tirsdag 30. mars 2010

Om å leve i nuet

Det er vanskelig å leve i nuet når solen gir energi og skaperlyst... og samtidig avdekker hage og hus med potensiale for virksomme hender.

Hovedaktiviteten i dag har vært svært tilfredstillende! Vi har begynt på en lenge påkrevd prosess med å organisere loftet i garasjen. Dette er blant annet en forutsetning for å frigjøre det som har vært kontor (inne i huset altså) til soverom for et av barna (vi får ikke helt bestemt oss for hvem av dem ;-). Vi har planer om å selge mye av det vi ryddet på et garasjesalg senere i vår/sommer (Noen som trenger babyutstyr?).

Innimellom sniker jeg meg til å dukke ned i et av de fire (!!) hagebladene Nooriamannen har kjøpt til meg de siste to dagene. Åhh, så vakker hagen min skal bli! Når bare snøen forsvinner, hendene får virke og våren får gjort sin del!

Fortsatt god påskeuke!

mandag 29. mars 2010

Landlig, nostalgisk hjem med rustikke og røffe innslag


I dag har ungene og jeg hatt en herlig dag hos min venninne Josefine. Vi var tilsammen 13 barn og 4 mammaer som koste oss med vafler, frøbytte og lek. Josefine stod for vaflene, ungene for leken og jeg for frøene :-). Nå blir det forhåpentligvis (!!)  rosa stokkroser og blå ridderspore i flere hager i området.

The children and I visited my friend Josefine today. 13 children and 4 mothers spend the day together. Josefine and her family have a beautiful home. They have spend a lot of time, creativity and effort creating a personal style.

Josefine og hennes familie har brukt mye tid, ressurser og kreativitet på å pusse opp hjemmet sitt det siste året. Stilen er landlig og nostalgisk, med røffe og rustikke innslag. En del av møblene er bruktfunn som Josefine har pusset opp. I tillegg har de spisestuemøbler fra Living og stuemøbler fra Home & Cottage. Den morsomme og stemningsfulle lysekronen, som består av en grein med lyslykter, har jeg vist tidligere på bloggen. Den har Josefine og mannen laget selv.

Legg merke til det rustikke gulvet i røkt eik. Det er knalltøfft, og tidens tann vil faktisk gjøre det enda stiligere. Stuebordet som danner bakgrunnen på bildet med lyslykt og håndarbeid, er også i eik. Det er sandblåst og veldig grovt. Me like!

Det nostalgiske og romantiske står hele veien i kontrast til det rustikke og gir et spennende men også behagelig samspill. En viktig del av denne helheten er alle dekorelementen Josefine selv har designet. Hun lager lune, nostalgiske, rustikke og i noen tilfeller humoristiske interiørdetaljer. Om du er nysgjerrig kan du ta en titt på hjemmesiden hennes www.minjosefine.no. Hekling og toving står sentralt. Bildene nedenfor viser eksempler på ting hun lager.

Some of the elements in their home are designed and handmade bye Josefine. You will find her products at www.minjosefine.no.

Foto: Nooria

søndag 28. mars 2010

Fordi jeg har lyst


Det er så deilig å kjenne på følelsen av å være i starten av ferien. I dag har jeg puslet litt rundt, kost meg med barna, spist deilig mat som Nooriamannen har laget, og startet på noen av gjøremålene på lyst lista mi.

Jeg har tatt inn pelargoniene mine, rensket dem for tørre blader og satt dem i det store vinduet i stua. Og så har jeg sådd

  • en stor type Malva (navn ukjent ettersom jeg rappet meg meg noen frøstander fra veikanten i en vennindes nabolag)
  • blå Ridderspore (navn ukjent ettersom jeg har fått frøene), og
  • rosa stokkroser (Holly Hocks) som jeg har fått av en av medlemmene på Hagegal.no. 

Ettersom jeg var så godt i gang i hagen da jeg flytte pelargoniene fra garasjen og inn i huset, var det fristende å gjøre litt andre småting samtidig. Blant annet satte jeg mine to siste bruktkjøp mellom klatrerosene som jeg plantet i fjor. Stolene av tre og smijern har tidligere tilhørt en gammel uterestaurant. Vi får se om de blir stående mellom rosene, eller om jeg finner et annet "rom" i hagen.

Nooriamannen har også holdt på med sitt prosjekt i dag. Siden jeg var på jentefest i går, sov jeg lenge i dag, og da jeg stod opp duftet det allerede fra kjøkkenet. Da var han i gang med tidlige forberedelser til middagen.

Han serverte kylling med mynte og sitroskall mm, ovnsbakte båtpoteter med hvitløk og olivenolje samt en hvitløksdipp, og en salat av appelsin, grapefrukt, mynte og avocado. Deilig mat! Heldige meg! :-))

Ha en fin dag! PS! Det er veldig koselig at du besøker bloggen min!

lørdag 27. mars 2010

Lyst!

Hei alle! Nå er påskeferien i gang for oss, og i dag har vi bare kost oss. Dette blir en vårferie med Nooriaheimen som base. Nooriamannen og jeg har mange ting på lista over hva vi har lyst til å gjøre. Vi skal finne på koselige ting med barna, blant annet reise en dag for å bade. Vi skal også kose oss sammen med gode venner og familie.

Men både Nooriamannen og jeg har ting vi har lyst til å pusle med. Nooriamannen har et stort prosjekt for den kommende uken. Han skal lage middelhavsmat. I dag har han dratt utover alle kokebøkene sine med middelhavsmat, planlagt og skrevet lister. Det har foreløpig resultert i et kjøleskap fullt av deilige ingredienser og en kjøkkenbenk med masse ferske urter. Til lunsj i dag hadde vi gresk salat og foccacia. Vi begynner enkelt :-)). Til middag skal vi spise biffspidd med appelsin og hvitløk med appelsin og fennikelsalat.

Jeg for min del har mange ting jeg har lyst til å gjøre denne uken, og jeg har skrevet meg en lystliste :-)).  Jeg har lyst til å 

- Sy kjoler og puter
- Sy fôr i og montere veskelås på lilla vesker som jeg har heklet
- Så frø
- Dra på loppis i Sverige
- Ta pellisene inn fra garasjen og stelle med dem
- Male ferdig skatollet mitt

I kveld skal jeg på jentefest. Min venninne Elisabeth fylte år i går og benytter anledningen til å samle gjengen. Jeg tenker det blir en herlig kveld!

Håper du også har noen koselige planer for helgen og påsken.

onsdag 24. mars 2010

O lykke!

I dag kunne jeg ikke dy meg lenger. Jeg gravde bort snøen fra det ene pionbedet med mine bare hender. Tenk, under den kalde snøen stakk det opp noen modige spirer... mange små spirer som jeg håper skal bli vakre rosa pioner.

Der jeg kommer fra var det lite som klorte seg fast i nordavinden. Min mormor hadde likevel en utrolig vakker rosa pion i bedet sitt, og det har for meg alltid vært den vakreste blomsten. Jeg plantet fire i fjor og det skal nok stadig bli fler... og alle skal de få minne meg om mormor og hennes hage.

Ha en fortsatt god våruke! PS! Spirer det under snøen hos deg?

Jeg liker

Foto: Nooria og Nooriamannen

Jeg liker kosekroken min og hekletøyet mitt. Jeg liker å se barna mine løpe leende rundt i gresset og Nooriamannen som smiler til meg når jeg kommer inn døra. Jeg liker å se at det gror i hagen min. Jeg liker jobben min og jeg liker vennene mine. 

Liker du hverdagen din?

fredag 19. mars 2010

Litt sent i gang med hagesesongen


Jeg er litt sent i gang med hagesesongen i år. Riktignok er hagen full av snø, men i fjor på denne tiden hadde jeg voksende spirer i vinduskarmen... og det kunne jeg hatt i år også dersom jeg hadde tatt meg tiden. I går tok jeg endelig frem boksen med frøene mine og begynte å bla i dem, og det er da noe.

Jeg tror jeg må så i påskeferien. I år tror jeg det blir

- Stokkroser
- Ridderspore
- Sommerblomster
- Black Peony
- Svære rosa Malva (rappet frø fra en hage i bygda)
- Morning glory, heavenly blue (den blå øverst til venstre på bildecollaget
- mm

Denne helgen skal jeg feire min mors 60-årsdag, så da blir det nok stille på bloggen. Derfor må jeg benytte muligheten nå til å si God helg!

torsdag 18. mars 2010

Har du tenkt på å starte gourmetklubb?

For 3 år siden fant Elisabeth og Heidi ut at de ville invitere en knippe jenter til å være med å starte en gourmetklubb. Jeg var en av jentene de ville ha med. Alle takket ja med stor begeistring. Vi møtes ca annenhver måned, og alle har ansvaret for en gourmetkveld hvert år.

Når vi møtes har vertinnen forberedt en flerretters meny og handlet inn på forhånd, og så lager/ferdigstiller vi maten sammen. To ganger i året blir våre utvalgte invitert med, på sommerfesten og julebordet. Det er utrolig hyggelig, inspirerende, kreativt og lærerrikt å være med i gourmetklubben! Jeg er faktisk ikke spesielt flink til å lage mat, men når det er min tur å lage gourmetkveld mobiliserer jeg alt jeg har av matkunnskap og kreativitet (jeg gjør selvsagt betydelige research ;-) , og hittil har kveldene hos meg også blitt vellykket.

Har du hatt en hemmelig drøm om å være en del av en gourmetklubb, eller er du sosial og liker å lage mat, dekorere bord og skape en hyggelig atmosfære (selv er jeg mest opptatt av de to siste), så vil jeg på det sterkeste anbefale deg å starte en gourmetklubb. Har du noen venninner du ville satt pris på å møte til en hyggelig kveld i blant... kanskje kjenner du en liten knippe du ville tenkt var en god sammensetning? Jeg vil anbefale deg å ta initiativet. Seks stykk er forresten et veldig godt tall. Det er nok til å fordele arbeidsoppgavene greit, praten går løst og ledig og man kan treffes ca annenhver måned, som er akkurat passe. Go for it!

Have you ever considered starting your own gourmet club? I can really recommend it! I have been a part of one for three years now, and it gives me a lot of inspiration! You can invite some of your friends. According to my experience, a group of six gives a good groupdynamic. Good luck!

Foto: Nooria

mandag 15. mars 2010

En dag for jentene!

Først må jeg bare si at det var kjempekoselig å få så hyggelige kommentarer om brudekjolen. Tusen takk!

Helgen jeg har lagt bak meg var av det veldig sosiale slaget. Det er vel egentlig sjelden jeg har så sosiale helger. På lørdag hadde Nooriajenta og jeg en ordentlig jentetur til Tønsberg sammen med en venninne og hennes datter. I Tønsberg møtte vi også tre koselige venninner av min venninne.Vi var fem voksne jenter og to små som delte shoppeentusiasmen :-)).

Målet for turen var bruktmarkeder og noen andre spennende butikker... og jeg kom ikke tomhendt tilbake ;-). På bildet i midten kan du se en pute fra Jean d'Ark living som nå ligger i sofaen min. Den kjøpte jeg på Lune hjem. På en av bruktbutikkene gjorde jeg flere kupp, men de må jeg vise dere når jeg har fått tid til å ta bilder. Jeg kan røpe at en av tingene er noe jeg har ønsket meg i flere år. Butikkene vi besøkte, og som jeg kan anbefale var

Boutique L - klesbutikk med masse nydelige klesmerker
Chic living - nydelige klær og interiør
Lune hjem - vintage interiør
Flere bruktbutikker i samme gate som Lune hjem

This weekend a good friend and I visited Tønsberg with our two girls. The main goal for our trip was some flea markeds, and a few others shops. It was a wonderful day, and I brought home some nice things. You can see a pillow that I bought in the picture. I'll have to take pictures of the things from the fleamarked and show you later.

Foto: Nooria (bildet av puten er lånt fra hjemmesiden til Jean d'Ark living)

lørdag 13. mars 2010

En brud står foran sin brudgom i en unik og personlig brudekjole, med hemmeligheter bare hun vet om


I dag er en stor dag for et par som har funnet kjærligheten. 
De feirer den med å si ja til hverandre i København. 

Brudens kjole er unik og personlig. 

Den forteller hennes historie og livsfilosofi... på en diskret måte.


Kjolen er signert Matoaka og Othilie
Tone og jeg gleder oss med henne... og over at vi fikk den ære å lage kjolen.
Gratulerer med dagen!
A bride is wearing this unik bridal gown to day. It is designed by me, Othilie and Matoaka.  
Foto: Nooriamannen

fredag 12. mars 2010

Gourmetklubben

Jeg måtte bare innom for å si god helg. I kveld skal jeg være sammen med gourmetklubben min, og det blir nok en herlig kveld med jentene tenker jeg. Hele denne helgen blir faktisk fullstappet av sosiale og herlige aktiviteter. Sånt liker jeg! I morgen skal jeg og Nooriajenta på tur til Tønsberg med en venninne og hennes datter. Der skal vi blant annet besøke diverse bruktbutikker. Misunnelig? ;-) 

Og så må jeg fortelle en ting: I morgen skal en flott jente stå brud i en kjole Tone og jeg har laget. Den skal dere få se på bloggen min i morgen.

PS! Kveldens vertinne i gourmetklubben skal få vertinnegave som jeg kjøpte på Home & Cottage på CC Vest i går. Jeg var nemlig på kjempekoselig bloggtreff og føråpning. Jeg kunne tatt med meg hele butikken om jeg kunne. Ja, faktisk tror jeg at jeg ville flyttet inn slik at jeg også kunne fått gulvet der også :-)). Det er definitivt det fineste gulvet jeg har sett ever!! Dessverre kan man ikke kjøpe det, men de har utrolig mye fint og sjelfullt man kan kjøpe.

God helg!

Foto: Nooriamannen

onsdag 10. mars 2010

Jeg blir så glad!


av koselige kommentarer fra dere som leser bloggen min

av at det går bra med et stort jobb-prosjekt

av å se på den nye ullkjolen min som jeg har sydd ferdig i dag

av å se på mine tre søte små

av å tenke på at jeg får koselig besøk i kveld

og ikke minst

av å høre snøen smelte og tenke på at snart er sommeren her.

Er du glad?

mandag 8. mars 2010

Spiseplassen vår/ Our dining area

Norske interiørblogger (NIB) utfordrer interiørbloggere til å vise frem spiseplassen sin, og dagens bilder viser vår. Vi har spiseplassen i spisestua.

Egentlig er planen vår å flytte en vegg, slik at vi får større kjøkken og dermed plass til spiseplass på kjøkkenet. Med i planen (hvertfall slik den ser ut på tegneblokka til Nooria ;) er også peis, en gammel svensk slagbenk og langbord.

Vi i Nooriafamilien liker å invitere venner og familie til koselige, lange måltider med god mat. Maten er gjerne laget av Nooriamannen mens jeg står for dekor og stemning.

Men jeg vil gjerne at vi skal kunne spise i kjøkkenet til hverdags. Jeg ser for meg at det knitrer i peisen mens vi spiser kveldsmat en onsdag kveld i oktober... eller mens vi spiser frokost en søndag formiddag i februar :-). Foreløpig er spisestuen den eneste spiseplassen vi har... og den ser du bilder av her.

We have plans for a dining area in the kitchen. My dream is a bigger kitchen, a fireplace and a big dining table. You can see our dining room in the pictures.


Foto: Nooriamannen

søndag 7. mars 2010

Hope

Foto: Nooriamannen

Nok en fantasastisk dag er på gang. Solen stråler og snøen gnistrer. Dessverre får vi ikke benyttet den til å gå på ski, men jeg er så glad likevel for at sånne dager som dette har kommet. De gir virkelig håp om at vi går mot gode tider. Før jeg og resten av gjengen drar ut på dagens planlagte arrangementer, ville jeg bare innom og fortelle deg at det betyr så enormt mye at du leser bloggen min. Det gir meg energi, glede, spenning og mer kreativitet. Ikke minst er det hyggelig å få kommentarer.

Jeg håper du får en fin dag!

Another wonderful sunny day. It is so god to see the sun again. It gives me hope for å wonderful springtime and coming summer. It means a lot to me that you read my blog... inspiration, energy and creativity! I wish you a wonderful day!

lørdag 6. mars 2010

En vidunderlig lørdag!

I dag er det strålende påskevær her hos oss, og jeg har vært på skirenn med eldstemann. Jeg har en krevende men svært tilfredsstillende uke bak meg, og da er det deilig med en sånn lørdag. De siste dagene har jeg vært på reise, og i går holdt jeg og 3 andre et seminar for 7o stykk. Tematikken var organisasjonsutvikling. Nostalgiske Nooria er nemlig ikke bare nostalgisk men faktisk også utviklingsorientert ;-). 

Etter en sånn uke har jeg lyst til å belønne meg selv med noe nytt, helst en tunika fra Odd Molly. Siden Nooriamannen ikke var uenig i at jeg fortjente det (ja jeg vet at jeg må holde på han ;-), er vi nå på vei til min favorittbutikk Dorothea. Jeg er spent på om det blir noe fangst på meg der.

I kveld skal Nooriamannen være sammen med gutta, så da skal jeg og en venninne ha kreativ aften med et betydelig innslag av skravling.

Tuddelu!

Foto: Nooriamannen

mandag 1. mars 2010

En lykkelig mandag!

Foto: Nooriamannen

Dette startet som en helt vanlig mandag og endte som en lykkelig mandag. Jeg satt på kontoret på slutten av dagen og så ut gjennom vinduet. Solen skinte og jeg var glad for en god nyhet, en nyhet som innebærer at jeg får mer tid til å være kreativ. Midt i det hele ringte Nooriamannen og inviterte meg på tapas med mer hjemme i vår egen stue :-). Nå er det kveld, vi har tent levende lys, spiller stemningsfull musikk og spiser tapas. Samtidig tover vaskemaskinen to lilla vesker som jeg har heklet. Ah, for en lykkelig mandag!

This ordinary monday ended up like a happy monday. The sun was shining today, and I received good news while at work: My husband called me and invited for tapas in our home. What a happy monday!