mandag 25. oktober 2010

En blogg om de fine ting i livet


Da jeg var innom bloggen til Lisbeth i dag, så jeg at hun har skrevet i headingen at det er en blogg om "de fine ting i livet", og det satte tankene i gang hos meg. For sånn er det for meg også. Bloggen handler om de fine tingene i livet... lyse tanker, kreativitet og skaperkraft, det gode liv, fine stunder og fint interiør. 


Vi har alle vår bagasje og dager som ikke er gode, men det er ikke det bloggen handler om. Ikke i mitt tilfelle og heller ikke for en del andre blogger jeg kjenner og leser.


Jeg har tro på at vi alle har skaperkraft, noe som blant annet handler om at vi preger den lille sirkelen rundt oss selv.


Om jeg velger å smile til barna mine over mandagsfrokosten, om jeg er sur mot kassadamen i butikken, om jeg lytter oppmerksomt og engasjert når jeg er på kurs, så får det konsekvenser for de menneskene jeg omgir meg med, deres mestringsfølelse, motivasjon, kreativitet og skaperkraft. Jeg er helt med når Nils Arne Eggen snakker om å spille hverandre gode (selv om jeg ikke er særlig opptatt av fotball ;-). Jeg har hele tiden et valg, og jeg kan velge å påvirke omgivelsene mine best mulig. Selvsagt har jeg dårlige dager og stunder, og mange situasjoner jeg ikke håndterer optimalt, men det man er bevisst kan man gjøre noe med...


Når jeg har valgt å fokusere på livets lyse sider i denne bloggen, er det ikke fordi jeg er overfladisk eller lever et mer idyllisk liv enn andre, men fordi jeg har tatt et bevisst valg.


Bare noen tanker jeg fikk etter å ha besøkt bloggen til Lisbeth.

7 kommentarer:

Hege sa...

Kunne ikke sagt det bedre selv:-)
Nydelige bilder!
Ha en fin kveld,
klem Hege.

Dronning Bergfrue sa...

Herlig :) Vakkert skrevet!! Jeg kjente meg godt igjen!! Bloggen er et fristed for inspirasjon, kreativitet osv! Godt å ha et slik forum/ rom!
Mitt innlegg i kveld handler om noe av det samme, kanskje duu kjenner deg igjen i mitt tilfelle??

ha en god kveld!
mvh Bergfrua

Nooriamannen sa...

:)

Haust sa...

Godt sagt! :)

Ynskjer deg og dine ei god veke i innspurten av oktober!

Anonym sa...

Innstemmer helt. Du er fantastisk!
Klem Josefine

mimmi-leone sa...

Så flott skrevet, og virkelig sant.
Om vi kunne bli flinkere til å rose hverandre istedet for å kritisere.

Takk for et flott innlegg!

Hilsen fra Mimmi-Leone

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

:0) Klem