt de siste dagene.

Så utrolig nydelige bilder du hadde av barna i bunad; helt skjønt! :o) Og det med å fylle en sinkbalje med vann - å leke med vann er jo toppen! Så herlig, og vakkert nostalgisk samtidig. Flinke deg!!

Jeg håper du har en herlig pinse!! Gleder meg til å følge med i hagen din utover sommeren!! :o)

Landcharm sa...

Herlige sommerbilder fra hagen din. Jeg kan ikke hjelpe deg med beisetips, men ønsker deg en fin uke videre.

micano sa...

En evig lang sommer foran oss hørtes fantastisk ut!! Jeg har vært ute nesten hele helga og nyter det til det fulle!

micano sa...

En evig lang sommer foran oss hørtes fantastisk ut!! Jeg har vært ute nesten hele helga og nyter det til det fulle! Fine bilder!

Alven sa...

Hei :-)

Så fine bilder ifra hagen din :-)
Det siste spøsmålet ditt lurer jeg på også...for har tenkt å gjøre det samme...de på malebutikken trodde den brunlige fargen ville skinne igjennom..men jeg vil uansett prøve..og neste år må det jo bli enda gråere med ett nytt strøk :-) Håper det hvertfall :-)


Ønsker deg en flott uke :-)

My New England Dream sa...

Takk for det:)
Det er så deilig nå som sommeren begynner å komme, ingen ting er som å kunne være mye ute! Flotte bilder du viser:)